Dakreparatie van uw plat of hellend dak? Dan zit u bij Rotsvast construct goed!

Maak gebruik van ons netwerk van dakwerkers en vind een specialist die zorgt voor dakreparatie of dakrenovatie.

dakreparatie

Dakreparatie

Is er schade ontstaan aan de overkapping van uw woning dankzij een storm of andere omstandigheden? Het is belangrijk dat u dit zo snel mogelijk laat herstellen. Een daklekkage kan uiteindelijk leiden tot veel schade aan uw woning. Een tijdige dakreparatie of dakrenovatie kan veel ongemakken voorkomen. Bent u opzoek naar iemand die u wil helpen bij uw dakreparatie of dakrenovatie? Bij ons zit u goed! RV Construct is een netwerk van specialisten op het gebied van dakwerken. Bij ons vraagt u kosteloos en geheel vrijblijvend meerdere offertes aan. Door ze met elkaar te vergelijken kiest u altijd de beste dakwerker.

Soorten dakbedekking

Er zijn verschillende soorten dakbedekking zoals EPDM, PVC of bitumen. De meest gekozen dakbedekking bij hellende en gebogen daken zijn dakpannen. Dakpannen worden gemaakt van gebakken klei. Ze gaan lang mee en zijn snel en gemakkelijk te plaatsen. Andere soorten dakbedekking bij een hellend dak zijn leien en riet. De meest gekozen dakbedekking bij een platte bekapping is bitumen. Bitumen, oftewel dakleer, wordt gehaald uit ruwe aardolie. De gemiddelde levensduur van bitumen is 25 jaar. Naast bitumen is EPDM tegenwoordig steeds populairder. EPDM bestaat uit synthetisch rubber. EPDM is ecologisch, onderhoudsarm en duurzaam. De gemiddelde levensduur van EPDM is 50 jaar. Naast EPDM is een groendak of PVC een veel gebruikte soort dakbedekking bij platte daken.


Dakreparatie bij hellend dak

In tegenstelling tot een plat dak is daklekkage of -schade bij een hellende overkapping meestal snel gevonden. Bij een lekkage is het cruciaal dat de kapotte dakpannen snel worden vervangen. Scheuren in dakpannen, missende dakpannen of verplaatste dakpannen vallen gauw op. Deze plekken geeft u door aan de dakdekker zodat hij kan beginnen met de dakreparatie. Lukt het opsporen van de daklekkage of -beschadiging niet? De dakwerker helpt u graag. Indien uw overkapping in goede staat is dan zal de dakwerker tijdens de dakreparatie de kapotte pannen vervangen. Wanneer daklekkage is ontstaan als gevolg van een vervaagde glazuurlaag op de dakpannen, dan is een algehele dakrenovatie beter.

Dakreparatie bij plat dak

Het opsporen van een daklekkage bij een plat dak is een tijdrovende klus. Probeer daarom eerst zelf de schade te vinden. Lukt het niet om de schade aan de dakbedekking te vinden? Een dakwerker heeft het juiste apparatuur om de daklekkage op te sporen. Voordat de dakdekker begint met de dakreparatie is het belangrijk dat het plat dak vrij is van water, bladeren en vuil. Na het schoonmaken is het tijd voor de dakreparatie. Wanneer het om een klein schadegeval gaat kan de dakdekker de daklekkage herstellen met reparatiepasta. Eventueel wordt een nieuwe laag dakbedekking aangebracht. Na de reparatie controleert de dakdekker of de daklekkage is hersteld.

dakbedekking

Dakgoot reparatie

Vele huizen hebben tegenwoordig een dakgoot van PVC of zink. Is de goot van uw woning of tuinhuis beschadigd geraakt? Het is verstandig om dit zo snel mogelijk te vervangen of herstellen. Een dakgoot van PVC kunt u eenvoudig herstellen met behulp van PVC lijm. Een dergelijke reparatie is echter een tijdelijke oplossing bij een lekkage. Grote scheuren of gaten in een PVC dakgoot repareert u met een polyester reparatieset. Met polyester glasmatjes kunt u de dakgoot vernieuwen en weer waterdicht maken. Een reparatie van uw dakgoot van zink voert u eenvoudig uit met behulp van EPDM. Maak de goot schoon, breng lijm aan en leg hier de EPDM mat op. U bent nu klaar met het herstellen.

Reparatie of totale dakrenovatie?

Hebt u last van een kleine beschadiging? Dan is een reparatie waarschijnlijk de beste keuze voor u. Bij een behaalde levensduur van uw dakbedekking, een oude dakconstructie of een grote schade is een totale dakrenovatie wellicht verstandig. U kunt dan meteen de dakisolatie verbeteren. Een dakwerker beoordeelt wat de beste keuze is: alleen dakherstellingen of het vervangen en plaatsen van een nieuwe overkapping. Alles vervangen is een investering maar zorgt ervoor dat u weer vele jaren droog en warm zit. Een overzetdak is wellicht iets voor u indien u als dakrenovatie alles laat vervangen. Een overzetdak wordt over uw huidige dakbedekking aangebracht. Het is goedkoop en wordt gauw geplaatst, een overzetdak is bij dakpannen echter niet mogelijk.

Zelf plat dak repareren

Voor een ervaren klusser is het mogelijk om de reparatie van een dakleer plat dak zelf uit te voeren. De dakreparatie is snel uitgevoerd met behulp van een dakreparatiekit. Uw veiligheid is erg belangrijk. Draag daarom stevige schoenen en maak gebruik van een stabiele ladder. Allereerst is het noodzakelijk om de lekkage op te sporen. Het opsporen van de beschadiging bij een plat dak kan veel tijd in beslag nemen. Hebt u de beschadiging gevonden? Maak deze plek grondig schoon. Snij de plek kruislings in en vouw vervolgens de vier punten terug. Maak het dakbeschot goed schoon en droog en breng een reparatiepasta aan met een plamuurmes. Gebruik een kwast om dit uit te smeren en vouw de vier punten terug. Smeer ook de naden in met de reparatiepasta en bedek de plek met glasvlies. Vervolgens smeert u de hele plek in met de reparatiepasta. Zitten er kleine scheurtjes in uw plat dak? Deze kunt u eenvoudig herstellen door hier een zelfklevende afdichtingsband op te plakken. Controleer tot slot of het renoveren gelukt is en of het water goed wegloopt van het plat dak. Als uw dakgoten niet vrij zijn kan het regenwater niet goed weglopen. Als regenwater te lang blijft liggen op uw plat dak, dan is het denkbaar dat dit opnieuw resulteert in lekkages.

Dakreparatie kosten

De kosten van een dakreparatie hangen af van verschillende factoren. Zo zijn de dakbedekking, de kwaliteit van de dakconstructie en de soort schade van invloed op de kosten van een dakrenovatie. De kosten van een plat dakrenovatie met bitumen of EPDM liggen tussen de €255,- en €280,- per m2. Het opsporen van de lekkage kost het meeste tijd. Door het opzoeken en schoonmaken zelf te doen kunt u op de kosten van dakwerken aan een plat dak besparen. Het vernieuwen van dakpannen is goedkoper, deze kosten liggen tussen de €130,- en €210,- per m2. Het vernieuwen van uw dakbedekking met behulp van een overzetdak kost gemiddeld €50,- tot €60,- per m2.

plat dak

Rotsvast, expert in dakonderhoud, dakrenovatie, dakgoten en dakreparatie!

Wilt u een dakreparatie laten uitvoeren? Onze dakwerken experts zijn u snel en vakkundig van dienst tegen aantrekkelijke prijzen!

dakrenovatie

Hulp nodig? Direct contact!

U begrijpt dat een spoedige dakreparatie erg belangrijk is in geval van schade. In sommige gevallen is het een optie om een dakrenovatie zelf uit te voeren. In de meeste gevallen is het echter verstandig om een dakwerker in te schakelen voor het vernieuwen van daken. Bent u opzoek naar een dakwerker die wil helpen bij uw dakrenovatie? Bij ons zit u goed! RV Construct is een netwerk van vakmannen op het gebied van dakwerken. Bij ons vraagt u gratis en geheel vrijblijvend offertes aan. Door ze met elkaar te vergelijken kunt u altijd de dakwerker met de beste voorwaarden en de laagste prijs kiezen. Ook met vragen over een dakrenovatie bent u bij ons van harte welkom.