Uw specialist in dakwerken. Erkend dakwerker uit Genk!

Is er bij u in Genk een dakreparatie of -renovatie nodig? Hoogwaardige service tegen scherpe prijzen!

dakwerken in Genk

Dakwerken Genk

Voor al uw dakwerken in Genk schakelt u het beste een professioneel dakwerker in. Een dakdekker voert verschillende dakwerken voor u uit. Bent u toe aan een dakrenovatie? Of wilt u uw dakbedekking graag laten vervangen? Ook voor het vervangen van uw dakgoten of het renoveren van uw schoorsteen is een dakwerker inzetbaar. Laat ons u helpen met uw zoektocht naar een geschikte dakdekker! Wij zijn een netwerk van dakwerken specialisten, werkzaam in heel Vlaanderen. Via ons contactformulier vraagt u eenvoudig tot wel 5 offertes aan van dakdekkers uit Genk. Vergelijk op prijs en aanbod zodat u tot wel 30% op de totaalprijs bespaart!

Dak: beschermt en siert uw woning

Het dak heeft diverse functies. Natuurlijk is het een visitekaartje voor uw woning: hoe beter uw dakbedekking eruitziet, hoe hoger de waarde van het pand. Het zorgt echter ook voor een goede isolatie en het beschermt u tegen wind en regen. Veel klanten uit Genk onderschatten het effect van goed dakonderhoud. Dit voorkomt ernstige beschadigingen, waardoor u grotere kosten op termijn bespaart. Voor een optimale levensduur laat u regelmatig een uitgebreide dakinspectie uitvoeren door een erkend dakwerker.

Gratis offertes vergelijken
Werkzaamheden (*)

Eigenaar? (*)

Werkzaamheden van een dakwerker

Wanneer klanten uit Genk denken aan de dakwerken die een dakdekker uitvoert, denken zij voornamelijk aan het vervangen van de dakpannen of dakconstructie. Een dakwerker uit Genk voert echter nog veel meer dakwerken voor u uit. Wat dacht u van het uitvoeren van een dakrenovatie? Of het renoveren en vernieuwen van de dakgoten? Ook als u geïnteresseerd bent in het plaatsen van een nieuwe dakkapel neemt u contact op met een ervaren dakwerker. Kort gezegd: u kan een dakwerker inschakelen voor al uw mogelijke dakwerken. Menig dakdekker uit Genk voert op regelmatige basis de volgende dakwerken uit:

plat of hellend dak repareren

Plat of hellend dak?

Er bestaan diverse daktypen die over het algemeen in twee categorieën gedeeld worden: een plat- of hellend dak. Hellend is het meest voorkomende daktype in Genk. Over het algemeen is dit de meest voordelige keuze. Dat komt voornamelijk omdat de dakbekleding op een hellend daktype vaak een langere levensduur heeft. De kans op beschadigingen is kleiner, waardoor u minder snel kosten hoeft te maken voor een dakrenovatie of dakreparatie. Een plat dak levert u daarentegen meer leefruimte op, omdat u binnen geen schuine wanden heeft. De kamers ogen groter en lichter en een plat dak biedt de mogelijkheid om op termijn een extra verdieping te realiseren.

dakonderhoud door dakwerker Genk

Dakonderhoud

Daken hebben altijd te maken met wind, neerslag en temperatuurverschillen. Dit heeft uiteraard een impact op uw dakbedekking. Na verloop van tijd is het dus niet gek dat er zwakke plekken ontstaan. Door regelmatig dakonderhoud door een ervaren dakwerker behoedt u uzelf van de hogere kosten van een dakreparatie of renovatie. Door het dakonderhoud weet u dus zeker dat u de hoge kwaliteit behoudt en dat u profiteert van een optimale levensduur. Onder dakonderhoud verstaan wij het uitvoeren van een dakinspectie, het reinigen van daken, het afvoeren van vuil, het schoonmaken en controleren van uw dakgoten en eventuele kleine reparaties.

dakrenovatie in Genk

Dakrenovatie

Wanneer één van uw dakpannen gebarsten of verschoven is, is een kleine dakreparatie door een erkend dakdekker voldoende om de kwaliteit van uw dak te herstellen. In sommige gevallen is een reparatie alleen echter niet meer voldoende en zult u een dakrenovatie moeten uitvoeren. Onder een dakrenovatie verstaan wij bijvoorbeeld het vernieuwen van de oude dakbedekking of het plaatsen van een nieuwe dakconstructie. Wanneer u ervoor kiest om uw dakafwerking te renoveren is het tevens mogelijk om op hetzelfde moment dakisolatie te laten aanbrengen. Een dakrenovatie in Genk kost ongeveer €50,- tot €175,- per vierkante meter, afhankelijk van de specifieke dakwerken die u laat uitvoeren.

renovatie van de schoorsteen

Schoorsteen renovatie

Naast dakonderhoud is het tevens van belang om een dakdekker in te schakelen voor het onderhoud aan uw schoorsteen. Het metsel- of voegwerk- zal na verloop van tijd poreus worden. Dit houdt in dat de schoorsteen water opneemt met mogelijke lekkages als gevolg. Bovendien kan er rookterugslag plaats vinden, wat mogelijk levensgevaarlijke situaties oplevert. Het renoveren is dus van belang! Het renoveren van de schoorsteen bestaat uit 4 onderdelen: het vernieuwen van het voeg- en metselwerk, een reiniging, controle en vervangen van de loodslab en eventueel het impregneren van de schoorsteen. Het impregneermiddel zorgt ervoor dat vervuiling in de toekomst minder snel hecht en dat de schoorsteen geen water meer opneemt. Tip: het is ook belangrijk dat uw gevel in goede staat is. Wij helpen u graag met de gevelwerken.

Ervaren dakwerker in Genk nodig?

Van een kleine dakreparatie tot aan een complete renovatie. Vergelijk offertes & bespaar!

Dakwerker inschakelen
dakconstructie vernieuwen

Nieuwe dakconstructie

Het plaatsen van een nieuwe dakconstructie is een flinke kostenpost. Dat komt omdat deze dakwerken behoorlijk intensief zijn. Voor het vervangen van de complete constructie zal de dakwerker uit Genk eerst uw dakbedekking en dakbeschot (gedeeltelijk) moeten verwijderen, zodat er voldoende ruimte is om de werkzaamheden uit te voeren. Is uw dakconstructie in de loop der tijd gaan verzakken? Dan is het in de meeste gevallen niet noodzakelijk om deze compleet te vernieuwen. Middels een renovatie is dan een hoop mogelijk. Met behulp van nieuwe balken zal de dakwerker de constructie verstevigen. Indien de houten constructie door vocht of insecten is gaan rotten is het vernieuwen van de constructie helaas onvermijdelijk.

dakisolatie plaatsen door dakdekker

Dakisolatie

Ook het aanbrengen van dakisolatie behoort tot de dakwerken die een dakwerker uit Genk voor u zal uitvoeren. Dakisolatie is bij zowel een plat- als hellend daktype mogelijk. U heeft de keuze uit dakisolatie van binnenuit of van buitenaf. Bij een hellend daktype kiezen klanten voornamelijk voor dakisolatie van binnenuit, omdat dit vele malen voordeliger is. Bij een plat dak kiest men juist sneller voor dakisolatie vanaf de buitenzijde, omdat dit ook uw dakbeschot tegen temperatuurverschillen. Er is de keuze uit diverse isolatiematerialen voor uw dakisolatie, te denken aan glas- en rotswol, PIR isolatieplaten of gespoten PUR isolatie.

dakreparatie Genk

Dakreparatie

In sommige gevallen is een volledige dakrenovatie overbodig en is een eenvoudige dakreparatie voldoende. Hierbij kunt u denken aan een reparatie van een lekkage of het repareren van enkele dakpannen die bij een storm zijn beschadigd of verschoven. Bij een plat dak komt het wel eens voor dat de roofing of EPDM licht gescheurd of versleten is. Ook wanneer het platte dak van uw dakkapel versleten is, of als de loodslab is verschoven is een dakreparatie voldoende om de kwaliteit te herstellen. Weet u niet zeker of u een dakrenovatie moet laten uitvoeren of dat een dakreparatie voldoende is? Neem dan contact met ons op.

dakgoten

Dakgoten

Dakonderhoud beperkt zich niet alleen tot het dak zelf, ook de dakgoten zijn een belangrijk onderdeel. De dakgoten zijn immers verantwoordelijk voor het afvoeren van het regenwater. Als de dakgoten na verloop van tijd verstopt zitten of beschadigd raken, loopt u ook een risico op lekkages in huis. Het onderhoud aan dakgoten bestaat uit het legen en reinigen. Bovendien zal de dakwerker de dakgoten controleren op kleine beschadigingen zoals kleine haarscheurtjes, gebroken afvoerpijpen of kapotte gootbeugels. Dankzij het onderhoud worden deze kleine gebreken snel ontdekt, zodat de schade beperkt blijft. In sommige gevallen is het helaas noodzakelijk om de dakgoot volledig te vernieuwen.

Dakgoot vervangen

Wanneer de schade te groot is, is het verstandiger om de dakgoten compleet te vervangen. Tegenwoordig heeft u de keuze uit diverse materialen: zink, kunststof, koper en aluminium. Aluminium heeft bijvoorbeeld een erg moderne uitstraling en is naadloos beschikbaar, waardoor de kans op lekkages kleiner is. De kostprijs ligt echter wel een stukje hoger dan bij andere materialen: gemiddeld €30,- tot €55,- per strekkende meter. De meest budgetvriendelijke mogelijkheid is het monteren van kunststof dakgoten. Deze vindt u in Genk het vaakst terug. Kunststof is onderhoudsarm en is verkrijgbaar in diverse kleuren. Dit kost slechts €25,- tot €35,- per strekkende meter.

Dakgoot reparatie?

Voordat u een dakwerker inschakelt om uw dakgoten te vervangen is het verstandig om te controleren of een reparatie geen optie is. Een reparatie scheelt u tijd en geld, omdat het in de meeste gevallen snel opgelost kan worden. De kosten van de reparatie worden grotendeels bepaald door het type dakgoot. Zo kost het herstellen van een kunststof dakgoot ongeveer €125,- terwijl de prijs bij zinken dakgoten rond de €160,- ligt. Wanneer er scheuren in het kunststof zitten, dan repareert de dakwerker dit met behulp van een speciaal plakfolie aan de binnenzijde van de dakgoot.

Dakkapel plaatsen

Op een hellend dak is het plaatsen van een dakkapel een goede manier om extra leefruimte te realiseren. Ook dit valt onder de dakwerken die een dakwerker uit Genk met plezier voor u uitvoert. U heeft de keuze uit diverse types dakkapellen, waaronder hout en kunststof. Een houten model heeft als voordeel dat u deze compleet kan aanpassen, zodat het perfect aansluit op de stijl van uw woning. Bovendien kunt u een houten dakkapel zodanig aanpassen dat u zeker weet dat u geen standaard dakkapel heeft. Bij een houten dakkapel op maat duren de werkzaamheden in principe 1 of 2 werkdagen.

dakkapel plaatsen Genk

Vrijblijvende offertes aanvragen

Prijzen van de dakwerken

De prijs van uw dakwerken is sterk afhankelijk van het type dakwerken dat u uit laat voeren. Zo is het vernieuwen van uw dakconstructie een tijdrovende klus. De gemiddelde prijs per m3 ligt dan ook rond de €1.700,-. Het aanbrengen van isolatie is echter relatief voordelig. Dit type dakwerken kost u gemiddeld €15,- tot €70,- per vierkante meter. Wilt u graag een dakkapel laten plaatsen? Dan ligt de gemiddelde prijs rond de €3.000,- tot €4.000,- en voor het vervangen van uw dakbedekking betaalt u gemiddeld €22,- tot €200,-. Deze kosten worden sterk beïnvloed door de keuze voor de dakafwerking.

Welke dakwerken?Dakwerken prijzen*Omschrijving
Dakonderhoud / reparatie€80,- tot €140,-Abonnementskosten per jaar.
Dakrenovatie€30,- tot €110,-Per m² dakoppervlak, inclusief btw en montage.
Volledige schoorsteenrenovatie€500,-Vanafprijs voor renoveren gehele stoorsteen.
Nieuwe dakbedekking€22,- tot €200,-Prijs per m². Exacte prijs is afhankelijk van het type materiaal.
Dakisolatie€15,- tot €70,-Per m² dakoppervlak, inclusief btw en montage.
Plaatsen dakkapel€3.000,- tot €4.000,-Gemiddelde dakkapel 1.50 x 2.50 meter (incl. btw en montage).
Vernieuwen dakconstructie€1.700,-Dit is een gemiddelde prijs per m³.

* Let op dit zijn gemiddelde prijzen. De exacte prijzen hangen af van diverse factoren. Vraag daarom diverse offertes aan en ontdek de exacte totaalprijs!

Welke factoren beïnvloeden de prijs?

De totaalprijs van de dakwerken worden beïnvloed door verschillende factoren. Wist u bijvoorbeeld dat het in een dorp of op het platteland voordeliger is om dakwerken uit te laten voeren? Een dakdekker in de stad zal dezelfde dakwerken namelijk vaker moeten uitvoeren en kan daardoor een lagere prijs rekenen. Ook het uurtarief van de dakdekker is van invloed. Omdat deze per bedrijf verschilt, is het verstandig om altijd meerdere offertes met elkaar te vergelijken. Zo weet u zeker dat u niets teveel betaalt en u bespaart eenvoudig tot wel honderden euro’s op uw dakrenovatie.

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?

Vraag gerust vrijblijvende offertes aan voor dakwerken in Genk.

Gratis offertes aanvragen

Nieuwe dakbedekking plaatsen

Eén van de mogelijkheden op het gebied van een dakrenovatie, is het vervangen van uw dakafwerking. Het is belangrijk dat de afwerking van goede kwaliteit is, omdat dit uw dakbeschot beschermt tegen de verschillende weersomstandigheden. Bij een verouderde afwerking is het daarom verstandig om te overwegen om deze te vernieuwen. U heeft volop de keuze uit diverse soorten, vooral bij hellende daken. Veel klanten uit Genk kiezen standaard voor dakpannen, omdat dit de meest voor de hand liggende keuze is. Dakpannen zien er mooi uit, gaan lange tijd mee en de prijzen liggen relatief laag. Heeft u graag een unieke uitstraling? Dan kunt u tevens kiezen voor een rieten dakafwerking, natuurleien of zelfs zinken dakbedekkingen. Bij platte daken is de keuze iets meer beperkt. Roofing of bitumen is in Genk een populaire keuze omdat dit erg budgetvriendelijk is. Bovendien is het leggen van roofing relatief eenvoudig, waardoor veel doe-het-zelvers voor dit materiaal kiezen. Ook EPDM is een materiaal dat u eenvoudig zelf kunt leggen. Dit komt omdat EPDM veelal op maat geleverd wordt, zodat u het niet meer op maat hoeft te snijden. Wilt u graag milieuvriendelijke dakbekleding? Overweeg dan een groendak! De dakdekker plaatst het groendak in dat geval op een afwerking van EPDM. Wanneer u overweegt om uw dakpannen, roofing of EPDM te vervangen dan is het mogelijk om direct isolatiemateriaal aan te laten brengen. Dit scheelt u in de kosten, omdat de dakwerken op één moment plaatsvinden.

dakbedekking plaatsen Genk

EPDM dakbedekking

EPDM is een voordelig materiaal dat menig dakdekker uit Genk gebruikt bij de afwerking van zowel platte als gebogen dagen. EPDM is een rubber, waardoor het over een hoge elasticiteit beschikt. In tegenstelling tot roofing, zet EPDM uit en krimpt het ineen bij temperatuurverschillen, waardoor de kans op scheuren erg klein is.

Dakpannen

Betonnen dakpannen komen in Genk enorm veel voor. Omdat het leggen van dakpannen relatief eenvoudig is, kiezen veel klanten ervoor om dit zelf uit te voeren. Naast betondakpannen is er tevens de keuze uit kleidakpannen. De aanschafprijs ligt een stuk hoger, maar de levensduur is dan ook meer dan drie keer zo lang!

Bitumen

Bitumen, of roofing, is niet zo flexibel als EPDM. Er is echter wel de mogelijkheid om roofing te behandelen met APP (Atactisch Polypropyleen). Deze stof zorgt ervoor dat bitumen ook een stuk flexibeler wordt, zodat het de temperatuurverschillen beter op kan vangen. Het voordeel van roofing, is dat dit erg voordelig is en een relatief lange levensduur heeft.

Rieten dak

Rieten daken creëren een erg luxueuze uitstraling van uw woning in Genk. Een rieten afwerking is een flinke investering, maar toch kiezen klanten hier steeds vaker voor. De rieten afwerking heeft namelijk als voordeel dat dit erg goed isoleert. Met de rieten dakafwerking is het dus mogelijk om op jaarbasis op uw stookkosten te besparen.

dakdekker voor nieuwe dakbedekking

Vrijblijvende offertes aanvragen

Overzetdak

Heeft u shingles liggen die aan vervanging toe zijn? Wanneer het dakbeschot nog wel in orde is, is het een optie om gebruik te maken van een overzetdak. Dit is een metalen dakpaneel dat u door een dakdekker bovenop uw bestaande dakafwerking laat leggen. Dit is een duurzame oplossing die niet wordt aangetast door zonlicht en mosgroei.

Leien

Het gebruik van leistenen is in Genk steeds populairder. De natuursteen bevat kleine imperfecties, die daken een erg natuurlijke uitstraling geven. Een goedkoop alternatief is de kunststof leisteen. Deze heeft echter een minder natuurlijke uitstraling en een kleinere levensduur. De prijzen voor kunststof leien liggen echter een stuk lager.

Groendak

Een groendak is best kostbaar omdat een dakdekker het veelal op EPDM legt. Hierdoor bent u niet alleen de kosten van het groendak kwijt, maar ook de (eventuele) bijkomende kosten van het EPDM. De levensduur van een groendak maakt echter een hoop goed. Het is een duurzame oplossing met diverse voordelen, waaronder een verhoogde isolatiewaarde.

Zinken dak

De zinken dakafwerking is helemaal terug van weggeweest! Zink geeft een unieke uitstraling, gaat ruim 125 jaar lang mee en zijn volledig recyclebaar. Het is bovendien geschikt voor verschillende daktypes. Het isoleren van zinken daken is lastig, maar omdat het materiaal van zichzelf uitstekend isoleert is een extra isolatielaag niet perse nodig.

Prijzen van nieuwe dakbedekking

De keuze voor de nieuwe dakbedekking is de grootste invloed op de totaalprijs. Natuurlijk is het verstandig om kijken naar de prijzen per vierkante meter. Houd bij uw keuze echter ook rekening met de gemiddelde levensduur. Betonnen dakpannen lijken op het eerste gezicht namelijk een stuk voordeliger dan kleidakpannen, maar omdat kleidakpannen tot wel drie keer zo lang meegaan bent u op termijn juist goedkoper uit! Bent u geïnteresseerd in een rieten afwerking? Dit kost ongeveer €90,- tot €95,- en gaat ongeveer 35 jaar mee. Zink is kostbaarder: gemiddeld kost dit €65,- to €110,- per vierkante meter, maar gaat ook enorm lang mee: 125 jaar. Wilt u een overzetdak laten plaatsen? Reken dan op een prijs van ongeveer €50,- tot €60,- per vierkante meter.

Type dakbedekkingPrijs per m², inclusief plaatsingGemiddelde levensduur
Betonnen dakpannen€22,- tot €42,-30 jaar
EPDM€29,- tot €75,-50 jaar
Kunstleien€30,- tot €65,-25 jaar
Bitumenleien€30,- tot €40,-25 jaar
Kleidakpannen€35,- tot €65,-100+ jaar
Bitumen€40,- tot €60,-25 jaar
Groendak€40,- tot €75,-60 jaar
Overzetdak€50,- tot €60,-30 jaar
Natuurleien€55,- tot €200,-30 jaar
Zink€65,- tot €110,-125 jaar
Riet€90,- tot €95,-35 jaar

* Let op dit zijn gemiddelde prijzen. De exacte kosten hangen van diverse factoren af. Vraag vrijblijvend offertes aan!

premie dakwerken

Premie dakrenovatie en -isolatie 2018/2019

Om u tegemoet te komen in de kosten, kunt u via een aantal wegen een subsidie aanvragen voor verschillende dakwerken. De dakwerken die hieronder vallen zijn het aanbrengen van isolatie, het vervangen van de constructie van het dak en het vernieuwen van dakbedekkingen. Vanuit de overheid kunt u 20% of 30% terugvragen, afhankelijk van uw inkomen. Hieraan zit een maximum van €10.000,- per adres. Daarnaast is er de Vlaamse verbeteringspremie. Via deze weg kan u een premie tot €1.250,- krijgen wanneer u minimaal €2.500,- heeft geïnvesteerd. Tot slot kan u een premie van €6,- per vierkante meter aanvragen voor het aanbrengen van uw isolatie via het netbeheer. Tip: kijk op Vlaanderen.be voor meer informatie over de beschikbare premies.

dakwerker Genk

Dakwerker gezocht? Vergelijk offertes!

Wanneer u op zoek bent naar een dakdekker uit Genk, dan bent u bij ons netwerk aan het juiste adres. Elke dakdekker staat met plezier voor u klaar bij al uw dakwerken. Wilt u bitumen laten leggen? Of wilt u het complete dak laten renoveren? Neem dan contact met ons op. Wist u dat het uurtarief per dakdekker verschilt? Daarom is het altijd verstandig om de prijzen van diverse dakwerkers te vergelijken. Met het invullen van ons contactformulier vraagt u gemakkelijk tot 5 offertes aan. Vergelijk op prijs, aanbod en kwaliteit en kies zo de dakdekker die u de beste prijs biedt!