gevelwerken Hasselt

Gevelwerken Hasselt

Met gevelwerken zorgt u ervoor dat uw gevel in Hasselt er weer als nieuw uitziet. Bijvoorbeeld door de buitenmuur te reinigen met een gevelreiniging. Een gevelrenovatie is zeer geschikt voor verouderde of zeer beschadigde gevels. Op deze pagina leest u meer over de verschillende soorten gevelwerken en de gemiddelde prijzen.

Met een vakman uit Hasselt bent u verzekerd van de hoogste kwaliteit en uitstekende hulp. Bespaar op de kosten door gratis en vrijblijvende offertes met scherpe prijzen te vergelijken. Vul het offerteformulier in en je ontvangt spoedig een aantal aanbiedingen. Vergelijk en kies de beste gevelspecialist.

Waarom onze werkwijze?

Is uw gevel toe aan een opknapbeurt? Schakel dan een gevelspecialist in voor het beste resultaat en hoogwaardige kwaliteit. Maak gebruik van de service en profiteer van de gevelwerken:

  • U ontvangt geheel gratis offertes met scherpe prijzen.
  • Kies de beste gevelspecialist uit Hasselt.
  • Bespaar tot wel 40% op de kosten!

Gratis offertes vergelijkenWerkzaamheden (*)

gevelwerker Hasselt

Werkzaamheden gevelwerker Hasselt

De werkzaamheden van een gevelspecialist zijn zeer divers. U kunt bijvoorbeeld een vakman inschakelen voor een gevelrenovatie. Met een gevelrenovatie verlengt u de levensduur van de buitengevel en alle verouderde of beschadigde onderdelen worden vervangen. Of wat denkt u van een gevelreiniging, zodat de buitenmuur weer helemaal schoon is.

Inhoud van deze pagina:

werken aan gevel in Hasselt

Voordelen gevelwerken Hasselt

Het uitvoeren van gevelwerken aan uw woning in Hasselt heeft een aantal voordelen. De buitengevel is één van de eerste dingen die men ziet van uw woning. Belangrijk dus dat het er netjes en verzorgd uitziet.

Vuil, mossen en andere aanslag zorgen ervoor dat de gevel er lelijk uitziet en daarnaast is het schadelijk. Want de gevelstenen en de voegen worden er poreus door. Uiteindelijk kan dit leiden tot waterschade in uw huis. Met gevelwerken wordt de gevel schoongemaakt en verlengt u de levensduur van de buitengevel. De belangrijkste voordelen van gevelwerken:

  • Uw gevel ziet er weer als nieuw uit.
  • De levensduur van de gevel wordt verlengd.
  • Voorkom waterschade door poreus metsel- of voegwerk.

Gevelrenovatie Hasselt

De term gevelrenovatie, is net als het begrip gevelwerken een verzamelnaam voor verschillende klussen die een vakman uitvoert om de staat van de voorgevel te verbeteren en mogelijke schade te herstellen. Wanneer u een gevelwerker een gevelrenovatie laat uitvoeren, dan zal deze eerst zorgen voor een gevelreiniging. Dit doet men met behulp van stoomreiniging of door de buitenmuren te zand te stralen. Vervolgens zal de vakman de voegwerken herstellen tijdens de gevelrenovatie. Tot slot zullen wij bij gevelrenovatie de buitenmuren impregneren om zo de invloed van het weer te beperken. De prijs van gevelrenovatie is afhankelijk van diverse factoren. Vraag via het contactformulier vrijblijvende prijsopgaven aan van specialisten uit Hasselt voor uw gevelrestauratie.

gevelrenovatie Hasselt

Verschil gevelrenovatie en gevelrestauratie

Een gevelrestauratie en gevelrenovatie lijken veel op elkaar, maar er is een verschil tussen deze twee gevelwerken. Een gevelrestauratie is uitgebreider dan een gevelrenovatie. Bij een gevelrestauratie wordt de gevel namelijk hersteld in de oorspronkelijke staat. Deze techniek wordt voornamelijk toegepast monumentale en oude panden in Hasselt. De gevelspecialist past hierbij speciale methodes toe bij een gevelrestauratie, want de gevels van oude panden zijn vaak kwetsbaarder. Renoveren betekent dat de gevel wordt vernieuwd, dit is niet het geval bij een gevelrestauratie. De gevel wordt teruggebracht in de originele staat met de oude bouwmaterialen.

kapotte stenen vervangen

Kapotte gevelstenen vervangen

Een kapotte gevelsteen beschermd uw woning niet meer tegen de weersinvloeden en vocht kan binnendringen. Een klein scheurtje wordt snel een grotere scheur en richt nog meer schade aan. Daarnaast ontstaat er vorstschade wanneer het vriest.

De gevelspecialist uit Hasselt verwijdert alle kapotte gevelstenen en het voegwerk rondom de gevelstenen. Daarna plaatst hij nieuwe gevelstenen en voegwerk, hierbij zorgt de vakman ervoor dat het nieuwe metselwerk dezelfde kleur heeft als het bestaande metselwerk.

Raamdorpels vervangen

Raamdorpels hebben een belangrijke functie. Ze beschermen namelijk uw gevel en zorgen voor een waterdichte afsluiting tussen de gevel en het raam. Een verouderd of beschadigd raamdorpel moet zo snel mogelijk vervangen worden, om onder andere lekkage te voorkomen. Soms is het mogelijk om alleen het voegwerk te herstellen en te vervangen, dit kan alleen wanneer de dorpels nog in goede staat verkeren. Om de gehele raamdorpel te vervangen, verwijdert een gevelspecialist zowel de dorpel als het voegwerk. Daarna plaatst hij nieuwe raamdorpelstenen of een prefab raamdorpel-element.

Gevelrenovatie kosten

De totaalkosten voor gevelrenovatie zijn afhankelijk van een aantal factoren. De belangrijkste factor is het gevelwerk dat u laat uitvoeren. In de prijstabel ziet u een aantal gemiddelde prijzen voor gevelrenovatie. De totaalkosten lopen zeer uiteen, dat heeft te maken het typeklus, de grootte van de klus en welk materiaal er nodig is. Voor het herstellen van voegwerk is het bijvoorbeeld goedkoper om de voegwerken elektrisch uit te hakken in plaats van manueel. De prijs voor nieuw voegwerk is daarnaast nog afhankelijk van het type voeg dat u laat plaatsen. De prijs voor een prefab raamdorpel is hoger, maar de prijzen voor het plaatsen zijn lager vanwege de snelle plaatsing.

Prijstabel: wat kost een gevelrenovatie?

WerkzaamhedenPrijs * Eenheid
Kapotte gevelstenen vervangen€12,50per steen
Raamdorpels vervangen€35,-per uur
Voegwerk vervangen€40,-per m²

* Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

Verleng de levensduur van uw gevel met een gevelrenovatie!

Bespaar tot wel 40% op de kosten! Vul het offerteformulier in voor gratis offertes.

Gratis offertes aanvragen

Voegwerken Hasselt

Naast de standaard gevelwerken kunnen onze professionals uit Hasselt u tevens helpen bij de voegwerken. Onder de voegwerken vallen alle klussen die ervoor zorgen dat de voegen weer in optimale staat verkeren. Zo is het mogelijk om de voegwerken uit te slijpen of weg te hakken, en kunnen wij de voegen eerst reinigen en dan impregneren, zodat zij minder snel afbrokkelen. Voor welke techniek u het beste kunt kiezen bij de voegwerken is afhankelijk van de staat van het cement. Laat daarom altijd een gevelspecialist eerst een voeg controleren. Zo weet u zeker dat uw voegwerk in goede handen is.

voegen uitslijpen Hasselt

Voegen uitslijpen

Het uitslijpen van het voegwerk is één van de voegwerken die wij het meest toepassen. Het uitslijpen is een klus die zeer nauwkeurig moet gebeuren, en daarom het beste door een specialist kan worden afgehandeld.

Bij het uitslijpen van een voeg verwijdert men met een speciale slijptol het cement, waarna het mogelijk wordt om nieuw specie aan te brengen. Zo hoeft u geen volledige gevelrenovatie toe te passen, maar wordt de aanblik en staat van de gevel wel verbeterd. Wij helpen u graag.

voegwerken Hasselt

Voegen herstellen

Voegen zijn belangrijk voor de duurzaamheid en weersbestendigheid van de gevel. Ze sluiten de ruimtes tussen de gevelstenen af. Scheuren of barsten in de voeg of verouderde voegen beschermd de gevel van uw woning in Hasselt niet meer goed, daarnaast ziet het er niet mooi uit. Uitslijpen en uithakken zijn twee technieken om voegwerk te verwijderen. Met verwijderen door uitslijpen gebruikt de vakman een slijptol met een speciaal voegblad en uithakken gebeurd meestal met een elektrische hakhamer. Na een gevelreiniging wordt er nieuw voegwerk aangebracht.

Voegen reinigen

Is het voegwerk nog in goede staat, maar wel erg smerig? Dan is het reinigen van het voegwerk erg verstandig. Dit doet u zelf met een hogedrukreiniger. Schaf hiervoor wel een speciaal reinigingsproduct aan. U kunt nu starten met het reinigen van uw voegen en eventueel de rest van de buitenmuur. Ziet u weinig resultaat? Dan gaat het om zware vervuiling. De voegen schoonmaken met een hogedrukreiniger is dan nooit voldoende. Overweeg dan het chemisch reinigen of met zand te stralen van uw voorgevel. Merkt u tijdens het reinigen dat de voegen erg brokkelig zijn of zelfs loslaten? Laat dan een specialist uit ons netwerk langskomen. Slechte voegen zorgen namelijk voor schimmel- en vochtproblemen. Vervuiling in de toekomst voorkomen? Overweeg dan het impregneren van de gevelstenen.

Voordelen nieuwe voegen Hasselt

Voegen hebben een esthetische waarde, want ze zorgen er samen met het de gevelstenen voor dat uw gevel er mooi uit ziet. Daarnaast dienen ze ter bescherming. Met nieuwe voegen zorgt u ervoor dat uw gevel weer optimaal beschermd is.

Het is mogelijk om te kiezen uit allerlei verschillende soorten voegen, hiermee geeft u de woning de uitstraling die u graag wilt.

Het is bijvoorbeeld mogelijk om te kiezen voor een voeg die opvalt, zoals een knipvoeg, maar het is ook mogelijk om het voegwerk zo min mogelijk te laten opvallen. Hiervoor wordt vaak een schaduwvoeg aangebracht.

Prijstabel: wat kosten voegen per m²?

Soort voegOmschrijvingKosten per m²
PlatvolborstelwerkVoeg met geborsteld effect.€10,-
KlopwerkHet cement van de voeg steekt uit.€12,-
Platte voegCement in de voeg is platgestreken.€13,-
SchaduwvoegVoeg met een schaduweffect.€15,-
Strakke voegVoeg met een moderne uitstraling.€16,-
DaggesneevoegEffect met rechte strepen in de voeg.€32,-
KnipwerkVoeg steekt buiten het metselwerk uit.€100,-

* Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

Is het voegwerk van uw gevel verouderd of kapot?

Laat het vervangen door een gevelspecialist uit Hasselt!

Vrijblijvende offertes

Gevelreiniging Hasselt

De werkzaamheden die onze gevelwerken professionals uit Hasselt het meeste uitvoeren liggen op het gebied van gevelreiniging. Bij een gevelreiniging wordt meestal vuil en groen van de buitengevel verwijderd, maar ook het verwijderen van graffiti valt onder een gevelreiniging. Voor het reinigen van de buitenmuren kunnen verscheidene technieken worden toegepast. Het liefst maken wij gebruik van stoomreiniging omdat dit het minst schadelijk is voor de gevelstenen. Wanneer deze vorm van gevelreiniging onmogelijk is omdat het vuil zeer hardnekkig is, dan moeten wij de buitenmuur zandstralen. Het reinigen van de gevel door middel van deze methode moet u altijd overlaten aan een erkend gevelspecialist uit Hasselt.

Gevel zandstralen

Zoals gezegd is het mogelijk om een gevelreiniging uit te voeren door de buitenmuren te zandstralen. Bij het deze techniek gebruikt men een speciale hogedrukreiniger. Hierbij spuit men een mengsel van water en zand tegen de wand aan. Dit zal de buitenmuur een beetje schuren, waardoor het vuil wegslijt. Het zandstralen kan met behulp van heel fijn zand, of een wat grovere korrel afhankelijk van hoe zwaar de gevel vervuild is. Voordat u gevelreiniging gaat uitvoeren is het verstandig contact op te nemen met een gevelwerken professional. Mocht u het zandstralen zelf gaan proberen dan riskeert u de gevel te beschadigen. Benieuwd naar de kosten van gevelreiniging middels zandstralen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

gevelreiniging Hasselt

Chemisch reinigen

De vakman gebruikt speciale chemische middelen voor het chemisch reinigen van een gevel. Met deze reinigingsmethode wordt zelfs het meest hardnekkige vuil verwijderd. Er zijn twee verschillende soorten chemische middelen, de zure en de basische middelen. Het reinigingsmiddel wordt op de gevel aangebracht, vaak is het nodig dat het even intrekt. Het vuil lost hierdoor op en de gevelspecialist spoelt daarna alles weg. Hierbij vangt hij al het afvalwater op, dit moet namelijk afgevoerd worden om het milieu niet aan te tasten.

Stoomreinigen van de gevel

Chemisch reinigen is niet altijd mogelijk, stoomreinigen is dan een optie. De vakman gebruikt hierbij water dat verwarmd wordt tot een temperatuur van maximaal 150 graden Celsius. Met hoge druk spuit hij daarna het hete water op de gevel. Vuil en aanslag lost op door het water en wordt eenvoudig afgevoerd. Ook bij deze methode moet al het afvalwater verzameld en afgevoerd worden. Stoomreinigen is voornamelijk geschikt voor lichte tot middelmatige vervuiling en voor kwetsbare gevels van bijvoorbeeld monumentale panden.

Hoe gaat de gevelspecialist te werk?

Prijzen voor gevelreiniging

De prijs voor een gevelreiniging wordt bepaald door de grootte van de gevel, de mate van vervuiling en het type reiniging. Stoomreinigen is de goedkoopste methode, dit kost namelijk €5,- per vierkante meter. De prijzen voor chemisch reinigen beginnen bij €15,- per vierkante meter. De totaalprijs voor een chemische reiniging is daarnaast afhankelijk van het reinigingsmiddel dat er gebruikt wordt.

Zandstralen is ook geschikt voor zware vervuiling, maar is iets goedkoper dan de chemische variant. Houd hierbij rekening met een gemiddelde prijs van €12,- tot €15,-, afhankelijk van het zand en de machine die er gebruikt wordt.

Prijstabel: wat kost gevel reinigen?

Soort reinigingPrijs per m²Type vervuiling
Zandstralen€12,- tot €15,-Zware vervuiling
Chemisch reinigenVanaf €15,-Zware vervuiling
StoomreinigenVanaf €5,-Milde vervuiling

* Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

Laat uw gevel weer stralen met een gevelreiniging.

Vul het offerteformulier in voor gratis offertes en bespaar door te vergelijken!

Meerdere offertes ontvangen

Gevelbekleding Hasselt

Onderdeel van gevelwerken is in sommige gevallen het aanbrengen van nieuwe gevelbekleding. Er bestaan diverse soorten bekleding. Door technische innovaties stijgt de kwaliteit van de bekleding. Nieuwe gevelbekleding is ideaal wanneer u de oude, versleten gevel wilt verbergen of nieuw leven in wilt blazen. De gevel is immers het visitekaartje van uw woning in Hasselt. Overweeg tijdens de gevelrenovatie ook isolatie, aangezien dit een logisch moment is om de werkzaamheden te combineren. De specialisten zijn dan toch bezig met het opknappen van de gevel. Bekende vormen van bekleding: crepi, het kaleien van de gevel, houten, aluminium en kunststof gevelbekleding en de steenstrips. Gevelbepleistering en gevelbekleding wordt nog steeds veel toegepast in heel Vlaanderen.

Gevelbepleistering

Bij een gevelrenovatie kunnen onze gevelwerken professionals uit Hasselt ook zorgen voor een gevelbepleistering. Het bepleisteren van gevels kan met behulp van diverse technieken, zodat er altijd een uniek resultaat ontstaat. Kies bijvoorbeeld voor een bepleistering in schiftingen of het bepleisteren met een licht schuureffect. Naast de standaard bepleistering is het tevens een optie om te kiezen voor een sierpleister of een speciale kleur. Vraag een gevelspecialist uit ons netwerk om advies over welke bepleistering geschikt is tijdens de gevelrenovatie.

Gevel kaleien

Door uw gevel te kaleien geeft u de buitengevel een authentieke uitstraling. Bovendien worden alle lichte beschadigingen en oneffenheden verborgen onder de dikke afwerkingslaag. Kaleien is een schildertechniek die al zeer lang gebruikt wordt. De gevelspecialist brengt kalkpleister aan met een blokkwast. De kwast zorgt voor nog meer structuur, maar de specialist kan ook een droge spons gebruiken om de kaleilaag te polieren. Hierdoor is het mogelijk om te kiezen tussen verschillende effecten.

houten gevelbekleding Hasselt

Gevelbekleding van hout of padoek

Houten en padoek gevelbekleding: we zien het steeds meer. Ook bij gevelstenen gevels. Het laat uw pand in Hasselt er stijlvol uitzien en u heeft een ruime keuze uit mogelijkheden. Denk aan verschillende breedtes, diktes en open of gesloten houten bekleding. De houtsoorten padoek, essen en afrormosia zijn erg populair. Het is van belang dat u tevens op de duurzaamheid van padoek let. Bij een duurzaamheidsklasse van 1 gaat het hout meer dan 25 jaar mee. De houten bekleding al dan niet afwerken is een kwestie van smaak. Wilt u transparante beits of een dekkende laag verf? Onafgewerkt hout vergrijst onder invloed van zon en regen. Dit heeft verder geen invloed op de duurzaamheid. Bij de plaatsing van houten bekleding is een onderconstructie, inclusief vochtscherm nodig.

crepi gevelbekleding Hasselt

Gevel met crepi

Uw buitenmuur bepleisteren met crepi is een interessante optie. Het wordt niet voor niets veel toegepast in Hasselt. Neem de eventuele gevelisolatie mee in uw overweging. Uw pand ziet er naderhand als nieuw uit, en u bespaart op energiekosten. De vakman brengt een aantal langen cement aan, om de wand uit te vlakken. Afhankelijk van uw keuze komt hieronder de laag isolatie. Vervolgens werkt men deze lagen af met voorstrijk en de lagen crepi. U heeft de keuze uit verschillende kleuren. Ook de dikte van de korrel bepaalt u zelf. Onderhoud is nauwelijks nodig, maar na een aantal jaren kan de laag crepi vies worden, vooral als u een lichtere kleur heeft gekozen. Deze kunt reinigen met een hogedrukreiniger met een zachte straal.

Steenstrips

Het plaatsen van steenstrips biedt een aantal voordelen. Het zijn dunne strips, meestal rond de 2 centimeter dik, die op de gevel worden geplaatst. Doordat ze dun zijn, komt de gevel niet ver naar voren, daarnaast zijn ze licht en gemakkelijk te plaatsen. De vakman zaagt ze hiervoor eerst op maat en monteert ze daarna op de buitengevel. Met steenstrips creëert u eenvoudig de uitstraling van bakstenen, zonder dat het nodig is om de gehele buitenmuur opnieuw op te metselen. Ze zijn ook geschikt voor isolatie, want de strips kunnen direct op de isolatieplaten aangebracht worden.

PVC-gevelbekleding

PVC wordt steeds meer toegepast in de bouw, ook voor nieuwe gevelbekleding. PVC is zeer licht, duurzaam en slijtvast. Het is ook goed te combineren met isolatie. Daarnaast is het verkrijgbaar in vele kleuren en stijlen, ook in een houtlook.

Twee van de grootste voordelen van gevelbekleding van PVC is dat het zeer lang mee gaat en weinig onderhoud vereist. In tegenstelling tot hout hoeft u het bijvoorbeeld niet om de paar jaar te schilderen.

Prijstabel: wat kost gevelbekleding?

Soort bekledingPrijs per m² * (zonder isolatie)
Kaleien€25,- tot €40,-
Hout of padoek€75,- tot €150,- **
Crepi€40,- tot €80,-
Steenstrips€100,- tot €150,-
PVC€75,- tot €125,- **

* Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan..
** Let op: afhankelijk van gekozen hout- of pvc soort.

Nieuwe gevelbekleding aan laten brengen door een gevelspecialist uit Hasselt?

Vergelijk een aantal aanbiedingen en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Offertes aanvragen

Gevel impregneren Hasselt

Het impregneren van gevels is een klus die enige precisie en een juiste techniek vereist. Bij het impregneren is het bijvoorbeeld van groot belang dat men de impregnatie gelijkmatig over de gevelstenen verspreid. Alleen op deze manier zal de vloeistof overal in de wand trekken, en zo te zorgen voor een verzadiging van het materiaal. Door de muren te impregneren voorkomt u dat regen door de voorgevel slaat. Het impregneren voorkomt daarbij vele vochtproblemen zoals vochtplekken.

Voordelen impregneren gevel

Door impregneren zorgt u ervoor dat er een hele dunne transparante beschermlaag over uw gevel aangebracht wordt. Deze beschermlaag voorkomt dat vuil, mossen en andere aanslag zich kan hechten aan de muur. Hierdoor blijft uw buitengevel langer mooi en is er minder onderhoud nodig. Doordat water van de buitenmuur afloopt kan dit niet meer binnendringen. Geen last meer van vochtplekken of schimmelvorming op uw binnenmuren door doorslaand vocht! De belangrijkste voordelen:

  • De buitengevel ziet er langer mooi uit.
  • Doorslaand vocht heeft geen kans meer.
  • Mossen en ander vuil hecht zich niet meer aan de muur.

Anti graffiti coating

Het verwijderen van graffiti is zeer moeilijk en vraagt een stevige gevelreiniging. Wilt u graag dat graffiti nooit meer op de buitengevel pakt? Laat dan een anti-verf coating aanbrengen. Een dergelijke coating maakt het muuroppervlak gladder waardoor de graffitiverf minder goed pakt.

Daarnaast is het dankzij de coating gemakkelijker om eventuele aangebrachte verf te verwijderen. Hebt u vragen over de opties? Een gevelreiniging expert uit Hasselt informeert u met alle plezier. Vraag via het contactformulier naar de mogelijkheden en bijbehorende totaalkosten.


gevelisolatie Hasselt

Gevelisolatie

Bij de grotere gevelwerken, zoals gevelrenovatie of nieuwe gevelbekleding komt eigenlijk altijd het al dan niet plaatsen van gevelisolatie aan bod. Bij het opnieuw bekleden van een oude buitenmuur is het erg verstandig om meteen isolatie aan te brengen. In veel gevallen gebruikt men XPS platen (polystyreen hardschuim). Deze platen hebben een hoge isolatiewaarde en zijn goed bestand tegen vocht. De gevelwerker uit ons netwerk bevestigt de platen (eventueel met behulp van een frame) op de wand. Vervolgens kan men de platen bepleisteren met bijvoorbeeld crepi of afwerken met een andere vorm van gevelbekleding, zoals een houten structuur. De gevelisolatie levert u een flinke energiebesparing op en rekent af met doorslaand vocht. Bijkomend voordeel is dat u binnenshuis in Hasselt geen ruimteverlies van de isolatie heeft.

premie gevelwerken

Premie gevelwerken

Om te besparen op de totaalkosten is het verstandig om offertes van meerdere specialisten uit de omgeving van Hasselt te vergelijken, maar mogelijk heeft u ook recht op een premie. Via premiezoeker.be krijgt u een handige lijst van alle beschikbare premies, zowel landelijke, gemeentelijke en lokale premies.

Vraag bijvoorbeeld een renovatiepremie aan voor nieuwe gevelbekleding. Eén van de voorwaarden is u een specialist inschakelt voor het aanbrengen, want u moet de facturen insturen. Lees meer over de werken die in aanmerking komen op vlaanderen.be. Door direct gevelisolatie aan te brengen heeft u mogelijk ook recht op een verbeteringspremie. Lees meer op de website van de Vlaamse overheid hierover.

Vlaamse verbeteringspremie

De Vlaamse verbeteringspremie is een premie speciaal voor het opknappen van uw woning in Hasselt. De premie vraagt u aan na de gevelwerken, hierbij moet u de facturen ook opsturen. De maximale hoogte voor gevelwerken is €1.500,- en is afhankelijk van uw inkomen. Daarnaast geldt een verbeteringspremie alleen voor woningen van minstens 25 jaar oud. Vanaf 1 januari 2019 is de verbeteringspremie een onderdeel van de renovatiepremie. Lees op de website van de Vlaamse regering meer over de voorwaarden en het aanvragen.

Vlaamse renovatiepremie

Een renovatiepremie wordt uitgegeven voor voegwerk, nieuwe gevelbekleding en het aanbrengen van gevelbepleistering. Gevelwerken vallen onder categorie 2. De hoogte van de renovatiepremie is afhankelijk van uw inkomen en de hoogte van de facturen. Het bedraagt maximaal 20 of 30% van de ingediende facturen. Uw woning in het Vlaamse gewest moet minstens 30 jaar oud zijn om in aanmerking te komen voor een renovatiepremie. Lees meer op vlaanderen.be over de voorwaarden en hoe u deze premie kan aanvragen.

gevelwerker Hasselt

Waarom een gevelwerker uit inschakelen

Het is verstandig om een gevelwerker uit de regio Hasselt in te schakelen wanneer u gevelwerken wilt laten uitvoeren. De gevelspecialist heeft veel kennis en ervaring, hierdoor verlopen de gevelwerken sneller en zonder problemen. Hij geeft u graag deskundig advies en weet precies welke technieken er geschikt zijn voor uw gevel. Bijvoorbeeld welke temperatuur er gebruikt moet worden met stoomreinigen of welk middel voor een chemische reiniging. Gevelwerken zijn arbeidsintensieve klussen, door een specialist in te schakelen hoeft u dit niet zelf te doen. Door een gevelspecialist te kiezen in de buurt bespaart u bovendien ook nog op de voorrijkosten.

prijzen gevelwerken Hasselt

Kosteloos offertes aanvragen

Wilt u weten bij welke gevelwerken wij u van dienst kunnen zijn in Hasselt? Hebt u een vraag over het verschil tussen het reinigen van de gevel en het zandstralen van de muur? Of bent u benieuwd naar de prijzen voor gevelonderhoud of een gevelrenovatie? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via het contactformulier.

Vul uw wensen voor een gevelreiniging of gevelbepleistering nauwkeurig in, en u ontvangt spoedig een aantal vrijblijvende offertes. Het is aan u om deze met op basis van de prijzen met elkaar te vergelijken en te kiezen voor de vakman uit Hasselt die het beste bij u past.