Gevel laten renoveren?

Vergelijk offertes van gevelspecialisten & bespaar!

Gratis – Vrijblijvend

Gevelrenovatie

De gevel bepaalt de gehele uitstraling van uw woning en beschermt deze tegen verschillende weersomstandigheden. Het is daarom belangrijk dat deze in goede staat is en goed wordt onderhouden. Is uw buitengevel beschadigd of heeft u last van vuil en mos? Overweeg dan om deze te renoveren. Dankzij gevelrenovatie ziet uw huis er weer als nieuw uit, ook houdt u dankzij gevelrenovatie vocht tegen. Bovendien is het een mogelijkheid om uw huis te isoleren door een nieuwe gevelbekleding wanneer u bezig bent met renoveren.

Er bestaan vele verschillende manieren van gevelrenovatie. U leest hier welke opties er zijn voor het renoveren, zoals bijvoorbeeld: met crepi of door te hydrofoberen. Ook informeren wij u over de gevelrenovatie prijzen.

Direct offertes aanvragen

Heeft u een vakman nodig voor uw gevelrenovatie? Voor een vakman op het gebied van renoveren bent u bij ons aan het juiste adres. Wij zijn een netwerk van specialisten op het gebied van gevelrenovatie.

Start gratis offerteaanvraag!

U vraagt bij ons kosteloos verschillende offertes aan waarmee u specialisten kunt vergelijken op basis van voorwaarden en prijzen. Vervolgens kiest u de vakman die het beste aansluit bij uw specifieke gevelwerken. Het aanvragen van offertes is geheel vrijblijvend dus u zit nergens aan vast.

gevelrenovatie

Uw gevel renoveren, wat zijn de mogelijkheden?

Wilt u uw voorgevel renoveren? Een goede keuze want gevelrenovatie heeft een positief effect op uw gevel, bovendien is het in sommige gevallen mogelijk om premies en subsidies aan te vragen voor uw gevelrenovatie.

Er is een grote verscheidenheid aan mogelijkheden op het gebied van gevelrenovatie voor verscheidene prijzen. Zo is het bepleisteren van uw buitengevel met crepi een optie. Crepi wordt samen met een wapeningsnet en waterwerende cementlaag op de buitengevel aangebracht. Crepi is erg effectief in combinatie met isolatie. Er bestaan ook vele andere mogelijkheden op het gebied van gevelrenovatie. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor zandstralen of impregneren.

Impregneren / Hydrofoberen

Wilt u de oorspronkelijke look van uw voorgevel behouden maar heeft u last van vocht, mossen en algen? Wellicht kiest u bij het renoveren voor impregneren of hydrofoberen. Hydrofoberen en impregneren betekent eigenlijk hetzelfde: het waterafstotend maken van een buitengevel of andere ondergrond. Bij impregneren of hydrofoberen wordt de voorgevel eerst schoon en stofvrij gemaakt, dit is erg belangrijk in verband met het hechten van het middel.

Hierna krijgt de voorgevel een behandeling met een onzichtbaar impregnatiemiddel. Deze trekt diep in de stenen en laat de waterafstotende laag achter. Dankzij deze manier van renoveren blijft uw woning ademen maar het vocht kan niet meer binnen komen.

Zandstralen

Bij zandstralen worden fijne korrels zand samen met water onder een hoge druk op de gevel geblazen. Het schuurt de vuile laag van de gevel af waardoor deze er weer als nieuw uitziet. De techniek komt vaak voor bij een hele erge vervuiling waarbij de gevel moeilijk schoon te maken is of als een voorgevel voorbereiding nodig heeft op het aanbrengen van bepleistering.

Het wordt veelal toegepast bij bakstenen maar is niet geschikt voor alle bakstenen omdat het een harde reinigingstechniek is. Ook is het belangrijk dat het voegwerk nog in goede staat is alvorens u begint met zandstralen.

Gevel voegen

Een andere vorm van gevelrenovatie heeft te maken met de voegen. Uw gevel bestaat al gauw voor 20 tot 30% uit voegwerk, deze zorgen dus gedeeltelijk voor het aangezicht van uw woning. Kapotte voegen zien er niet verzorgd uit en zijn bovendien erg schadelijk voor uw huis. Voegen beschermen het metselwerk maar ook de gevel tegen weersinvloeden.

Het is namelijk mogelijk dat vocht zich gaat ophopen in de voorgevel wanneer de voegen kapot zijn. Als het vervolgens gaat vriezen dan kunnen er barsten ontstaan waardoor de vochtproblemen door kunnen slaan naar de binnenmuren. Het renoveren en herstellen van de voegen is hiervoor een juiste oplossing.

Gevel laten renoveren door een specialist?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40%!

Gratis offertes vergelijken

Gevelisolatie

Dankzij gevelisolatie bespaart u gemiddeld 30% op kosten voor energie, bovendien is de isolatie geluiddempend en er is minder tocht en stofcirculatie in uw woning. Een gevel kan op meerdere manieren geïsoleerd worden. Spouwmuurisolatie is de meest voorkomende en goedkoopste soort gevelisolatie. Hierbij vult isolatiemateriaal zoals purschuim of glaswol de spouw van het huis. Een andere optie is gevelisolatie aan de buitenkant. Crepi wordt vaak gebruikt als afwerkingsmateriaal waardoor uw gevel er ook direct mooi uit ziet. Het is ook mogelijk om uw gevel aan de binnenkant te isoleren. Dit is echter minder efficiënt, bovendien verliest u hierdoor ruimte aan de binnenzijde.

Gevelreiniging

Is uw gevel nog in goede staat maar ziet deze er niet meer verzorgd uit door graffiti, verf of vervuiling? Dan is gevelreiniging als gevelrenovatie wellicht de oplossing voor u. Door verschillende technieken zoals zandstralen wordt vuil verwijderd waardoor de gevel er weer mooi uit ziet. Bovendien worden vochtproblemen voorkomen na het verwijderen van vuil zoals mossen en algen. Het is altijd verstandig om na een gevelreiniging een beschermende laag aan te brengen. Een buitengevel is na een reiniging vaak poreuzer wat weer tot eventuele vochtproblemen zou kunnen leiden. Bovendien blijft op deze manier het resultaat lang behouden en worden vuil en mos afgestoten. Welke manier van gevelreiniging de beste keus is voor u hangt af van uw gevelsteen.

gevelrenovatie kosten

Besparen op gevelrenovatie? Vergelijk gratis offertes!

U bent natuurlijk benieuwd naar de kosten van uw gevelrenovatie. De kosten voor het renoveren verschillen per methode. Voor het verwijderen van oud voegwerk en opnieuw voegen bedragen de prijzen gemiddeld €40,- tot €48,- per m2. De kosten voor zandstralen bedragen gemiddeld €18,- a €22,- en voor impregneren circa €10,- tot €15,- per m2. De kosten voor gevelisolatie zitten gemiddeld tussen de €20,- tot €250,- per m2, afhankelijk van het afwerkingsmateriaal. De kosten voor gevelreiniging zitten tussen de €5,- en €15,- per m2.

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

We zijn een netwerk van specialisten op het gebied van gevelrenovatie. Voor de exacte prijzen vraagt u bij ons geheel vrijblijvend meerdere offertes aan. Hieruit kiest u de specialist die het beste bij uw wensen aansluit.

Gratis offertes vergelijken