gevelwerken Sint-Niklaas

Gevelwerken Sint-Niklaas

Laat gevelwerken zoals gevelonderhoud en gevelreiniging uitvoeren aan de gevel van uw woning in Sint-Niklaas. Hiermee verlengt u de levensduur van de gevel en zorgt u ervoor dat de muur er netjes en verzorgd uitziet. Op deze pagina leest u meer over deze gevelwerken en daarnaast vertellen we nog wat meer over gevelrenovatie, gevelrestauratie en voegwerken. Uiteraard geven we hierbij ook de gemiddelde prijzen.

Bespaar op de kosten door offertes met scherpe prijzen aan te vragen via het offerteformulier. Deze offertedienst is geheel gratis en vrijblijvend, u zit dus nergens aan vast. U kiest eenvoudig de beste gevelspecialist uit Sint-Niklaas en bespaart tot wel 40% op de kosten!

Waarom onze werkwijze?

Laat uw gevel weer stralen en schakel een specialist in voor de gevelwerken! Vul het offerteformulier in en u ontvangt spoedig een aantal gratis offertes. Maak gebruik van deze gratis service. De belangrijkste voordelen:

  • Ontvang kosteloos en vrijblijvend prijsoffertes van meerdere specialisten uit uw regio.
  • Vergelijk offertes en kies de beste gevelspecialist.
  • Bespaar tot wel 40% op de totaalprijs en betaal niet te veel.

Gratis offertes vergelijkenWerkzaamheden (*)

gevelwerker Sint-Niklaas

Werkzaamheden gevelwerker Sint-Niklaas

Er horen verschillende werkzaamheden onder gevelwerken, deze werken zijn zeer divers. Wat denkt u bijvoorbeeld van een specialist voor het schoonmaken of renoveren van uw gevel. Ook het vervangen van kapotte gevelstenen is onderdeel van de werkzaamheden van een gevelwerker uit Sint-Niklaas. Door gevelisolatie aan te brengen bespaart u op de energiekosten en verhoogt u de waarde van uw woning.

Inhoud van deze pagina:

werken aan gevel

Voordelen gevelwerken Sint-Niklaas

Laat gevelwerken uitvoeren om te zorgen dat uw gevel langer meegaat en er weer als nieuw uitziet. Een gevel met veel mosgroei, algen en ander vuil ziet er niet alleen mooi uit, maar het vuil beschadigt ook uw buitenmuur. Het maakt de muren onder andere poreus.

Met een gevelrenovatie voorkomt u hoge herstelkosten en waterschade. Door nieuwe gevelbekleding aan te brengen is het zelfs mogelijk om de buitenmuur de uitstraling te geven die u graag wilt. Combineer de gevelwerken met isolatie en bespaar op de energiekosten. De voordelen van het uitvoeren van gevelwerken:

  • De buitengevel ziet er weer netjes en verzorgd uit.
  • U zorgt ervoor dat de gevel langer meegaat.
  • Voorkom waterschade en hoge herstelkosten.

Gevelrenovatie Sint-Niklaas

Wanneer standaard gevelonderhoud onvoldoende is, dan zal een gevelspecialist een gevelrenovatie moeten toepassen. Bij een gevelrenovatie zal de specialist uit Sint-Niklaas onder andere de voegen en het muuroppervlak te reinigen, en deze vervolgens impregneren. Door deze twee klussen te combineren bij een gevelrenovatie, voorkomt u dat er binnen korte tijd weer opnieuw gevelwerken moeten worden uitgevoerd. Indien gewenst kunnen de gevelwerken experts u tevens helpen bij het isoleren van de buitenmuur. Een gevelisolatie kent hoge prijzen, maar zal op de lange termijn geld opleveren door de besparing op de stookkosten. Meer weten over de opties voor een gevelrenovatie of andere vormen van gevelwerken? Vul dan ons contactformulier in.

gevelrenovatie Sint-Niklaas

Verschil gevelrenovatie en gevelrestauratie

De termen gevelrenovatie en gevelrestauratie worden vaak door elkaar gebruikt, maar het zijn toch echt twee verschillende methodes. Een gevelrestauratie brengt de gevel terug in de oorspronkelijke staat, dit is veel omvangrijker dan een gevelrenovatie. Restauraties worden meestal toegepast op monumentale of oude panden, ook in Sint-Niklaas. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van de oude bouwmaterialen en dezelfde technieken, zodat alles terug in de originele staat gebracht wordt. De gevel wordt dus niet vernieuwd zoals bij een gevelrenovatie. Een renovatie is niet altijd mogelijk bij oude panden vanwege de kwetsbare muren, daarom is een gevelrestauratie meer geschikt.

kapotte stenen vervangen in Sint-Niklaas

Kapotte gevelstenen vervangen

Scheuren of afbrokkelingen zijn veelvoorkomende oorzaken van kapotte gevelstenen in Sint-Niklaas. Gevelstenen die kapot zijn beschermen uw woning niet meer goed, daarnaast kan er vocht inkruipen.

Vocht in kapotte gevelstenen dringt tot diep in de muren door, wanneer het vriest is het mogelijk dat er vorstschade ontstaat. Een vakman verwijdert alle beschadigde gevenstenen en vervangt ze met nieuwe exemplaren. Hierbij is het ook nog om het voegwerk te vervangen.

Raamdorpels vervangen

Onder het raam zit een raamdorpel. Een raamdorpel sluit de ruimte waterdicht af tussen de buitenmuur en het raam. Verouderde of beschadigde raamdorpels zijn niet meer waterdicht en bieden geen bescherming meer. Vervang daarom een kapotte raamdorpel zo snel mogelijk.

Voor het plaatsen van een nieuwe dorpel is het nodig om de oude te verwijderen. De gehele ruimte wordt goed schoongemaakt en daarna plaatst de vakman de nieuwe raamdorpel. Het is mogelijk om raamdorpelstenen te plaatsen of een prefab-model.

Gevelrenovatie kosten

Er zijn een aantal factoren van invloed op de totaalprijs voor gevelrenovatie. Eén van de belangrijkste factoren is het soort werk dat u laat uitvoeren. Het vervangen van kapotte gevelstenen kost bijvoorbeeld gemiddeld €12,50 per steen. Zie voor andere gemiddelde prijzen de prijstabel. Het is lastig om exacte prijzen te geven, omdat er nog meer factoren de prijs beïnvloeden. Denk aan het materiaal dat nodig is, het uurtarief voor een vakman en de grootte van de gevel. Hoe meer voegwerk er vervangen moet worden, hoe hoger de prijs. Dit wordt daarnaast bepaalt door het type voeg dat u laat plaatsen. Wilt u meer weten over de exacte prijzen voor uw gevel in Sint-Niklaas? Vul dan het offerteformulier in.

Prijstabel: wat kost een gevelrenovatie?

WerkzaamhedenPrijs * Eenheid
Kapotte gevelstenen vervangen€12,50per steen
Raamdorpels vervangen€35,-per uur
Voegwerk vervangen€40,-per m²

* Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

Met een gevelrenovatie ziet uw gevel er weer als nieuw uit!

Bespaar op de kosten door geheel gratis en vrijblijvende offertes te vergelijken.

Gratis offertes aanvragen

Voegwerken Sint-Niklaas

De gevelwerken gaan vaak gepaard met voegwerken. Een vakman helpt u graag bij de voegwerken zoals het verwijderen en uitslijpen van voegen of het aanbrengen van nieuw cement. Ook het schoonmaken van het voegwerk is een optie. Voor het opnieuw voegen van de schoorsteen kunt u bij de dakwerker terecht. Wilt u weten welke klussen er verder allemaal binnen de voegwerken vallen? Vul dan gratis en vrijblijvend het contactformulier in. Geef hierop nauwkeurig aan wat de staat van uw voegwerk is, en welke voegwerken er moeten worden toegepast. U krijgt spoedig een aantal vrijblijvende offertes van gevel- en voegwerken experts uit Sint-Niklaas toegestuurd.

voegen uitslijpen

Voegen uitslijpen

Eén van de voegwerken die men regelmatig toepast bij een gevelrenovatie is het uitslijpen van de voegen. Het uitslijpen van voegwerk vergt een grote nauwkeurigheid en een vaste hand. Met behulp van een slijptol slijpt men het cement langzaam weg.

Het risico bij deze techniek is echter dat u te ver slijpt, waardoor de buitengevel beschadig raakt. Wilt u liever geen gevelwerker inschakelen? Slijp dan eerst de horizontale lijnen en daarna de verticale. Een andere tip is om een zuigslang aan de slijptol te koppelen.

voegwerken Sint-Niklaas

Voegen herstellen

Wanneer het voegwerk beschadigd is of teveel verouderd is, biedt het geen goede bescherming meer. De voegen sluiten de ruimtes af tussen de gevelstenen en zorgen er mede voor dat de gevel waterdicht is. Scheuren, barsten er veroudering zorgen ervoor dat de ruimte niet meer afgesloten wordt. Voor het herstellen van oud voegwerk kan een specialist ze uitslijpen of uithakken. Herstellen door middel van uithakken gebeurt met een elektrische hakhamer. Herstellen door ze uit te slijpen gaat sneller, maar is iets minder nauwkeurig dan uithakken. Voor het voegen verwijderen is een speciaal voegblad nodig.

Voegen reinigen

Voordat u het voegwerk zelf gaat reinigen is het van belang dat u controleert of ze nog in goede staat zijn. Anders loopt u het risico dat u ze eruit spuit met de hogedrukreiniger. Nadat u een speciaal reinigingsmiddel (voor voegen/gevels) heeft aangeschaft begint u met de klus. Weinig resultaat? Dan gaat het om zware vervuiling en is het schoonmaken met de hogedrukreiniger onvoldoende. Overweeg dan om uw gevel te zandstralen, of chemisch te reinigen. Is het voegwerk in slechte staat? Dan is het verstandig om een vakman uit ons netwerk langs te laten komen. U voorkomt dan schimmel- en vochtproblemen door het water wat via de voegen uw woning in Sint-Niklaas binnendringt.

Voordelen nieuwe voegen Sint-Niklaas

uitstraling van uw gevel. Uw woning is weer optimaal beschermd als u de verouderde of beschadigde voegen laat vervangen.

Een ander voordeel is dat u de keuze heeft uit allerlei verschillende voegsoorten. Kies bijvoorbeeld voor een voeg dat opvalt zoals een knipvoeg of laat een schaduwvoeg plaatsen voor een schaduweffect.

Door het voegwerk tijdig te vervangen voorkomt u hoge herstelkosten zoals het verwijderen van vochtplekken of schimmel.

Prijstabel: wat kosten voegen per m²?

Soort voegOmschrijvingKosten per m²
PlatvolborstelwerkVoeg met geborsteld effect.€10,-
KlopwerkHet cement van de voeg steekt uit.€12,-
Platte voegCement in de voeg is platgestreken.€13,-
SchaduwvoegVoeg met een schaduweffect.€15,-
Strakke voegVoeg met een moderne uitstraling.€16,-
DaggesneevoegEffect met rechte strepen in de voeg.€32,-
KnipwerkVoeg steekt buiten het metselwerk uit.€100,-

* Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

Laat nieuwe voegwerken aanbrengen door een gevelspecialist!

Vind eenvoudig de beste specialist uit Sint-Niklaas en vul het offerteformulier in.

Vrijblijvende offertes

Gevelreiniging Sint-Niklaas

Het reinigen van een gevel is nodig om te voorkomen dat mos en ander groen in de gevelstenen of het voegwerk groeien, en zo de kans op lekkage vergroten. Bij een gevelreiniging kan gebruik worden gemaakt van verschillende technieken. Onze gevelwerken professionals gebruiken het liefst stoomreiniging als techniek, omdat deze de minste schade aanricht aan de muur. Wanneer deze vorm van schoonmaken niet mogelijk is, dan zijn zandstralen en een chemische gevelreiniging het alternatief. Voor welke techniek het beste kan worden gekozen is afhankelijk van de hardnekkigheid van het vuil.

Gevel zandstralen

Wanneer de gevelwerken experts uit Sint-Niklaas bij een gevelreiniging ervoor kiezen om de gevel te zandstralen, dan betekent dit vaak dat er sprake is van zeer hardnekkig vuil, of van graffiti. Bij de methode reinigt de gevelwerker de buitenmuur met een mengsel van zand en water. De specialist spuit dit mengsel tegen de voorgevel, wat voor een schuureffect zorgt.

Hoewel wij de muren vakkundig zandstralen brengt de techniek enig risico op het beschadigen van de voegwerken met zich mee. Een gevelspecialist uit Sint-Niklaas informeert u met alle plezier over het zandstralen, alsmede de prijzen en mogelijkheden die het met zich meebrengt.

gevelreiniging Sint-Niklaas

Chemisch reinigen

Chemisch reinigen is voornamelijk geschikt voor het verwijderen van hardnekkige vervuiling. Deze techniek kan niet op elke gevel toegepast worden, omdat het te agressief kan zijn. De vakman gebruikt chemische middelen om de gevel te reinigen. Hiervan zijn twee soorten, namelijk zure middelen en basische middelen. De vakman brengt het chemische reinigingsmiddel aan op de gevel en laat het intrekken. Hoe lang het moet intrekken is afhankelijk van de vervuiling en de muur. Daarna spoelt hij alles af, hierbij is het belangrijk om al het afvalwater op te vangen in verband met de belasting op het milieu.

Stoomreinigen van de gevel

Een stoomreiniging is geschikt voor milde vervuiling en een goed alternatief wanneer chemisch reinigen niet mogelijk is. Voor het stoomreinigen wordt water gebruikt op hoge temperatuur, maximaal 150 graden Celsius. De vakman spuit het hete water onder hoge druk op de buitengevel.

Door het hete water smelt al het vuil en andere aanslag en wordt het verwijderd. De specialist vangt het afvalwater op, want dit wordt afzonderlijk afgevoerd zodat het niet in het milieu terecht komt.

Hoe gaat de gevelspecialist te werk?

Prijzen voor gevelreiniging

In de prijstabel vindt u een aantal gemiddelde prijzen. U ziet dat de totaalprijs voornamelijk wordt beïnvloed door het type gevelreiniging dat u laat uitvoeren en de grootte van de gevel. Bij chemische reiniging is de prijs ook nog afhankelijk van het reinigingsmiddel dat de gevelspecialist gebruikt voor uw woning in Sint-Niklaas.

De goedkoopste methode is door de muren te reinigen met stoom. De prijzen beginnen al vanaf €5,- per vierkante meter. Houd daarnaast rekening met de arbeidskosten en de voorrijkosten. Overigens is het mogelijk om te besparen op de voorrijkosten door te kiezen voor een gevelspecialist bij u in de buurt.

Prijstabel: wat kost gevel reinigen?

Soort reinigingPrijs per m²Type vervuiling
Zandstralen€12,- tot €15,-Zware vervuiling
Chemisch reinigenVanaf €15,-Zware vervuiling
StoomreinigenVanaf €5,-Milde vervuiling

* Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

Laat alle aanslag en vuil verwijderen met een gevelreiniging.

Vergelijk prijsoffertes van specialisten uit Sint-Niklaas en bespaar zo tot wel 40%!

Meerdere offertes ontvangen

Gevelbekleding Sint-Niklaas

Is uw huidige gevel oud en versleten? Nieuwe gevelbekleding als vorm van gevelrenovatie laat uw woning in Sint-Niklaas weer stralen. Gaat u voor een strakke, moderne stijl of wilt u toch liever een klassieke uitstraling creëren? Veelgebruikte materialen voor bekleding zijn: crepi, kaleien (kalkverf), steenstrips en aluminium, kunststof en houten gevelbekleding. In Vlaanderen gebruikt men ook nog veelvuldig gevelbepleistering. Er is dus keuze genoeg en uw besluit hangt voornamelijk af van de gewenste stijl, de duurzaamheid en uiteraard het budget. Het is verstandig om meteen isolatie te overwegen, aangezien de vakmannen toch met de buitenmuur bezig gaan. De specialisten isoleren de buitenzijde van de gevel en werken het meteen af met fraaie bekleding. Uw pand in Sint-Niklaas ziet er weer als nieuw uit en u bespaart een hoop stookkosten.

Gevelbepleistering

Een gevelwerker uit Sint-Niklaas helpt u tijdens de gevelrenovatie graag bij het aanbrengen van nieuwe gevelbepleistering. Een gevelbepleistering kan bestaan uit een standaard kalklaag, in een door u gekozen kleur, maar kan tevens met effect worden aangebracht. Zo bestaat er bijvoorbeeld gevelbepleistering die met een schuureffect wordt verfraaid, en hebt u de keuze uit vele soorten sierpleister. Door de huidige gevelbepleistering te vervangen verbetert u de aanblik van uw woning of bedrijfspand, wat een eventuele verkoop ten goede komt.

Gevel kaleien

Kaleien is een zeer oude schildertechniek en wordt al heel lang toegepast in Sint-Niklaas, Een vakman brengt kalkpleister aan op de muur. Bij het kaleien maakt hij gebruik van een blokkwast. De muur krijgt hierdoor structuur na het kaleien. Soms wordt de buitenmuur gedept met een droge spons voor het polieren van de kaleilaag. Kaleien is ook zeer geschikt voor het verbergen van lichte beschadigingen of oneffenheden. Door de laag van kalkpleister vallen de oneffenheden niet meer op.

houten gevelbekleding Sint-Niklaas

Gevelbekleding van hout of padoek

Houten of padoek gevelbekleding is weer helemaal hip, ook in Sint-Niklaas. De keuze is enorm en het geeft uw pand een luxe uitstraling. Bij de houten bekleding is uiteraard de duurzaamheid en sterkte van belang. Hardhout is erg populair als bekleding. In tegenstelling tot de meeste houten bekledingen kan men dit onbehandeld plaatsen. U hoeft het dus nooit te verven of te behandelen. Thermisch hout, thermowood, is tevens erg populair. Het is dennenhout dat door middel van een speciaal productieproces sterker is gemaakt. Padoek hout zien we tevens steeds vaker. Padoek staat bekend om de uitzonderlijke, roodachtige kleur, en is erg slijtvast. Tip: kijk tevens naar de keurmerken, zoals FSC en PEFC. U let dan naast op kwaliteit ook op het milieu.

crepi gevelbekleding

Gevel met crepi

Bij zowel nieuwbouwwoningen als renovaties gebruikt men vaak crepi als afwerking. De laag crepi zorgt voor een bescherming tegen vocht en geeft de mogelijkheid tot (eenvoudig) isoleren. Het is licht in gewicht en binnen enkele dagen is de laag aangebracht op uw woning. Bij oudere woningen is crepi helemaal ideaal. Voegwerk vriest niet meer op en doorslaand vocht is al snel verleden tijd. De vakmannen beginnen met de laag isolatie. Daarop plaatst men enkele lagen met uitvlakkingsmortel. Vervolgens plaatst de gevelspecialist voorstrijk en de lagen met crepi. Het onderhoud van een gevel bekleed met crepi is erg eenvoudig. Jaarlijks spoelt u met de tuinslang, of hogedrukreiniger (zachte straal) uw gevel in Sint-Niklaas af. Een extra transparante grondeerlaag zorgt ervoor dat dit zelfs niet eens nodig is.

Steenstrips

Steenstrips zijn dunne strips, meestal zijn ze rond de 2 centimeter dik. Ze worden op de buitengevel geplaatst en hebben de uitstraling van een bakstenen muur. Doordat ze erg dun zijn, zijn ze ook heel licht. Hierdoor zijn ze gemakkelijk te plaatsen en zijn ze geschikt voor vele muren. Daarnaast komt de muur hierdoor niet ver naar voren. U creëert eenvoudig de uitstraling van baksteen, zonder dat u daarvoor de gehele buitenmuur opnieuw moet laten metselen. Steenstrips zijn zeer handig om isolatie achter te plaatsen, het is namelijk mogelijk om de strips direct op isolatieplaten aan te brengen. De prijs is gemiddeld €75,- tot €125,- per vierkante meter.

PVC-gevelbekleding

PVC wordt steeds meer gebruikt in de bouw. Iedereen kent de bekende PVC ramen wel, maar wist u dat het ook geschikt is voor het bekleden van de buitengevel? Het is zeer licht, duurzaam en slijtvast.

Daarnaast hoeft u maar weinig onderhoud te plegen aan bekleding van PVC. In tegenstelling tot hout hoeft u het bijvoorbeeld niet om de paar jaar opnieuw te schilderen. Met PVC geeft u uw buitenmuur de uitstraling die u graag wilt, want het is verkrijgbaar in vele kleuren en stijlen.

Prijstabel: wat kost gevelbekleding?

Soort bekledingPrijs per m² * (zonder isolatie)
Kaleien€25,- tot €40,-
Hout of padoek€75,- tot €150,- **
Crepi€40,- tot €80,-
Steenstrips€100,- tot €150,-
PVC€75,- tot €125,- **

* Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan..
** Let op: afhankelijk van gekozen hout- of pvc soort.

Wilt u uw gevel opknappen met nieuwe gevelbekleding?

Schakel een gevelspecialist uit Sint-Niklaas in. Vergelijk offertes en bespaar op de prijs!

Offertes aanvragen

Gevel impregneren Sint-Niklaas

Het impregneren van de muren is één van de meest toegepaste gevelwerken. Dit komt doordat het impregneren een grote handigheid en nauwkeurigheid vereist, en u de klus dus het beste kunt overlaten aan een ervaren vakman. Bij het impregneren wordt een speciale vloeistof gelijkmatig over de buitenmuur aangebracht, en ervoor zorgt dat de voegen en gevelstenen verzadigd raken. Zo wordt dankzij het impregneren doorslaande regen en de daarbij komende vochtproblemen voorkomen. Wij informeren u graag over de kosten voor het impregneren.

Voordelen impregneren gevel

Het impregneren van de gevel heeft meerdere voordelen. Het zorgt voor meer bescherming voor de buitenmuren door een transparante beschermlaag. De beschermlaag zorgt ervoor dat vocht niet meer in de muren binnendringt. Hiermee heeft u minder last van vochtproblemen door vochtdoorslag. Daarnaast blijft de buitengevel langer mooi, want mossen, aanslag en ander vuil hechten minder goed op de muren.

  • Uw gevel ziet er lang mooi en verzorgd uit.
  • Doorslaand vocht dringt niet meer in de muur.
  • Een extra beschermlaag waardoor uw buitengevel langer meegaat.

Anti graffiti coating

Bij een gevelreiniging kunnen wij niet alleen groen verwijderen, ook het verwijderen van graffiti is een optie.

De verf wordt over het algemeen verwijderd door chemische gevelreiniging of door zandstraling. Dergelijke reinigingsprojecten nemen veel tijd in beslag. Om kosten en tijd te besparen is het mogelijk om een speciale anti graffiti coating te laten plaatsen.

Een dergelijke coating zorgt ervoor dat de verf minder goed pakt, en gemakkelijker te verwijderen is. Vraag via het contactformulier naar de prijs en voorwaarden.


gevelisolatie Sint-Niklaas

Gevelisolatie

Gevelisolatie is een verstandige keuze om uw pand in Sint-Niklaas energiezuiniger te maken. U kunt uw woning daarnaast meteen een nieuwe look geven. Bepleistering en isolatie is een veelvoorkomende combinatie. Het is één van de goedkoopste oplossingen om de buitengevel te laten isoleren. Naast een totaalsysteem met pleister kunt u kiezen voor een onderstructuur, bekleed met hout of ander materiaal. De vakmannen letten goed op het voorkomen van koudebruggen, dus de plekken waar de isolatie niet optimaal is. Bij gevelisolatie met een onderstructuur of isolatieplaten komen de ramen iets dieper te liggen in de muur. De expert werkt deze overgangszones netjes af. De isolatie aan de buitenzijde kan u, bij een 2 onder 1 kap woning, tot wel €900,- besparen op stookkosten.

premie gevelwerken

Premie gevelwerken

Het is soms mogelijk om premies aan te vragen voor gevelwerken om te besparen op de kosten. Via premiezoeker.be vult u uw gegevens in en krijgt u een handige lijst van alle beschikbare premies voor gevelwerken. In deze lijst staan zowel landelijke, als gemeentelijke en lokale premies. Eén van de premies is de renovatiepremie. U vraagt deze premie aan na de gevelwerken en stuurt de facturen op. Lees op vlaanderen.be meer over het aanvragen en de voorwaarden van deze premie. Een andere premie is de verbeteringspremie, binnenkort vormt deze subsidie een onderdeel van de renovatiepremie. Deze geldt bijvoorbeeld voor het aanbrengen van gevelisolatie. Lees er meer over op de website van de Vlaamse regering.

Vlaamse verbeteringspremie

De verbeteringspremie is een premie voor het opknappen van uw woning in Sint-Niklaas. Voor het aanvragen gelden wel een aantal voorwaarden. Het geldt bijvoorbeeld alleen voor gevelwerken, u moet de facturen insturen en uw woning moet in het Vlaamse geweest staan. Daarnaast moet u woning minstens 25 jaar oud zijn. De maximale hoogte voor de gevelwerken is €1.500,- en is onder andere afhankelijk van uw inkomen. Op de website van de Vlaamse regering leest u meer over de verbeteringspremie.

Vlaamse renovatiepremie

De renovatiepremie geldt voor het aanbrengen van voegwerk, nieuwe bekleding en het aanbrengen van gevelbepleistering. De gevelwerken vallen onder categorie 2. De hoogte van de renovatiepremie wordt bepaald aan de hand van uw inkomen en de hoogte van de facturen. Het maximum bedrag is 20% of 30% van de ingediende facturen. Eén van de voorwaarden is dat de woning in het Vlaamse gewest moet liggen en minstens 30 jaar oud is. Op vlaanderen.be leest u hier meer over.

gevelwerker Sint-Niklaas

Waarom een gevelwerker uit inschakelen

Schakel een gevelwerker uit de omgeving van Sint-Niklaas in voor het uitvoeren van gevelwerken en voegwerken. De gevelspecialist heeft veel ervaring met gevelwerken, hierdoor verlopen de werkzaamheden een stuk sneller dan wanneer u het zelf zou doen. Daarnaast weet hij precies wat geschikt is voor uw buitengevel en welke mogelijkheden zijn. Bijvoorbeeld de meest geschikte temperatuur voor stoomreinigen en welk chemisch middel voor een gevelreiniging. Gevelwerken zijn vaak arbeidsintensieve klussen en vereisen speciaal gereedschap of andere materialen. U hoeft niets aan te schaffen als u een gevelwerker inschakelt.

prijzen gevelwerken

Kosteloos offertes aanvragen

Bent u benieuwd naar de klussen die wij op het gebied van de gevelwerken uitvoeren? Hebt u een vraag over het verschil tussen een gevelrenovatie en gevelreiniging? Of wilt u weten wat de kostprijs is voor het uitvoeren van gevelbepleistering of houten gevelbekleding? Vraag dan vandaag nog via het contactformulier meerdere vrijblijvende offertes met scherpe prijzen aan voor gevelonderhoud, het zandstralen van de muur of het aanbrengen van een anti-graffiti coating. Vergelijk de verkregen gevelwerken offertes zelf op basis van prijzen en aanbod, en kies zo voor de gevelwerker uit Sint-Niklaas die het beste bij u past. Wij zijn u met alle plezier van dienst!