Uw specialist in dakwerken. Erkend dakwerker uit Leuven!

Is er bij u in Leuven een dakreparatie of -renovatie nodig? Hoogwaardige service tegen scherpe prijzen!

dakwerken in Leuven

Dakwerken Leuven

Er zijn verschillende werkzaamheden op en om het dak, die ervoor zorgen dat de staat van de dakbedekking en andere dakonderdelen optimaal blijft. Deze klussen kunnen verzameld worden onder de term dakwerken. Binnen de categorie dakwerken vallen taken als dakrenovatie, dakonderhoud, dakreparatie en het aanbrengen van dakisolatie. Bent u op zoek naar een dakdekker of dakwerker in Leuven die u met de dakwerken kan ondersteunen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Via het contactformulier vraagt u gemakkelijk en snel enkele vrijblijvende offertes aan. Wij helpen u graag verder.

Dak: beschermt en siert uw woning

Het was u wellicht nog nooit zo opgevallen, maar daken hebben een hele belangrijke functie. Allereerst hebben ze een beschermende functie. Ze zorgen ervoor dat uw woning is beschermd tegen regen, sneeuw en andere weersomstandigheden. Daarnaast hebben daken een isolerende functie omdat ze in de winter warmte binnenhouden en kou buiten en in de zomer net andersom. Tot slot bepalen daken voor een groot deel de uitstraling van woningen in Leuven. Goed onderhouden daken zijn dus erg belangrijk.

Gratis offertes vergelijken
Werkzaamheden (*)

Eigenaar? (*)

Werkzaamheden van een dakwerker

U kunt een dakwerker uit Leuven inschakelen voor vele verschillende werkzaamheden. Allereerst is een dakwerker beschikbaar voor dakonderhoud. U wilt natuurlijk dat de overkapping van uw woning vele jaren meegaat, onderhoud is dan ook noodzakelijk. Toch vergeten onderhoud te plegen of is er iets anders gebeurd waardoor het dak niet meer helemaal in goede staat is? Dan kan de dakwerker uit Leuven een dakrenovatie of dakreparatie uitvoeren. Een dakrenovatie is een mooi moment om isolatie aan te brengen. Dakisolatie zorgt er namelijk voor dat er minder warmte verloren gaat waardoor u minder hoeft te stoken. Dit is fijn voor het milieu maar ook voor uw portemonnee. Uiteraard kan een dakwerker uit Leuven net als een dakdekker ook dakbedekking aanbrengen of een gehele nieuwe constructie plaatsen. En wat dacht u van het installeren van een dakkapel, dakraam of dakgoten? Tot slot kan een dakwerker een dakinspectie uitvoeren, om de staat hiervan te controleren. Hier vindt u in het kort de verschillende werkzaamheden.

dakdekker voor plat en hellend dak

Plat of hellend dak?

Een woning kan een hellend of plat dak hebben. Bij een plat dak valt de keuze van dakbedekking meestal op bitumen of EPDM. De kosten hiervan liggen tussen de €29,- en €75,- per m². Bij een hellend dak hebt u meer keuzes. Denk bijvoorbeeld aan dakpannen, leien of riet. De kosten hiervan liggen tussen de €22,- en €200,-. Er zit tevens een verschil in de dakwerken die uitgevoerd kunnen worden bij de verschillende daktypen. Een dakwerker uit Leuven kan bij een hellend dak bijvoorbeeld een dakraam of dakkapel installeren. Bij platte daken is het slim om een groendak te creëren. Dat zorgt voor een verhoogde isolatie en levensduur van het dak.

dakonderhoud uitvoeren Leuven

Dakonderhoud

De dakwerken en roofing experts die zich bij ons netwerk in Leuven hebben aangesloten, hebben allen een ruime ervaring binnen het vakgebied, waaronder met het dakonderhoud. Door het dakonderhoud door een erkend dakwerker uit te laten voeren, zorgt u ervoor dat u de noodzaak voor renoveren of het vervangen van de dakbescherming enige tijd langer kunt uitstellen. Onder het dakonderhoud vallen diverse klussen zoals de reparatie van dakpannen en het reinigen van de dakgoten. Bent u benieuwd naar de prijzen voor het dakonderhoud? Vraag dan vrijblijvend een aantal offertes aan.

dakrenovatie in Leuven

Dakrenovatie

De term dakrenovatie staat voor al het werk dat wordt uitgevoerd dat niet meer begrepen kan worden als dakonderhoud. Bij het renoveren van daken worden bijvoorbeeld verschillende onderdelen vervangen, of laat u de EPDM bedekking van het plat dak vernieuwen. Werkzaamheden die tevens binnen het gebied van de dakrenovatie vallen zijn het plaatsen van de dakkapel of het aanbrengen van dakisolatie. Het renoveren van daken neemt vaak veel tijd in beslag. Het is daarom ook aan te raden om hiervoor een dakwerker of roofing professional uit Leuven in te schakelen. Een dakdekker uit ons netwerk zal de dakrenovatie gegarandeerd snel en vakkundig afhandelen.

schoorsteen renovatie

Schoorsteen renovatie

Een schoorsteen heeft elke dag te maken met verschillende weersomstandigheden. Het is dan ook niet gek dat er wel eens een schoorsteen renovatie nodig is. Als u niet regelmatig een renovatie uitvoert, dan loopt u de kans op een lekkage of misschien zelfs een koolmonoxidevergiftiging. Tijdens een schoorsteen renovatie kan de dakwerker uit Leuven verschillende werkzaamheden uitvoeren. De kans is groot dat hij voegen moet vervangen. In sommige gevallen moeten stenen opnieuw ingemetseld worden. De cementen deksteen wordt vaak vervangen door één van kunststof om regeninslag te voorkomen. Ter extra bescherming kan de vakman uit Leuven de schoorsteen impregneren zodat deze geen vocht kan opnemen.

Ervaren dakwerker in Leuven nodig?

Van een kleine dakreparatie tot aan een complete renovatie. Vergelijk offertes & bespaar!

Dakwerker inschakelen
nieuwe dakconstructie door dakwerker

Nieuwe dakconstructie

Men kiest er tijdens een dakrenovatie veelal voor om alleen de bedekking te vernieuwen. In sommige gevallen is het echter nodig om een hele nieuwe dakconstructie te plaatsen. Dit is een grote en ook prijzige klus. Het vernieuwen van de dakconstructie wordt daarom alleen gedaan als het echt nodig is. Na een dakinspectie kan bijvoorbeeld blijken dat de dakconstructie is aangetast door insecten en vocht. Daarnaast is het denkbaar dat er een constructiefout is geweest of dat het dak te zwaar belast is waardoor deze begint door te zakken. Voor uw eigen veiligheid moet in dit geval elk onderdeel van de dakconstructie vervangen worden.

plaatsen van dakisolatie

Dakisolatie

Een dakwerker of dakdekker heeft ervaring met vele verschillende klussen rondom dakrenovatie, zo kunnen zij u bijvoorbeeld tevens ondersteunen bij het isoleren van schuine en platte daken. Het toepassen van een dakisolatie is een relatief eenvoudige taak. Wilt u deze liever zelf uitvoeren? Vraag dan een dakdekker om advies voor het beste materiaal en de benodigde gereedschappen. Onze dakwerken specialist zal u met alle plezier van de gewenste informatie voorzien. Wilt u toch geholpen worden door een roofing expert of gevelwerker uit Leuven? Dat is geen enkel probleem. Wij helpen u graag.

dakreparatie Leuven

Dakreparatie

Dakschade is ontzettend vervelend omdat dit uiteindelijk kan leiden tot lekkages en schade aan bijvoorbeeld uw meubilair en vloer. Zo spoedig mogelijk een dakreparatie uit laten voeren door een dakwerker is dan ook erg belangrijk. Schade aan platte daken ontstaat veelal door ouderdom. De dakdekker uit Leuven zal eerst het probleem analyseren en de lekkage opzoeken. Vervolgens maakt hij de overkapping schoon waarna hij een reparatie uitvoert. Tot slot test de dakdekker de waterdichtheid. Bij daken die hellend zijn loopt het proces in principe hetzelfde. Hierbij ontstaat dakschade veelal door missende dakpannen of scheuren in de dakpannen vanwege een storm.

dakgoten vervangen Leuven

Dakgoten

De term dakwerken staat voor al het werk dat aan het dak kan worden uitgevoerd. De reparatie en het vervangen van de dakgoten hoort hier ook bij. De dakgoten, gekoppeld met de regenpijpen ook aangeduid als het hemelwaterafvoer moeten in goede staat verkeren, om te voorkomen dat er lekkage optreedt. Het is daarom noodzakelijk om jaarlijks de goten te controleren op beschadigingen en deze te reinigen. Hebt u ontdekt dat er scheurtjes in de goot zijn ontstaan? Neem dan direct contact op met een dakwerker. Deze kan de benodigde reparatie uitvoeren en er voor zorgen dat de hemelwaterafvoer weer goed werkt.

Dakgoot vervangen

Wanneer een dakreparatie niet meer afdoende is voor een goede werking van de dakgoot, dan moet u deze vervangen. Het vervangen of vernieuwen van dakgoten is een taak die enige nauwkeurigheid vraagt, maar eventueel wel zelf kan worden uitgevoerd. Voordat u de dakgoot gaat vervangen moet u eerst een nieuwe goot uitzoeken. U hebt hierbij de keus uit en groot aantal materialen zoals zink, PVC en aluminium. Een dakwerken professional helpt u indien gewenst bij het maken van de keuze.

Dakgoot reparatie of lekkage?

Wanneer er een beschadiging is ontstaan bij de goten, dan kan het zijn dat een eenvoudige reparatie voldoende is. Wij adviseren om altijd een dakwerker te raadplegen voor een dergelijke reparatie. Deze kan de reparatie snel en vakkundig voor u uitvoeren, of u adviseren over het materiaal waar u het beste gebruik van kunt maken. Door op tijd de dakreparatie toe te passen voorkomt u dat er lekkage ontstaat bij de dakgoten. Vraag via het webformulier naar de prijzen en mogelijkheden.

Dakkapel plaatsen

Veel van onze klanten uit Leuven weten niet dat het plaatsen van een dakkapel ook onderdeel kan vormen van een dakrenovatie. Door een dakkapel te plaatsen zorgt u er direct voor dat u een grote ruimte creëert in uw huis en de staat van het dak verbetert, waardoor het zeker binnen het vakgebied van het renoveren valt. Het monteren van een dakkapel is een klus die u moet overlaten aan een ervaren dakwerken professional, om zo te zorgen voor een optimaal en lekkage-vrij resultaat. Wij zijn u met alle plezier van dienst.

dakkapel plaatsen Leuven

Vrijblijvende offertes aanvragen

Prijzen van de dakwerken

Wilt u binnenkort dakwerken laten doen en bent u benieuwd wat dit ongeveer kost? De kosten hangen af van verschillende factoren. Onder andere de soort dakwerken beïnvloeden de kosten. Het vernieuwen van de bedekking door een dakdekker kost bijvoorbeeld zo’n €22,- tot €200,- per m². Wilt u ook de gehele schoorsteen renoveren? De vanafprijs hiervan is €500,-. Gaat uw voorkeur uit naar een complete dakrenovatie? Dan moet u rekening houden met kosten tussen de €30,- en €110,- per m². Het uurloon van een dakwerker uit Leuven ligt rond de €35,-. In onderstaande tabel vindt u de gemiddelde kosten per type dakwerken.

Welke dakwerken?Dakwerken prijzen*Omschrijving
Dakonderhoud / reparatie€80,- tot €140,-Abonnementskosten per jaar.
Dakrenovatie€30,- tot €110,-Per m² dakoppervlak, inclusief btw en montage.
Volledige schoorsteenrenovatie€500,-Vanafprijs voor renoveren gehele stoorsteen.
Nieuwe dakbedekking€22,- tot €200,-Prijs per m². Exacte prijs is afhankelijk van het type materiaal.
Dakisolatie€15,- tot €70,-Per m² dakoppervlak, inclusief btw en montage.
Plaatsen dakkapel€3.000,- tot €4.000,-Gemiddelde dakkapel 1.50 x 2.50 meter (incl. btw en montage).
Vernieuwen dakconstructie€1.700,-Dit is een gemiddelde prijs per m³.

* Let op dit zijn gemiddelde prijzen. De exacte prijzen hangen af van diverse factoren. Vraag daarom diverse offertes aan en ontdek de exacte totaalprijs!

Welke factoren beïnvloeden de prijs?

Verschillende factoren beïnvloeden de prijs van dakwerken. Zoals u hierboven hebt gelezen wordt de prijs onder andere beïnvloed door de soort dakwerken van uw keuze. Ook de materiaalkeuze, indien van toepassing, kan ervoor zorgen dat de prijs omhoog of omlaag gaat. Daarnaast is het daktype van invloed op de kosten. Een hellend dak is namelijk lastiger te bereiken dan een platte. Uiteraard is de omvang van de klus van invloed op de prijs van dakwerken. Hoe groter een project, hoe effectiever een dakwerker of dakdekker uit Leuven aan de slag kan gaan. Als zowel u als uw buren in een twee-onder-een-kapwoning dezelfde klus laten uitvoeren dan valt het uurloon lager uit.

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?

Vraag gerust vrijblijvende offertes aan voor dakwerken in Leuven.

Gratis offertes aanvragen

Nieuwe dakbedekking plaatsen

Veel van de werkzaamheden binnen de dakwerken hebben te maken met de dakbedekking. Er is dan ook menig dakdekker uit Leuven aangesloten bij ons netwerk van specialisten. Een dakdekker kan u van dienst zijn bij veel zaken zoals het vervangen van de dakbescherming, het uitvoeren van een dakrenovatie of een eenvoudige dakreparatie. Voor het bedekken van het plat dak wordt door een dakdekker uit Leuven tegenwoordig meestal EPDM gebruikt. EPDM is een soort synthetisch rubber dat zeer goede kwaliteiten heeft en goed bestand is tegen de weersinvloeden. Een alternatief voor EPDM is bitumen.

Voor schuine daken zijn dakpannen de meest gebruikte vorm van dakbedekking.

Alternatieven zijn riet en leistenen. Het leggen van dakpannen is niet erg ingewikkeld, maar vereist wel enige handigheid en ervaring. Elke dakdekker uit Leuven die zich bij ons heeft aangesloten is zeer ervaren en legt de dakpannen dan ook binnen korte tijd. Bij het leggen van de dakpannen zal de dakdekker bovendien direct kijken naar mogelijke beschadigingen en indien gewenst de noodzakelijke dakreparatie uitvoeren. Wilt u zelf de dakbescherming vervangen of vernieuwen? Maak dan altijd gebruik van een stevige ladder of steiger en houd rekening met uw veiligheid. Wanneer u van plan bent om de dakbedekking te laten vernieuwen door een dakdekker uit Leuven, dan is het aan te raden om tegelijk te kijken naar de mogelijkheden voor een dakisolatie. Door de dakrenovatie en dakisolatie te combineren is het mogelijk om aanzienlijk op de prijs te besparen.

nieuwe dakbedekking Leuven

EPDM dakbedekking

EPDM is gemaakt van een synthetisch rubber. Het krijgt unieke eigenschappen zoals duurzaamheid en elasticiteit door stoffen als zwavel en roet toe te voegen. De dakbedekking wordt door de dakdekker vastgelijmd aan de ondergrond. EPDM heeft een aantal voordelen, waaronder de hoge én blijvende elasticiteit bij temperatuurverschillen. Het is rotbestendig, wortelvast en niet gevoelig voor UV-stralen. Het gaat bovendien wel 50 jaar mee.

Dakpannen

Dakpannen worden door menig dakdekker nog altijd het meest geplaatst bij hellende daken. Een dakpan wordt van gevormd beton of klei gemaakt. Keramische (klei) dakpannen worden in de oven gebakken op hoge temperatuur. Een betonnen dakpan hardt uit zonder dat hierbij een oven aan te pas komt. Een groot voordeel van dakpannen is dat deze makkelijk en snel geplaatst kunnen worden door de dakdekker.

Bitumen

Bitumen is een populaire soort dakbedekking bij platte daken. Dit van oorsprong vloeibare materiaal wordt uit ruwe aardolie gehaald. U hebt de keuze uit SBS of APP gemodificeerde bitumen. SBS is elastischer en daarom geschikter voor moeilijk te bereiken plekken. APP is daarentegen erg goed bestand tegen hoge temperaturen en UV-straling. Bitumen gaat zo’n 25 tot 35 jaar mee.

Rieten dak

Riet is een dakbedekking met een natuurlijke en authentieke uitstraling. Het wordt dan ook veelal door een dakdekker toegepast bij boerderijen en karakteristieke woningen in Leuven. Als uw voorkeur uitgaat naar riet dan is het noodzakelijk dat de bekapping van uw woning een hellingshoek van minimaal 45 graden heeft. Dit zorgt ervoor dat het water goed afgevoerd kan worden waardoor het riet niet gaat rotten.

dakbedekking vernieuwen door dakdekker

Vrijblijvende offertes aanvragen

Overzetdak

Een overzetdak is een constructie welke uit een frame van houten latten bestaat. Hierop zitten lichte, metalen dakpanelen geschroefd. De houten constructie wordt op uw dak geplaatst door een dakdekker. Het is niet mogelijk om een overzetdak op een pannendak te plaatsen, omdat de constructie hier niet op geschroefd kan worden. Dankzij een overzetdak kunt u binnen 24 uur van een nieuwe overkapping genieten.

Leien

Leien werden aanvankelijk uit leistenen gemaakt. Tegenwoordig hebt u ook de keuze uit kunststof leien. Deze bedekking heeft een levensduur van 25 tot 30 jaar. Leien worden veelal gekozen vanwege de uitstraling. Een groot voordeel van leien is dat deze op vrijwel alle vormen te plaatsen zijn door een dakdekker, dus ook op minder traditionele daken.

Groendak

Op een groendak groeien verschillende soorten planten. Er kan een onderscheid worden gemaakt tussen intensieve en extensieve groene daken. Een intensief groendak is voorzien van alle mogelijke beplanting. Denk hierbij aan struiken, grassen en zelfs bomen. U kunt hierop lopen en tuinieren. Op een extensief groendak kunt u niet lopen, de beplanting bestaat vooral uit mossen, vetplanten en soms kruiden.

Zinken dak

Zoekt u een dakbedekking die vele jaren meegaat? Dan is zink de juiste keuze voor u, omdat dit materiaal al gauw 125 jaar mee gaat! Zink wordt door verschillende weersomstandigheden juist sterker gemaakt. Onder invloed van regen verkleurt de bedekking waardoor een typerend patinalaagje ontstaat. Het is daarnaast onderhoudsvriendelijk, makkelijk bewerkbaar door de dakdekker en 100% recyclebaar.

Prijzen van nieuwe dakbedekking

Als u benieuwd bent naar de kosten van dakwerken, dan is het belangrijk om rekening te houden met de dakbedekking. U vindt hier een overzicht van de verschillende typen dakbedekking met de bijbehorende prijs per m².

Type dakbedekkingPrijs per m², inclusief plaatsingGemiddelde levensduur
Betonnen dakpannen€22,- tot €42,-30 jaar
EPDM€29,- tot €75,-50 jaar
Kunstleien€30,- tot €65,-25 jaar
Bitumenleien€30,- tot €40,-25 jaar
Kleidakpannen€35,- tot €65,-100+ jaar
Bitumen€40,- tot €60,-25 jaar
Groendak€40,- tot €75,-60 jaar
Overzetdak€50,- tot €60,-30 jaar
Natuurleien€55,- tot €200,-30 jaar
Zink€65,- tot €110,-125 jaar
Riet€90,- tot €95,-35 jaar

* Let op dit zijn gemiddelde prijzen. De exacte kosten hangen van diverse factoren af. Vraag vrijblijvend offertes aan!

premie dakwerken

Premie dakrenovatie en -isolatie 2018/2019

Voor een dakrenovatie of -isolatie kunt u verschillende premies ontvangen. Allereerst is er de renovatiepremie. Deze is bestemd voor werken zoals het vernieuwen van de dakconstructie of het aanbrengen en vervangen van dakgoten. Ook de Vlaamse verbeteringspremie is van toepassing op het vernieuwen of herstellen van de bedekking, de draagstructuur en de dakgoten. Alle woningen die op het elektriciteitsnet werden aangesloten voor 1 januari 2016, moeten vanaf 2020 verplicht van dakisolatie worden voorzien volgens de Vlaamse dakisolatienorm. Via uw netbeheerder kunt u dan ook een premie ontvangen voor het aanbrengen van dakisolatie. Voor alle premies gelden verschillende voorwaarden.

dakwerker Leuven

Dakwerker gezocht? Vergelijk offertes!

Bent u op zoek naar een ervaren dakwerker uit Leuven die u kan ondersteunen bij één van de vele dakwerken zoals een dakreparatie, het renoveren van de dakbedekking of het plaatsen van een dakkapel? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Elke dakwerker uit ons netwerk heeft ruime ervaring met de dakwerken en is u met alle plezier van dienst. Door op het contactformulier uw wensen voor dakwerk in te vullen, vraagt u eenvoudig een aantal vrijblijvende offertes aan van dakwerken specialisten bij u in de regio. Vergelijk deze zelf op prijzen en aanbod, en kies voor de specialist die bij u past!