Gevel laten reinigen?

Vergelijk offertes van gevelspecialisten & bespaar!

Gratis – Vrijblijvend

Gevelreiniging

Is uw gevel nog in goede staat maar ziet hij er niet mooi meer uit als gevolg van bijvoorbeeld vuil, mos of graffiti? Wellicht is het reinigen van de buitenmuren iets voor u. Het schoonmaken van uw buitenmuur zorgt er voor dat deze er weer als nieuw uitziet en hiermee vermijdt u vochtproblemen. U kunt het schoonmaken van uw buitenmuren zelf doen, maar de meeste mensen huren een vakman in. Als u op zoek bent naar een gevelreiniger, dan zit u bij ons goed. Wij zijn een netwerk van bedrijven op het gebied van gevelreiniging. U vergelijkt bij ons geheel vrijblijvend offertes van bedrijven bij u in de buurt. Op deze manier kiest u een gevelreiniger die goed aansluit bij uw wensen voor de klus.

Benieuwd naar de prijzen?

Het is begrijpelijk dat u benieuwd bent naar de kosten van het schoonmaken van uw buitenmuren door een gevelreiniger. De prijzen voor gevelreiniging hangen natuurlijk af van de soort gevelreiniging die u kiest. Ook de totale oppervlakte van de buitenmuur is van invloed op de prijs. Andere factoren waar rekening mee gehouden worden is de bereikbaarheid, de hardnekkigheid van het vuil en eventuele beschadigingen. De gemiddelde kosten per m2 staan vermeldt bij de verschillende methodes.

Start gratis offerteaanvraag!

gvevelreiniging

Schimmels, mos, bacteriën en algen

Een buitenmuur staat constant bloot aan weersomstandigheden. Hierdoor vervuilen ze en is het mogelijk dat bacteriën, algen, schimmels en mos ontstaan. Bacteriën komen vaak voor op de buitenmuur, de meest bekende komt voort uit waterstromingen. Algen komen vaak voor op natte en vochtige plaatsen. Groene en blauwe algen behoren tot de meest gevaarlijke omdat ze aangeven dat de buitenmuur is aangetast.

Schimmels ontstaan als gevolg van vocht en kunnen erg schadelijk zijn voor zowel uw gezondheid als uw woning. Mos is een samenvoeging van schimmels en algen en kan zorgen voor uitholling en erosie. U begrijpt dat gevelreiniging belangrijk is om dit soort ongemakken te voorkomen en te verwijderen.

Zandstralen

Bij zandstralen worden gevels bespoten met kleine korreltjes zand onder hoge druk. De reinigingstechniek is erg populair wanneer de gevel erg vervuild is. Zandstralen is een milieuvriendelijke manier om uw gevel te reinigen.

Het is niet geschikt voor poreuze gevels omdat de zandkorrels met hoge druk op de gevel worden gespoten. Het is dus niet aan te raden om dit te gebruiken bij natuursteen, zandsteen of een andere gevoelige steensoort. De prijs voor het zandstralen van uw gevel hangt onder andere af van de vervuiling en het oppervlakte. Bij niet geglazuurde bakstenen liggen de kosten op gemiddeld €12,- tot €15,- per m2.

Vochtstralen

Vochtstralen is ook populair bij erg vervuilde gevels wegens bijvoorbeeld roet of graffiti. Bij het reinigen van een gevel door middel van vochtstralen wordt een combinatie van water met kalk, glasparels of een fijn soort zand gebruikt. Water is veel zachter dan zand, hierdoor is het reinigen van uw buitenmuur een stuk zachter.

Het is mogelijk de druk en dikte van korrels aan te passen naar gelang het soort gevelbekleding. Vochtstralen gebeurt echter het meeste bij muren met een sterke steen, zoals baksteen. De prijzen voor het schoonmaken met behulp van vochtstralen door de gevelreiniger bedragen gemiddeld €18,- tot €22,- per m2. De kosten hangen af van het oppervlakte en de moeilijkheidsgraad.

Nevelstralen

Nevelstralen is de meest gekozen methode bij gevelrenovatie. Als u bijvoorbeeld in een historisch gebouw woont dan moet de reiniging voorzichtig gedaan gebeuren door de gevelreiniger. Nevelstralen is hierbij ideaal omdat bij deze reinigingstechniek indirecte stralen worden gebruikt die erg precies in te stellen zijn.

Nevelstralen is eigenlijk een gevoeligere manier van zandstralen. Er wordt vaak een fijne minerale zandsoort gebruikt die samen met waternevel onder een lage druk wordt gespoten op de buitenmuur. Ook is het gebruik van verschillende korrelvormen en spuitmonden een mogelijkheid. Deze manier van reinigen door de gevelreiniger is vooral geschikt voor het schoonmaken van algen, mossen, smog, oude verflagen en graffiti. Nevelstralen kost gemiddeld €15,- tot €20,- per m2.

Gevel laten reinigen door een specialist?

Vergelijk gratis offertes en kies de vakman met het beste aanbod!

Gratis offertes vergelijken

Stoomreinigen

Bij stoomreinigen bepaalt de temperatuur van het water in plaats van de druksterkte de kracht van de reiniging. De temperatuur bevindt zich tussen de 100 en 150 graden Celsius. Wanneer de stoom tijdens de gevelreiniging contact maakt met de gevel dan condenseert de stoom waardoor het vuil ook oplost. Omdat er alleen water wordt gebruikt is stoomreinigen een mileuvriendelijke en een goedkopere manier van gevelreiniging.

Een nadeel hiervan is wel dat stoomreinigen niet geschikt is voor erg vervuilde gevels waarbij het vuil diep is aangehecht. De kosten voor gevelreiniging met behulp van stoom bedragen circa €5,- per m2. Uiteraard hangen de prijzen wel af van bijvoorbeeld de conditie van de buitenmuur en de bereikbaarheid.

Chemisch reinigen

Bij erg aanhoudend vuil is chemisch reinigen de meest gekozen keuze. Bij chemisch reinigen van uw buitenmuur worden chemische of biologische middelen gebruikt, ze zijn afgestemd op de gevel zodat er geen schade wordt aangebracht. Afhankelijk van het type vervuiling en de steensoort wordt een chemisch product uitgekozen door de gevelreiniger.

Hij of zij brengt het product aan op de muur waarna een chemische reactie ontstaat die de vervuiling doet oplossen. Nadat dit is gedaan volgt het schoonmaken van de gevel met water of stoom om loszittend vuil en schoonmaakresten te verwijderen. Deze manier van gevelreiniging kan in korte tijd een groot oppervlakte reinigen en is goedkoop en effectief. De kosten voor chemisch reinigen bedragen gemiddeld €15,- per m2.

Gevel reinigen doe-het-zelf

Wilt u de gevelreiniging liever zelf doen? Dan is het belangrijk om te achterhalen om wat voor soort vervuiling het gaat en hoe u deze weg krijgt. Een doe het zelf project voor de gevelreiniging is alleen aan te raden wanneer u enige ervaring heeft met een dergelijk doe het zelf project.

Het is natuurlijk niet de bedoeling wanneer delen van uw gevel een verschillend resultaat hebben. Bij een doe het zelf project begint u met schoonmaken van het meeste vuil met behulp van een borstel. Hierna gebruikt u eventueel een hogedrukspuit in combinatie met reinigingsmiddelen. Let er hier bij op dat u niet alle voegen uit de buitenmuur spuit. Neem bij twijfel contact op met een gevelreiniger.

gevelreiniging kosten

Besparen op gevelreiniging? Vergelijk gratis offertes!

Ziet u het zelf doen niet zo zitten en bent u op zoek naar een gevelreiniger voor de gevelreiniging van uw buitenmuren? Bij ons vraagt u geheel kosteloos offertes aan van bedrijven bij u in de buurt op het gebied van gevelreiniging.

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Wij sturen u verschillende offertes toe zodat u ze in alle rust kunt vergelijken op het gebied van prijzen en voorwaarden. Vervolgens kiest u voor de gevelreiniger die het beste aan uw voorwaarden voldoet. Het aanvragen van offertes is geheel vrijblijvend dus u zit nergens aan vast.

Gratis offertes vergelijken