Zoekt u een ervaren gevelwerker voor gevelwerken in Brussel?

Wij zijn een netwerk van specialisten voor gevelrenovatie, voegwerken en gevelreiniging. Vergelijk vrijblijvend offertes!

Gevelwerken Brussel

Gevelwerken Brussel

U ziet het vast ook wel eens: een vervuilde of beschadigde gevel. Dat is zonde, want de gevel vormt het visitekaartje van het pand. En dan hebben we het nog niet eens over de vochtproblemen , schimmelvorming en energieverlies gehad. Met gevelwerken heeft u diverse mogelijkheden om uw gevel in Brussel te onderhouden, te reinigen of nieuw leven in te blazen. Gaat het om een nieuwbouw woning? Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres. Onder het begrip gevelwerken vallen de volgende werkzaamheden: gevelrenovatie, gevelreiniging, impregneren, gevelbekleding en uiteraard voegwerken. Vaak associeert men gevelwerken met hoge prijzen. U kunt echter honderden euro’s besparen. Nadat u gratis en vrijblijvend een offerteaanvraag heeft gedaan ontvangt u diverse offertes van gevelwerken specialisten uit uw regio. U vergelijkt deze offertes kiest de gevelwerker die het beste bij u past!

Gevelonderhoud tegen een scherpe prijs

Regelmatig gevelonderhoud verlengt niet alleen de levensduur van uw buitenmuur, het laat uw woning in Brussel ook stralen. U hoeft nooit meer vol bewondering naar de schone gevels van nieuwbouwhuizen te kijken. Uw eigen gevel ziet er namelijk als nieuw uit. Men vergeet nog wel eens regelmatig gevelonderhoud uit te laten voeren. Terwijl de schilder en tuinman wel elk jaar (of elke 2 jaar) op de stoep staan. Zonde. Laat u het onderhoud door een ervaren gevelwerker uitvoeren? Dan weet u zeker dat men de stenen niet beschadigd. Van kleine woningen tot aan grote kantoorpanden: u bent bij ons aan het juiste adres voor al uw gevelwerken. Voorbeelden van gevelonderhoud: het impregneren van de stenen, gevelreiniging en allerhande voegwerken.

Gevelrenovatie

Gevelrenovatie gaat nog een stapje verder dan regulier onderhoud. De gevelwerker uit ons netwerk zorgt er dan voor dat uw oude gevel in Brussel er weer als nieuw uitziet. Daarbij wordt de gevel weer volledig vochtbestendig. Eventueel combineert men de gevelrenovatie met gevelisolatie. De meest milde vorm van gevelrenovatie is de grondige reiniging. Wanneer de oude muur in prima staat is, alleen erg smerig, is dit een goede oplossing. Hierbij heeft u de keuze uit diverse reinigingstechnieken. Gaat het om erg hardnekkig vuil? Overweeg dan het zandstralen van de stenen. Om de buitenmuur in de toekomst te beschermen tegen vuil en vocht is het impregneren erg handig. Ook voegwerken, zoals het herstellen en renoveren van voegen valt onder de noemer gevelrenovatie.

Offertes aanvragenWerkzaamheden (*)
gevelwerker Brussel

Gevelreiniging

Veel klanten vragen via deze website gratis offertes aan voor professionele gevelreiniging. Logisch, want naderhand ziet uw pand er weer als nieuw uit. Daarnaast voorkomt u vochtproblemen, doordat algen, schimmels, mos en bacteriën geen kans van slagen hebben. Tip: kies altijd een ervaren gevelwerker om de gevelreiniging uit te voeren. Gevelreiniging is namelijk een échte specialisatie en wanneer het slecht wordt uitgevoerd ontstaat er schade aan de gevel. Gevelreiniging kan men onderverdelen in het zacht en hard reinigen. Zacht reinigen is bijvoorbeeld stoomreiniging. Water wordt verwarmt tot boven de 100 graden en met een hogedrukspuit tegen de gevel gespoten. Nevelstralen is het proces waarbij de specialist uit Brussel water met zand vermengd en dit mengsel,via indirecte stralen, tegen de muur spuit. Hard reinigen is het chemische reinigen en zandstralen.

Zandstralen

Gaat het om zware vervuiling? Overweeg dan het reinigen via zandstralen. Het zandstralen is in feite een hardere methode dan nevelstralen, aangezien men hier een hogere druk gebruikt. Wel wordt, net als bij nevelstralen, er zand of grit met water vermengd. Met zandstralen verwijdert de gevelwerker uit ons netwerk hardnekkig vuil of graffiti. De perslucht in combinatie met de zandkorrels geeft een schuureffect. Woont u dus in een oud pand in Brussel? Overweeg dan of zandstralen een geschikte methode is om het vuil te verwijderen. Zandstralen is, helemaal in vergelijking met chemisch reinigen, wel een milieuvriendelijke manier om het hardnekkige vuil te verwijderen. Meer weten of benieuwd naar de prijzen van het zandstralen? Vraag dan gratis en vrijblijvend gevelwerken offertes aan van specialisten uit uw regio.

gevelrenovatie Brussel

Impregneren

Eén van de gevelwerken die eigenlijk bij gevelreiniging hoort is het impregneren van de buitenmuren. Het impregneren heeft een dubbele functie: enerzijds zorgt u ervoor dat vuil (en algen) minder snel hecht en anderzijds maakt u de buitenmuur waterafstotend. De gevelwerker brengt tijdens het impregneren (hydrofoberen) waterafstotende vloeistof aan op de stenen. Deze vloeistof trekt in de poriën van de stenen en laat een waterafstotende laag achter. Voordat de gevelwerker begint met impregneren, reinigt de vakman de buitenmuur. Daarnaast moet de gevel en voegen in Brussel in goede staat verkeren.

Gevelbepleistering

Is er een grondige gevelrenovatie nodig? Overweeg dan vernieuwde gevelbekleding. Een populaire vorm van bekleding is op dit moment gevelbepleistering. Gevelbepleistering biedt een hoop mogelijkheden. Van een moderne uitstraling tot een rustieke stijl: alles is mogelijk. U heeft een ruime keuze in kleuren, structuur en gevelisolatie. Wilt u alleen de voorgevel regendicht maken en in een nieuw kleedje steken? Dan is gevelbepleistering zonder gevelisolatie voldoende. Wilt u meteen isolatie aan de buitenzijde van uw muren aanbrengen? Dan is gevelbepleistering, inclusief gevelisolatie, interessant. Zowel bij renovaties als nieuwbouwprojecten is gevelbepleistering mogelijk.

Gevelbekleding

Eén van de grotere onderdelen van gevelwerken kan het aanbrengen van gevelbekleding zijn. Een forse klus, maar uw woning in Brussel is naderhand onherkenbaar. Er bestaan verschillende redenen om nieuwe bekleding te kiezen. Denk aan het verbergen en beschermen van uw oude gevel. Of u wilt uw oude woning bijvoorbeeld een compleet nieuwe uitstraling geven. Daarnaast is de combinatie met gevelisolatie aan de buitenzijde van de muren voor velen een interessante optie. Al snel komt u voor de keuze: welke materialen ga ik gebruiken? Van houten en kunststof gevelbekleding tot het bepleisteren met crepi: er is genoeg keuze. Populaire vormen zijn op dit moment: crepi, kaleien, houten, aluminium, kunststof bekleding en steenstrips.

Gevelisolatie

Gevelisolatie is tevens een vorm van gevelwerken en gevelrenovatie, vaak gecombineerd met gevelbekleding. Naast het dak zijn uw muren verantwoordelijk voor een groot deel van het warmteverlies. Gevelisolatie is een slim alternatief voor spouwmuurisolatie, helemaal als u uw woning een nieuwe uitstraling wilt geven. Uw huis in Brussel wordt na de gevelisolatie een stuk energiezuiniger. Tevens stijgt het huis in waarde door het verbeterde uitzicht. De gevelwerker uit ons netwerk gebruikt (vaak) isolatieplaten. Deze platen bevestigt men (eventueel met frame) op de gevel. Vervolgens worden deze platen afgewerkt met een houten structuur, of een andere vorm van bekleding. Naderhand ziet uw pand in Brussel er als nieuw uit, is vocht verleden tijd en daalt uw energierekening.

gevel impregneren

Houten gevelbekleding

Houten gevelbekleding kent de laatste tijd een opmars. De houten bekleding is ideaal voor zowel een uitbouw of om bepaalde delen van het pand te accenturen. Daarnaast is het uiteraard mogelijk om de gehele gevel van hout te voorzien. De gevelwerker plaatst de houten planken horizontaal of verticaal op een rooster dat bevestigd is aan de muur. Hierbij heeft u de keuze uit diverse constructies, zo is het mogelijk dat de houten delen middels groeven en tanden in elkaar klikken. Of u kunt ervoor kiezen om tussen de houten delen open ruimtes te creëren. Populaire houtsoorten zijn op dit moment padoek, essen en afrormosia. Wilt u de houten gevelbekleding afwerken met beits, verf, of onafgewerkt laten? Aan u de keus.

gevel renoveren Brussel

Crepi gevel

Het aanbrengen van crepi is één van de gevelwerken die de vakmannen uit ons netwerk veelvuldig uitvoeren. Crepi gevelbepleistering is licht van gewicht, in enkele dagen geplaatst en laat uw pand in Brussel er weer als nieuw uitzien. Hoe het werkt? De gevelwerker uit Brussel brengt (desgewenst) eerst een laag gevelisolatie aan. Daarop komt een laag cement om het geheel te verstevigen. Als laatste smeert de gevelwerker voorstrijk op de muren en werkt hij het af met crepi gevelbepleistering. Zowel bij nieuwbouwwoningen als renovaties wordt crepi gebruikt als gevelafwerking. Gevelafwerking met crepi is één van de eenvoudigste manieren om uw huis in Brussel compleet te isoleren. Let er wel op dat witte crepi gevoelig is voor vervuiling.

Rotsvast, netwerk voor gevelonderhoud, gevelreiniging, voegwerken en gevelbepleistering!

Is het hoog tijd om uw gevel te renoveren? Schakel via ons een gevelrenovatie expert in met een ruime ervaring en aantrekkelijke prijs!

Voegwerken

De voegwerken vormen een groot onderdeel van de gevelrenovatie. Onder de voegwerken vallen alle werkzaamheden die ervoor zorgen dat de voegen in optimale staat verkeren. De voegen bepalen voor een groot gedeelte het aangezicht van uw huis in Brussel. Daarbij beschermt het de muur tegen indringing van vocht. Voegen hebben een isolerende werking. Genoeg redenen dus om voegwerken uit te laten voeren. De gevelwerker kan de oude voegen uithakken of uitslijpen. Tijdens dit proces komen vaak andere gebreken aan het licht, zoals gebarsten stenen. De specialist vervangt dit meteen. Tijdens de voegwerken kunt u en ander type voeg kiezen, denk aan een platvolle, verdiepte, gesneden, gladde, geborstelde of knipvoeg. Kies eventueel tevens een nieuwe voegkleur.

Voegen verwijderen

Is er nieuw voegwerk nodig? Dan is het noodzakelijk dat de specialist het oude voegwerk verwijdert. Dit is op twee manieren mogelijk: uithakken of uitslijpen. Uithakken doet men met een speciale elektrische hakhamer. Stukje voor stukje brokkelt het cement af. De gevelwerker begint met de horizontale voegen, zodat de verticale voegen er eenvoudig uit vallen. De specialist zorgt er altijd voor dat de omliggende stenen nooit worden beschadigd. Het advies is dus om deze klus uit te besteden aan een vakman. U kan er tevens voor kiezen om het zelf te doen middels hamer en beitel (of een dremel), maar dat is een zeer tijdrovend proces. Combineer deze klus eventueel met het impregneren van de muur, zo weet u zeker dat de buitenmuur weer jaren mooi blijft.

voegwerken Brussel

Uitslijpen van voegen

Onderdeel van de gevelrenovatie is vaak het uitslijpen van voegwerk. In vergelijking met het uithakken is het uitslijpen duurder. Het duurt namelijk langer. Voordeel is wel dat het uitslijpen een erg strak resultaat geeft. Daarnaast is het geschikt voor harde of smalle cementstroken. Het uitslijpen van voegwerk vergt een hoop precisie. Het is daarom verstandig dat u het uitbesteedt aan een ervaren gevelwerker uit Brussel. Na deze voegwerken ziet uw buitenmuur er weer prachtig uit en is uw woning weer volledig beschermd tegen vocht.

gevel zandstralen Brussel

Anti graffiti coating

Bent u het zat dat ze uw muren in Brussel bekladden met graffiti? Of wilt u het simpelweg voorkomen? Naast het verwijderen van graffiti kunnen de gevelwerkers u tevens van dienst zijn bij het aanbrengen van anti-graffiti coating. De coating zorgt ervoor dat de graffiti verf niet hecht aan de stenen. Het vermindert de schoonmaakkosten aanzienlijk. U heeft de keuze uit semi-permanente coating en permanente coating. De semi-permanente variant verdwijnt bij het verwijderen van de graffiti. De permanente variant laat nooit los tijdens het schoonmaken.

gevel reinigen

Voegen reinigen

Het reinigen van voegwerk valt tevens onder gevelwerken en voegwerken. Wanneer het voegwerk nog in goede staat is, alleen erg smerig, loont het om de boel te reinigen. Gaat het om lichte vervuiling? Dan kunt u zelf aan de slag met de hogedrukreiniger, met een speciaal reinigingsproduct voor gevels en voegwerk. Ziet u weinig resultaat? Dan gaat het om hardnekkige vervuiling en is het noodzakelijk dat u een specialist uit Brussel inschakelt voor gevelreiniging. Overweeg bijvoorbeeld chemisch reinigen of het zandstralen van uw muur als vorm van gevelreiniging. Wilt u vervuiling in de toekomst voorkomen? Laat dan meteen de stenen impregneren. U kan dan jarenlang zorgeloos genieten van uw schone muur.

gevelbekleding Brussel

Prijzen gevelwerken

Wij begrijpen dat u benieuwd bent naar de prijzen van de gevelwerken, waaronder gevelrenovatie, voegwerken en gevelreiniging. De prijzen van de gevelwerken hangen sterk af van welke soort gevelwerken u uit laat voeren, het gebruikte materiaal en de totale oppervlakte. De prijzen van gevelreiniging ligt gemiddeld rond de €5,- tot €20,- per m². Voegwerken, afhankelijk van het type voeg, kost gemiddeld €8,- tot €16,- per m². Het impregneren van uw wanden kost zo’n €6,- tot €10,- per m². Wilt u de uitstraling van uw woning in Brussel compleet veranderen? Dan is nieuwe gevelbekleding iets voor u. Nieuwe gevelbekleding kost gemiddeld €20,- tot €180,- per m², inclusief eventuele isolatie.

Kosteloos offertes aanvragen

Het aanvragen van offertes is volledige kosteloos. Benieuwd wat de gevelrenovatie of gevelreiniging middels zandstralen u gaat kosten? Na de offerteaanvraag ontvangt u snel meerdere prijsopgaven (maximaal vijf) in uw mail. U kunt deze offertes dan rustig met elkaar vergelijken op basis van prijs een aanbod. Kiest u de specialist met de meeste ervaring? Of de vakman die morgen al kan beginnen, tegen een scherp tarief? Aan u de keus. Besluit u toch om de gevelrenovatie of andere gevelwerken niet uit te voeren? Geen probleem, het is volledig vrijblijvend. Ons netwerk bestaat uit ervaren gevelwerken en dakwerken specialisten. Zo weet u zeker dat uw gevelwerken in Brussel in goede handen is. Vergelijk gevelrenovatie en –reiniging prijsopgaven en bespaar!

Werkgebied Brussel

gevelisolatie Brussel