Wilt u uw dak isoleren? Dan zit u bij Rotsvast construct goed!

Maak gebruik van ons netwerk van isolatiebedrijven en vind een specialist die voor u dakisolatie kan plaatsen.

dakisolatie

Dakisolatie

Dakisolatie is ongetwijfeld één van de meest rendabele ingrepen op het gebied van energiebesparende maatregelen. Omdat warmte stijgt kan er tot wel 25% van de warmte verloren gaan als er geen dakisolatie is. En wist u dat u verscheidene premies en subsidies kunt aanvragen wanneer u er voor kiest om uw dak te isoleren? U begrijpt dat het isoleren van uw dak vele voordelen met zich meebrengt. U vindt hier meer informatie over het aanbrengen van isolatie zoals: platdakisolatie, de verscheidene soorten isolatie, de belastingvermindering en waar u aan moet denken bij het aanbrengen, zoals de dikte van de isolatie.

Vrijblijvend offertes ontvangen?

U vraagt bij ons offertes aan van verscheidene bedrijven op het gebied van isoleren. Al deze bedrijven zijn aangesloten bij ons netwerk. Doordat u meerdere offertes ontvangt kunt u ze vergelijken op kosten en voorwaarden. Vervolgens kiest u voor de dakisolatie specialist die het meeste aan de wensen van uw klus voldoet. Het aanvragen is geheel kosteloos en vrijblijvend, dus u zit nergens aan vast.


Soorten dakisolatie

Er komt heel wat kijken bij het isoleren van uw woning. Geen enkele woning is hetzelfde en er is een ruim aanbod aan verschillende soorten isolatiematerialen met elk hun eigen kwaliteiten, isolatiewaarde en samenstelling. Afhankelijk van de beschikbare ruimte, uw budget, de locatie van het isolatiemateriaal en of het gaat om platdakisolatie of juist een schuin dak zult u moeten kiezen uit verschillende soorten isolatie. Wilt u uw plat dak of uw hellende dak aan de buitenzijde isoleren? Kies dan voor kunststof isolatieplaten. Is uw budget niet heel groot? Ga dan voor glaswol. U leest hier meer over de meest voorkomende soorten: glaswol, isolatieplaten, rotswol en spuitisolatie.

dakisolatie soorten

Glaswolisolatie

Glaswolisolatie is één van de meest voorkomende soorten bij dakisolatie. Het is gemaakt van gerecycleerd glas en verkrijgbaar in de vorm van matten, losse zakken of dekens. Glaswolisolatie is makkelijk te plaatsen door een vakman of doe het zelver. Glaswolisolatie is goedkoop, rot- en schimmelvrij, niet beloopbaar en isoleert erg goed zonder waarde te verliezen.

Isolatieplaten

Isolatieplaten bestaan uit synthetische materialen of kunststof. Ze kunnen bij zowel hellende als platte daken gebruikt worden, ze zijn bovendien dampdicht en geluidswerend. Het is erg eenvoudig isolatieplaten te plaatsen en ze zijn verkrijgbaar in verschillende groottes. Daarom is het isolatiemateriaal ideaal voor grote oppervlaktes.

Rotswol

Rotswol lijkt op glaswol. Het is makkelijk zelf te plaatsen, het heeft een gelijkwaardige isolatiewaarde en is verkrijgbaar in dezelfde soort vorm. Het zal echter wel beter akoestisch isoleren en rotswol behoort tot één van de meest milieuvriendelijkste. Dit maakt het wel gevoelig voor vocht en ongedierte zoals ratten en muizen.

Spuitisolatie

Spuitisolatie is een erg makkelijke manier van isolatie. Bij dit soort isolatie wordt een spray in alle kieren en gaten gespoten. De spray vult alle plekken, ook daar waar ander isolatiemateriaal niet bij kan. Spuitisolatie dicht hiermee ook maar de meest kleine opening waardoor lucht zou kunnen ontsnappen wat de methode erg efficiënt maakt.

Plat dak isoleren

Bent u platdakisolatie aan het overwegen? Het isoleren van een plat dak gaat heel anders dan bij een schuin dak. Om er voor te zorgen dat het isoleren bij een plat dak goed gaat moet er eerst gekeken worden naar de dakopbouw. Er zijn drie verschillende soorten platdakisolatie methodes. Bij het koud plat dak wordt het dak langs de binnenzijde geïsoleerd. Hierdoor warmt de warmte van uw woning de draagconstructie met de waterwerende laag niet op. Bij het warm plat dak wordt de isolatie aan de buitenzijde van de dakconstructie aangebracht waardoor de draagconstructie ook is geïsoleerd. Bij het omgekeerd plat dak komt de isolatie op de waterkerende laag gelegd. Een balastlaag van bijvoorbeeld tegels of grind beschermt hierbij de platdakisolatie.

Sarkingdak isoleren

Bij een sarkingdak wordt de isolatie bovenop een draagstructuur of bestaande dakconstructie aangebracht. Een andere naam hiervoor is ook wel het isoleren via de buitenzijde en het wordt vaak gebruikt om de bestaande constructie beter te isoleren. Het aanbrengen van de isolatie gebeurt rechtstreeks op het onderdak van de buitenzijde. Er wordt bij een sarkingdak vaak gebruik gemaakt van een harde isolatieplaat. Op deze manier ontstaat er een doorlopend isolatieschild, zonder warmte- of koudebruggen. Ook kan de isolatieplaat bij een sarkingdak gebruikt worden als onderdak. Deze dakisolatie methode is vooral erg handig wanneer de dakconstructie aan de binnenzijde is afgewerkt. Benieuwd of dit kan in uw situatie? Informeer bij onze specialist in dakwerken!

binnenzijde dak isoleren

Dakisolatie premies en subsidies

Het is mogelijk om in aanmerking te komen voor belastingvermindering en om premies en subsidies aan te vragen wanneer u dakisolatie laat aanbrengen of wanneer u deze zelf plaatst. In vele gevallen is het echter voordeliger om het te laten plaatsen. De premie hiervoor ligt namelijk dubbel zo hoog. Hiervoor moet u echter wel aan een paar voorwaarden voldoen, één is bijvoorbeeld het gebruik van bepaald isolatiemateriaal. De Rd-waarde (de warmteweerstand van een isolatielaag) moet tenminste 3.5 m2K/W zijn. De dikte van isolatiemateriaal mag u zelf bepalen, zolang het maar goed genoeg isoleert. De dikte is wel van invloed op de vergoeding, hoe hoger de dikte, hoe hoger de vergoeding. Er is tevens een belastingvermindering voor dakisolatie mogelijk. De overheid geeft voor werken uitgevoerd in 2016 waarbij u heeft geïnvesteerd in dakisolatie, een belastingvermindering van 30% op het factuurbedrag.

Dakisolatie zelf aanbrengen

Door premies, subsidies en het belastingvoordeel is het verschil in prijzen tussen laten aanbrengen en zelf aanbrengen niet erg groot. Zelf aanbrengen van dakisolatie is echter niet erg moeilijk. Houd er rekening mee dat het gebruik van een dampscherm belangrijk is. Er kan namelijk condens in de isolatie ontstaan doordat warme en koude lucht samenkomen. De condens kan de isolatie verminderen, een dampscherm zal dit voorkomen. Welke soort u kiest hangt af van opbouw van het dak, uw ecologische standpunten en de gewenste dikte en afwerking. Als u twijfelt over het zelf aanbrengen van dakisolatie, dan kunt u het beste contact opnemen met een specialist.

Wat zijn de prijzen?

Het is begrijpelijk dat u benieuwd bent naar de prijzen voor het aanbrengen van dakisolatie. De prijs hangt af van verschillende factoren zoals de moeilijkheidsgraad van het plaatsen, de gewenste isolatiewaarde en de soort dakisolatie. De prijzen voor glaswol beginnen al bij €10,- per m2, bij plaatsing begint de prijs bij gemiddeld €25,- per m2. De prijzen voor isolatieplaten bedragen om en nabij hetzelfde. Rotswol kost ongeveer €20,- per m2, bij plaatsing kunt u rekenen op een vanaf prijs van €35,- per m2. De prijs voor spuitisolatie hangt erg af van de gewenste dikte en het oppervlakte, de prijzen liggen tussen €15,- en €30,- per m2.

Rotsvast, expert in dakonderhoud, dakrenovatie, dakgoten en dakbedekking!

Wilt u een dakrenovatie laten uitvoeren? Onze dakwerken experts zijn u snel en vakkundig van dienst tegen aantrekkelijke prijzen!

Vrijblijvend offertes aanvragen

Wilt u in uw woning uw dak isoleren? Wij zijn een netwerk van bedrijven op het gebied van dakisolatie. Bij ons vraagt u binnen 2 minuten geheel kosteloos offertes aan. U krijgt vervolgens binnen enkele dagen offertes toegestuurd van bedrijven bij u in de buurt. U vergelijkt ze vervolgens op basis van voorwaarden en prijs. Zo kiest u voor de specialist die het beste past bij uw klus voor de laagste prijs. Het aanvragen van offertes is geheel vrijblijvend dus u zit nergens aan vast.

dak isoleren