Bent u op zoek naar een professional die EPDM kan plaatsen? U zit bij ons goed!

Wij zijn een netwerk van bedrijven gespecialiseerd in dakwerken. U ontvangt bij ons de hoogste service voor de laagste prijs.

epdm dakbedekking

EPDM dakbedekking

Het is belangrijk dat een plat dak goed beschermd is tegen allerlei weersinvloeden. De keuze voor de juiste dakbedekking is dus cruciaal. Vroeger werd vooral bitumen gebruikt bij platte daken, er was niet veel keuze in het dekken van daken. Tegenwoordig wordt EPDM folie vaak gebruikt bij het dekken van platte daken. Deze dakbedekking is gemaakt van synthetisch rubber en is redelijk nieuw als dakbedekking voor een plat dak. Bitumen wordt verwarmd bij het plaatsen, dat is bij EPDM niet het geval. Bij EPDM wordt lijm gebruikt bij het plaatsen. Voordelen zijn dat het bestand is tegen de meest extreme weersomstandigheden en EPDM is erg duurzaam.

Benieuwd naar de prijzen voor uw klus?

De prijzen voor het dekken van daken hangen af van verscheidene factoren. Zo hebben bijvoorbeeld het oppervlakte en de gewenste dikte van de dakfolie een invloed op de prijs per m2. Voor een exacte prijs vraagt u geheel vrijblijvend offertes bij ons aan van bedrijven op het gebied van dakbedekking bij u in de buurt. Op deze manier kiest u eenvoudig voor de dakdekker die het beste aansluit bij de wensen van uw klus!


De voordelen van een rubber dak

EPDM bestaat uit één grote waterdichte folie van rubber. De dakbedekking is ontzettend elastisch en volledig resistent tegen invloeden van UV-straling. Door de schommelingen krimpt en zet de folie uit, zonder dat er een risico is op breuken of scheuren in de dakbedekking. Dit maakt het rubber erg onderhoudsvrij. Bij het plaatsen wordt lijm gebruikt, geen vuur. Hierdoor is het mogelijk om EPDM op elk plat dak te plaatsen. Ook is het ideaal voor een renovatie: een versleten roofing hoeft namelijk niet verwijderd te worden maar de folie kan hier gewoon overheen gelegd worden. Omdat de dakfolie bestaat uit één stuk kunt u het erg makkelijk zelf aanbrengen op uw dak.

Welke dikte is benodigd?

Wanneer u EPDM op uw dak wilt plaatsen, dan is het belangrijk om na te denken over de dikte van de folie. De dikte van de dakbedekking bepaalt samen met de kwaliteit de ponswaarde. Dit geeft aan hoe eenvoudig het is om door de dakbedekking heen te prikken. De meest gekozen dikte van EPDM is 1,14 mm. Maakt u gebruik van zonnepanelen op uw plat dak? Dan is het verstandig om voor een dikkere versie te gaan zoals 1,52 mm zodat de kans op een gaatje in de folie kleiner is.

Nog geen zonnepanelen? Hier vind je een overzicht van zonnepanelen merken.

epdm dakbedekking plaatsen

EPDM zelf aanbrengen, de voorbereiding

Wilt u EPDM zelf aanbrengen? Zorg alvorens u begint dat u de juiste benodigdheden in huis heeft. Heeft u een koepel of schouw? Haal dan vormfolie om dit af te werken. Vergeet ook de lijm niet. Het is belangrijk om eerst de ondergrond voor te bereiden. Zorg er voor dat de ondergrond helemaal proper is. Er mag geen vuil, stof, vet en vocht op het plat dak liggen. Controleer ook of er geen scherpe delen of andere materialen op het dak liggen die schade kunnen aanbrengen aan de dakfolie. Is uw ondergrond stoffig, poreus of poederig? Impregneer deze dan eerst met een hechtvernis zodat de dakfolie goed zal hechten. Laat dit goed drogen voordat u begint met het plaatsen van de dakfolie.

epdm dakbedekking zelf aanbrengen

Dakbedekking aanbrengen doe-het-zelf

Het zelf aanbrengen van dakfolie is niet moeilijk. Als eerste rolt u de folie van rubber uit en verdeelt u deze op de hele oppervlakte van het dak. Let er op dat er ook folie over de randen van het dak zit. Laat het vervolgens een uurtje liggen zodat de ingebouwde spanning minder wordt. Vouw daarna de dakfolie tot de helft terug aan de kortste zijde. Begin aan de zijkant van het dak met dekken en plaats om de 50 cm een markering zodat u de lijm gelijkmatig kunt verdelen. Breng vervolgens de lijm aan en druk hierop de folie stevig aan. Plaats hierna lijm op de volgende lijn en vervolg de werkwijze tot u bij de dakrand bent. Werk tot slot de dakrand en hoeken af en klaar bent u.

Prijs EPDM dakfolie

U begrijpt dat EPDM dakfolie een goede keuze is voor uw dakbedekking. Dakfolie is een voordelige manier van dakbedekking en het gaat gemiddeld 50 jaar mee. De prijs voor de dakfolie hangt af van verschillende factoren. Zo hebben bijvoorbeeld de grootte en dikte van de folie een invloed op de prijs per m2. Gaat u bijvoorbeeld voor dakfolie van 1,14 mm of toch voor 1,52 mm? U heeft al EPDM dakfolie voor een prijs per m2 van €12,-. Denk ook aan de dakisolatie wanneer u deze klus begint.

Rotsvast, expert in dakwerken, dakrenovatie, gevelwerken en gevelreiniging!

Wilt u een dakisolatie laten uitvoeren? Onze dakwerken experts zijn u snel en vakkundig van dienst tegen aantrekkelijke prijzen!

Prijzen voor het laten aanbrengen

Wilt u de folie niet zelf aanbrengen maar laat u dit toch liever over aan een professional? Omdat elke situatie anders is, is het lastig om een exacte prijsindicatie te geven. De prijs per m2 voor het laten plaatsen zal echter tussen de €29,- en €75,- liggen. Heeft u een plat dak van 70m2? Dan zult u circa €3.850,- kwijt zijn, inclusief btw. Om duidelijk te maken wat u in uw situatie kwijt zult zijn kunt u het beste vrijblijvend offertes aanvragen via ons contactformulier.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Om de juiste service voor de juiste prijs per m2 te ontvangen is het belangrijk om verschillende dakwerkers met elkaar te vergelijken. Wij zijn een netwerk van bedrijven op het gebied van dakbedekking. U vraagt bij ons geheel kosteloos offertes aan van verschillende vakmannen bij u in de buurt. U vergelijkt deze en maakt vervolgens uw keuze zodat u altijd een dakwerker vindt die voldoet aan de wensen voor uw project. Het aanvragen van offertes is geheel vrijblijvend dus u zit nergens aan vast.