Zoekt u een dakwerker om die oude zinken dakgoten te vervangen voor PVC goten?

Wij zijn een netwerk van experts gespecialiseerd in allerlei dakwerken. Vergelijk de prijzen van bedrijven uit uw regio en bespaar tot 40% op uw klus!

dakgoot vervangen

Dakgoot vervangen

Een dakgoot is onmisbaar bij elke woning voor het afvoeren van regenwater. Is uw dakgoot oud en versleten en wilt u deze vernieuwen? U leest hier meer over de verscheidene soorten zoals de zakgoot, kilgoot en mastgoot. Daarnaast komt er verschillende materialen voorbij waaronder PVC en zink. Als u een vakman zoekt die de dakgoot van uw woning kan vernieuwen, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij zijn een netwerk van dakwerkers in heel Vlaanderen. Er zit altijd een vakman in uw regio! Vraag via het contactformulier gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan. Vergelijk deze op basis van prijzen, aanbod en voorwaarden. U kiest vervolgens zelf welke vakman bij u langskomt voor het vernieuwen van uw dakgoot.

Wanneer uw dakgoten vervangen?

Het is belangrijk dat u uw dakgoten regelmatig controleert. Door weersomstandigheden en veroudering is een reparatie of vervangen van de goot wellicht nodig. Het is namelijk mogelijk dat er een lekkage ontstaat. Is de dakgoot nog in goede staat? Dan is vernieuwen niet nodig, een reparatie is veelal voldoende. Daarnaast is het denkbaar dat er een verstopping ontstaat door bijvoorbeeld bladeren. Ook dan is vervangen niet nodig. U kunt het vuil verwijderen en eventueel een bladbolrooster plaatsen. Als u last hebt van meerdere lekkages waardoor repareren erg duur wordt, of als de dakgoot helemaal versleten is, dan kun u deze beter wel vervangen. Met een goed afvoersysteem beschermt u namelijk het dak.


dakgoot vernieuwen

Wilt u een bakgoot of mastgoot?

Als u uw dakgoot gaat vervangen dan hebt u de keuze uit twee soorten: de bakgoot en de mastgoot. De bakgoot komt het meeste voor. Deze versie heeft een platte bodem en een rechthoekige vorm. Een bakgoot bestaat uit een bodem en gootklussen. De bakgoot heeft een aantal voordelen. Het plaatsen gaat namelijk makkelijk en snel. Daarnaast is de bakgoot onderhoudsvriendelijk en verkrijgbaar in vele materialen. De mastgoot, of hanggoot, heeft een halfronde vorm. Een mastgoot wordt minder snel vies. Door de ronde vorm stroomt het water sneller door dan bij een bakgoot. Een ander voordeel van de halfronde vorm is dat een mastgoot erg sterk is.

Wilt u een kilgoot of zakgoot?

Daarnaast is er nog de optie tot het plaatsen van een kilgoot of zakgoot. Is uw woning voorzien van twee schuin aflopende dakvlakken die elkaar raken? Om de kans op een lekkage te verkleinen kunt u een kilgoot plaatsen. Een kilgoot bestaat veelal uit lood of zink, maar tegenwoordig is kunststof tevens mogelijk. Als er twee hellende daken tegenover elkaar staan, dan wordt een zakgoot gebruikt. In de jaren 30 en 40 kwam deze manier van bouwen veel voor. De huizen stonden steeds dichter op elkaar en daarom was een zakgoot nodig. Een zakgoot komt tegenwoordig niet veel meer voor omdat huizen op andere manieren worden gebouwd.

Materiaal dakgoot

Gaat u uw dakgoot vervangen? U hebt de keuze uit dakgoten in vele verschillende materialen. Hierdoor hebt u de mogelijkheid om de goten aan te passen aan de stijl van uw woning. In de vorige eeuw bestonden er vrijwel alleen zinken dakgoten. De waarde hiervan steeg echter, waardoor PVC steeds meer werd gebruikt. Naast zink en PVC hebt u de keuze uit aluminium en koper. Alle soorten hebben hun eigen voor- en nadelen. Het materiaal van een dakgoot is van invloed op de prijzen. U vindt hier meer informatie over de verschillende materialen zodat u bij het vernieuwen van uw dakgoot de juiste keuze maakt.

Zink

In tegenstelling tot de vorige eeuw is de zinkprijs weer aan het dalen. Tegenwoordig komen zinken goten dan ook weer het meeste voor. Een zinken dakgoot heeft naast de betaalbaarheid een aantal voordelen. Het materiaal is namelijk sterk, vorstbestendig en het heeft een lange levensduur. Zinken dakgoten worden in een houten omlijsting geplaatst. Om de 60 centimeter zit de dakgoot vast aan de muur met een beugel. De naden van zinken dakgoten worden aan elkaar gelast.

Kunststof

De keuze valt veelal op PVC wanneer iemand de dakgoot van een schuur of bijgebouw wil vernieuwen. In vergelijking met zinken, aluminium en koperen goten is één van PVC het goedkoopst. Dakgoten van PVC hebben echter een aantal nadelen. Bij een temperatuur van onder de 5 graden Celsius wordt het materiaal namelijk brosser waardoor het sneller kapot gaat. Daarnaast worden verschillende lengtes aan elkaar verlijmd. Hierdoor is de kans op een lekkage groter dan bij materialen die aan elkaar worden gelast.

dakgoten vervangen

Aluminium

Aluminium dakgoten bevatten geen naden, hierdoor ontstaan er geen zwakke plekken. Een ander voordeel is dat u verschillende opties hebt op het gebied van kleuren. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een dakgoot van aluminium een zinken of koperen look te geven. De aluminium grondstof is circa 60% duurder dan zink. U bent echter niet altijd duurder uit met het vernieuwen van een aluminium dakgoot omdat het plaatsen erg snel en makkelijk gaat.

Koper

Van alle soorten hebben koperen dakgoten de langste levensduur. Koper zet bovendien minder uit dan zink. Koperen goten mogen niet uit te lange stukken bestaan. Het is namelijk mogelijk dat er scheurtjes ontstaan op plekken waar de druk te hoog is door thermische spanningen. Koperen goten hebben een luxe uitstraling en zijn prijziger in vergelijking met de andere materialen. U zult een koperen dakgoot daarom het meeste zien bij herenhuizen en oudere villa’s.

Heeft een reparatie aan uw dakgoten geen zin meer? Laat ze dan vervangen!

De dakwerkers uit ons netwerk staan voor u klaar. Vraag vrijblijvend offertes aan en bespaar tot 40% op de kosten van de klus.

Kosten

U bent natuurlijk benieuwd naar de prijzen voordat u uw dakgoot laat vernieuwen. De prijzen hangen af van verschillende factoren zoals de materialen en de benodigde afmetingen. Gaat uw voorkeur uit naar een zinken goot? Dan moet u rekening houden met een prijs per meter van €30,- tot €55,-. Als u uw dakgoot gaat vervangen door één van PVC dan bent u circa €25,- tot €35,- kwijt aan kosten per meter. De prijzen van een aluminium goot liggen tussen de €30,- en €55,- per meter. Wilt u graag koperen goten? Houd dan rekening met kosten tussen de €40,- en €45,- per meter.

Zelf doen of uitbesteden?

Wilt u besparen op de kosten? Dit doet u eenvoudig door een doe het zelf project te maken van het vervangen van een dakgoot. Als u zelf uw oude goot verwijdert, dan bespaart u op arbeidskosten en de kosten voor het afvoeren van de oude goot. Controleer altijd de waarde van het materiaal. Koperen goten zijn de laatste jaren bijvoorbeeld meer waard. Een andere manier waarop u op de kosten kunt besparen is door te overleggen met uw buren. Moeten zij ook hun dakgoten vervangen? Als u dit tegelijk laat doen bespaart u omdat de dakwerker efficiënter kan werken en groter kan inkopen.

PVC
Aantal meter Totaalprijs
2 tot 6 €60,- tot €180,-
6 tot 12 €180,- tot €360,-
12 tot 18 €360,- tot €540,-
20 tot 30 €600,- tot €900,-
Aluminium
Aantal meter Totaalprijs
2 tot 6 €70,- tot €210,-
6 tot 12 €210,- tot €420,-
12 tot 18 €420,- tot €630,-
20 tot 30 €700,- tot €1.050,-
Zinken
Aantal meter Totaalprijs
2 tot 6 €80,- tot €240,-
6 tot 12 €240,- tot €480,-
12 tot 18 €480,- tot €720,-
20 tot 30 €800,- tot €1.200,-

Toelichting prijstabellen

We hebben de volgende gemiddelde prijzen aangehouden voor de tabellen: PVC: €30,- Aluminium: €35,- Zink: €40,-. Deze kosten zijn exclusief BTW en plaatsing van beugels en regenpijpen. De kosten voor het plaatsen zullen meestal net iets lager zijn dan de kosten voor het materiaal. Een reparatie van uw dakgoot kost meestal rond de €140,-.

dakgoot vervangen kosten

Besparen? Offertes aanvragen!

Wilt u een kilgoot of zakgoot van PVC laten plaatsen? Voor het vernieuwen van uw dakgoot bent u bij ons aan het juiste adres. U hebt bij ons de mogelijkheid om offertes met elkaar te vergelijken. Vul vandaag nog het contactformulier in, dan sturen wij u meerdere offertes toe van dakwerkers uit ons netwerk. Het aanvragen van offertes is gratis en helemaal vrijblijvend, u zit nergens aan vast! De prijsopgaven vergelijkt u met elkaar op basis van aanbod, voorwaarden en prijzen. Vervolgens kiest u zelf welke vakman langskomt voor de reparatie of het vernieuwen van uw dakgoot.