Vind via ons netwerk een dakdekker die een dakrenovatie voor u kan uitvoeren!

Van nieuwe dakbedekking leggen tot het plaatsen van een overzetdak. Vergelijk prijzen en bespaar tot 40% op uw klus!

dakrenovatie

Dakrenovatie

Wilt u een dakrenovatie laten uitvoeren? Het is verstandig om een vakman in te huren voor het renoveren. Er komt namelijk meer bij kijken dan u in eerste instantie zou denken. U vindt hier meer informatie over het renoveren van daken. Daarnaast komen de verschillende opties met de bijbehorende kostprijs voorbij. Als u een dakwerker met ervaring in het renoveren van daken zoekt, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij zijn namelijk een netwerk van verschillende dakrenovatie experts in heel Vlaanderen. Als u het contactformulier invult dan ontvangt u gratis en vrijblijvend meerdere offertes van vakmannen uit uw regio. U vergelijkt hiervan de kostprijs en voorwaarden. Vervolgens kiest u zelf wie de dakrenovatie komt uitvoeren!

Dak vernieuwen of vervangen?

Als de bekapping van uw woning beschadigd is door bijvoorbeeld een storm, of als de levensduur van de dakbedekking bereikt is, dan kunt u deze vernieuwen of vervangen. Als alleen de dakbedekking beschadigd is dan kunt u dit eenvoudig vernieuwen, een complete dakrenovatie is niet nodig. Vervang bijvoorbeeld kapotte dakpannen met nieuwe, plaats een overzetdak of kies ervoor om de gehele dakbedekking te vernieuwen. Als de onderliggende dakconstructie ook beschadigd is, dan wordt het een ander verhaal. In dat geval kunt u het beste de complete bekapping vervangen door een nieuw dak. Bij een complete dakrenovatie is het wellicht een goed idee om isolatie of een dakkapel te plaatsen. Bij een dakrenovatie is van alles mogelijk.


dakbedekking vernieuwen

Plat of hellend dak?

Hoe uw dakrenovatie eruit gaat zien hangt onder andere af van de soort bekapping. Een hellend dak is immers voorzien van een andere soort dakbedekking dan een plat dak. De meest populaire bedekking van een hellend dak is de dakpan. U hebt de keuze uit vele verschillende soorten dakpannen zoals betonnen en keramische. Andere opties voor een hellend dak zijn leien, riet of een groendak. Een plat dak wordt meestal afgewerkt met EPDM, bitumen of PVC. Ook bij een plat dak is het mogelijk om een groendak te plaatsen. Het isoleren van een plat dak is bovendien makkelijker dan een hellend dak. Bij de renovatie van een plat dak hebt u immers niet te maken met schuine, opgaande wanden.

Vernieuwen van dakbedekking

Als uw dakconstructie nog in prima staat is, dan is het vernieuwen van de dakbedekking voldoende. Om kosten te besparen is gedeeltelijk vernieuwen een mogelijkheid. In sommige gevallen is het bijvoorbeeld denkbaar dat alleen de dakpannen op de westkant van uw woning slijtage vertonen. Het is in dat geval zonde om alle dakpannen te vernieuwen. Een andere optie is natuurlijk het vernieuwen van de dakpannen die beschadigd zijn na een storm. Als u de gehele dakbedekking gaat vernieuwen dan bent u vanzelfsprekend meer kosten kwijt. Een voordeel is echter dat u zich de komende jaren niet druk hoeft te maken over uw dakpannen of andere soort bedekking.

Onderdak & isolatie

Warmte stijgt op, het is dus heel logisch en verstandig om tijdens een dakrenovatie te isoleren. Door het aanbrengen van isolatie bespaart u op de stookkosten, wat een positief effect heeft op het milieu en uw portemonnee. Een renovatie is daarom een goed moment om dakisolatie aan te brengen. U hebt de keuze uit verschillende soorten isolatie, waaronder isolatiewol en isolatieplaten. Naast isolatie is het onderdak een belangrijk deel van een dakconstructie. Een onderdak is de beschermende laag tussen het isolatiemateriaal en de dakbedekking. Een goed onderdak is waterdicht, wind- en luchtdicht en damp-open. Als het onderdak niet aan deze eisen voldoet dan is het verstandig om deze te vernieuwen.

Dakgoten

Een dakgoot is onmisbaar bij daken voor het afvoeren van regenwater. Het is daarom belangrijk dat deze in goede staat is. Een dakrenovatie is een goed moment om te controleren of uw dakgoten aan vernieuwing toe zijn. Een dakgoot laten vervangen tijdens een dakrenovatie is namelijk voordeliger dan wanneer u dit later nog moet doen. In sommige gevallen is het mogelijk om een dakgoot te vernieuwen. Een kleine lekkage kan een dakwerker namelijk eenvoudig voor u repareren. Zijn er meerdere lekkages of is de levensduur van de dakgoot gehaald? Dan is het verstandig om deze te vervangen.

Overzetdak

Is de dakbedekking van uw hellend dak nog in goede staat, maar is het tijd dat u de dakbedekking gaat vernieuwen? Als u leien, golfplaten of roofing hebt dan is het mogelijk om een overzetdak te plaatsen. Een overzetdak brengt u boven op de bestaande dakbedekking aan. Op de bedekking plaatst u een lattenwerk waarop lichtmetalen dakpanelen, oftewel het overzetdak, wordt geplaatst. Een voordeel van een overzetdak is dat het vernieuwen al binnen één of twee dagen gedaan kan worden. Een overzetdak is daarnaast betaalbaar en afbreekwerken zijn niet nodig. Het is bovendien niet nodig om de dakconstructie te verstevigen omdat een overzetdak maar 5 tot 7 kg per m2 weegt.

dakgoten plaatsen

Is uw dak toe aan een renovatie? Vergelijk de prijsoffertes van diverse dakwerkers!

Dakrenovatie omvat vele dakwerken zoals: de dakbedekking vernieuwen, dakonderhoud, dakgoten vervangen en een overzetdak plaatsen.

Dakrenovatie premie

Er bestaan verschillende premies voor het renoveren of isoleren van daken. Het is mogelijk om 20-30% van de totale kosten bij de Vlaamse overheid terug te vorderen door middel van een renovatiepremie. U moet daarvoor wel aan een aantal voorwaarden voldoen en de hoeveelheid die u terug kunt vorderen is afhankelijk van uw inkomen. Is uw woning ouder dan 10 jaar? Dan komt u bij dakwerken bovendien in aanmerking voor het verlaagde btw-tarief van 6%. Een voorwaarde hiervan is dat u de dakrenovatie laat uitvoeren door een erkend dakwerker. Tot slot is het mogelijk om premies te ontvangen voor het plaatsen van dakisolatie.

Kosten

U bent natuurlijk benieuwd naar de prijzen voordat u een dakrenovatie laat uitvoeren. De kosten van een dakrenovatie hangen af van verschillende factoren zoals de soort bedekking. Betonnen dakpannen hebben bijvoorbeeld een prijs per m2 van €20,- en €40,- terwijl keramische circa €35,- tot €65,- kosten. Bij het renoveren van de bedekking van een plat dak kunt u het beste uitgaan van een kostprijs tussen de €30,- en €80,- per m2. Is renoveren niet voldoende en moet u een compleet nieuw dak laten plaatsen? De kostprijs voor het vernieuwen van de dakconstructie ligt rond de €1.700,- per m3.

Plat dak in m² Soort dakbedekking Gemiddelde prijs Totaalprijs Levensduur
6 m² tot 10 m² Bitumen €50,- €300,- tot €500,- +/- 30 jaar
12 m² tot 20 m² EPDM €55,- €660,- tot €1.100,- +/- 40 jaar
22 m² tot 36 m² PVC €55,- €1.210,- tot €1.980,- +/- 25 jaar
40 m² tot 60 m² Groendak €60,- €2.400,- tot €3.600,- +/- 60 jaar
dakrenovatie kosten

Besparen? Vergelijk offertes!

Als u een vakman met ervaring in het renoveren van daken zoekt, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Het vernieuwen van de dakpannen of het renoveren van het gehele dak, een vakman uit ons netwerk is u graag van dienst! Laat vandaag nog uw gegevens achter via het contactformulier. Wij sturen u vervolgens meerdere offertes toe van dakrenovatie specialisten uit uw regio. U vergelijkt de offertes op basis van voorwaarden, aanbod en kostprijs en kiest zelf welke vakman bij u langskomt. Het aanvragen van offertes is gratis en helemaal vrijblijvend, u zit nergens aan vast. Een ervaren dakrenovatie expert uit ons netwerk staat voor u klaar!