gevelwerken Aalst

Gevelwerken Aalst

Ziet uw gevel er slecht en verouderd uit? Of is de buitenkant van uw huis nooit helemaal naar uw wens geweest? Met verschillende gevelwerken verbetert u de kwaliteit van de gevel in Aalst, én kunt u de uitstraling flink verbeteren! Laat een gevelrenovatie uitvoeren als het metselwerk in slechte staat verkeerd of kies voor het plaatsen van gevelbekleding om de buitenmuur tegen weer en wind te beschermen.

Op deze pagina leest u onder andere wat een gevelrenovatie inhoudt en hoe de vakman een gevelreiniging uitvoert. Ook krijgt u meer informatie over de prijzen en leest u hoe u gemakkelijk op de kosten kunt besparen. Nieuwsgierig? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan en kies de specialist uit Aalst die best bij u past!

Waarom onze werkwijze?

Ervaring leert dat mensen in Aalst met behulp van onze offerteservice al snel tot wel 40% op de totaalprijs besparen! U krijgt namelijk een duidelijk inzicht in de prijzen van meerdere aanbieders en kiest zelf voor de vakman die best bij u past. Dit heeft een aantal voordelen:

 • Het vergelijken van offertes is volledig gratis en vrijblijvend.
 • Duidelijk inzicht in de prijzen, zodat u niets te veel betaalt.
 • U bespaart tot wel 40% op de totale kostprijs!

Gratis offertes vergelijkenWerkzaamheden (*)

gevelwerker Aalst

Werkzaamheden gevelwerker Aalst

Onder gevelwerken bestaan een hoop verschillende werkzaamheden. Een vakman uit Aalst voert onder andere een gevelrenovatie voor u uit, en u kunt ook uw gevelbekleding of gevelbepleistering overlaten aan een gevelwerken expert uit de regio. Kleinere gevelwerken, zoals het vernieuwen van gevelstenen en voegwerken behoren ook onder de noemer gevelwerken.

Inhoud van deze pagina:

werken aan gevel in Aalst

Voordelen gevelwerken Aalst

Is uw gevelmuur in slechte staat? Het renoveren van de voorgevel doet de muur enorm opknappen. Niet alleen verbeteren gevelwerken de kwaliteit van de muur, maar het zorgt er ook voor dat de buitenmuur er weer stralend uitziet. Dit verhoogt uw woongenot en zorgt voor een waardevermeerdering van uw huis in Aalst.

Gevelwerken zijn dus een waardevolle investering. Hieronder staan de meest belangrijke voordelen van het uitvoeren van gevelwerken.

 • Gevelwerken verbeteren de kwaliteit van uw huis.
 • Met gevelwerken verlengt u de levensduur.
 • Het verhoogt de waarde van het pand.
 • De buitengevel ziet er het hele jaar door weer stralend uit.

Gevelrenovatie Aalst

Van kleine woningen tot aan grote kantoorpanden: voor gevelwerken bent u bij ons aan het juiste adres. Tijdens de gevelrenovatie zorgt de gevelwerker uit Aalst ervoor dat uw buitenmuren er weer als nieuw uit zien. Daarnaast maken de specialisten de muren weer vochtbestendig. Barsten, vuil en mosvorming zijn snel verleden tijd. Is de staat van de stenen en de voegwerken erg slecht? Overweeg dan nieuwe gevelbekleding. Dat kunt u goed combineren met het isoleren van de buitenmuren, wat u een hoop stookkosten bespaart. Daarnaast zorgt de gevelisolatie voor extra wooncomfort. De meest eenvoudige methode van gevelrenovatie is gevelreiniging. De meest milde variant van gevelreiniging is stoomreinigen. Gaat het om hardnekkig vuil? Overweeg dan het zandstralen van de gevel. Naderhand kunt u de muren laten impregneren.

gevelrenovatie Aalst

Verschil gevelrenovatie en gevelrestauratie

Om een slechte buitengevel te vernieuwen hebt u de keuze uit een gevelrestauratie en een gevelrenovatie. Een gevelrestauratie wordt vaak uitgevoerd bij woningen ouder dan 50 jaar, waarvan de eigenaar het authentieke karakter wil behouden. Een gevelrestauratie herstelt de buitenmuur namelijk in ere. Dit houdt in dat er bij de gevelwerken originele materialen gebruikt worden, zodat het lijkt alsof er geen gevelwerken plaatsgevonden hebben. Een gevelrenovatie vernieuwd de uitstraling van de buitengevel juist. Bijvoorbeeld met de plaatsing van gevelbekleding of gevelbepleistering. Ook worden er nieuwe gevelstenen gebruikt zodat het lijkt alsof de buitenmuur volledig vernieuwd is.

kapotte stenen vervangen in Aalst

Kapotte gevelstenen vervangen

Het vervangen van kapotte gevelstenen is heel belangrijk voor de beschermende functie van de buitengevel. Kapotte gevelstenen laten namelijk vocht door. Dit zorgt voor vervelende vochtproblemen binnenshuis, maar het zorgt er ook voor dat er vocht in de gevelstenen blijft zitten.

Als dit ’s winters kapotvriest, is de kans groot dat er meer gevelstenen beschadigen. Het vervangen gebeurt door het uitslijpen van de voegen. Zo komen de gevelstenen los te zitten en is het voor een vakman gemakkelijk om deze te vervangen.

Raamdorpels vervangen

De raamdorpels zijn eveneens een belangrijk onderdeel van de buitengevel. De raamdorpels zitten onder het raamkozijn en lopen schuin af naar buiten. Dat zorgt voor een goede afwatering. Regenwater blijft dus niet tegen het raam aanliggen. Zo voorkomt u beschadigingen zoals houtrot. Daar komt bij dat de raamdorpels een dragende functie hebben.

Een beschadiging is dus belangrijk om snel te repareren. Wanneer slechts enkele dorpelstenen kapot zijn gegaan dan is het mogelijk deze plaatselijk te vervangen. Bij een verouderde raamdorpel laat u best een compleet nieuwe dorpel plaatsen.

Gevelrenovatie kosten

Geïnteresseerd in een gevelrenovatie? De prijzen van een gevelrenovatie zijn heel afhankelijk van het soort gevelwerken dat u uit laat voeren. Het vervangen van kapotte gevelstenen is relatief voordelig: dit kost ongeveer €12,50 per steen. Hoe meer stenen des te hoger de prijzen uiteraard. Vaak krijgt u een korting als het gaat om een groot oppervlak. Wilt u de raamdorpels vervangen? De prijzen hiervan liggen gemiddeld rond de €35,- per uur. Kiest u voor een prefab raamdorpel, dan liggen de kosten doorgaans lager dan voor een traditioneel gebouwde dorpel. Tot slot betaalt u voor voegwerken ongeveer €40,- per m². De prijs hiervan is ook afhankelijk van het soort voeg dat u laat aanbrengen.

Prijstabel: wat kost een gevelrenovatie?

WerkzaamhedenPrijs * Eenheid
Kapotte gevelstenen vervangen€12,50per steen
Raamdorpels vervangen€35,-per uur
Voegwerk vervangen€40,-per m²

* Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

Kwalitatieve gevelwerken tegen scherpe prijzen!

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot 40%!

Gratis offertes aanvragen

Voegwerken Aalst

Het aanpakken van de voegwerken is vaak onderdeel van de gevelrenovatie. Het voegwerk bepaalt immers voor een groot gedeelte de uitstraling van de muur. Daarnaast zorgt slecht voegwerk voor een hoop vochtproblemen. Voegwerken zijn dus erg belangrijk. Wat verstaat men precies onder voegwerken? Kort gezegd: alle werkzaamheden rondom het verbeteren of vervangen van voegen. Zo kan men de voegen uithakken of uitslijpen. Na het uithakken brengt de gevelwerker uit ons netwerk nieuwe voegen aan. U heeft de keuze uit diverse soorten. Denk aan de platvolle voeg, de verdiepte-, schaduw-, knip- en snijvoeg. Nauwkeurigheid is hierbij essentieel. Kies dus altijd een gevelwerker uit ons landelijk netwerk. U wilt toch perfect uitgevoerde voegwerken in Aalst? Combineer de voegwerken eventueel met het impregneren, voor een blijvende bescherming.

voegen uitslijpen Aalst

Voegen uitslijpen

Deze vorm van gevelrenovatie en voegwerken wordt vaak toegepast bij het verwijderen van harde of smalle voegen. Het geeft een perfect resultaat. De specialist uit ons netwerk gebruikt bij het verwijderen van de voegen een slijptol, met een zuigslang. Allereerst reinigt de specialist het voegwerk met een hogedrukspuit, zodat een deel van het voegwerk al loslaat. Vervolgens verwijderen de gevelwerkers eerst de horizontale voegen en daarna de verticale stukken. Net als bij het uithakken is het essentieel dat er geen stenen worden geraakt.

voegwerken Aalst

Voegen herstellen

Na het uitslijpen van de voegen begint de vakman met het herstellen van de voegen. Hierbij heeft u de keuze uit veel verschillende soorten voegen, elk met z’n eigen voor- en nadelen. De platte of geborstelde voeg wordt in Aalst het meest gebruikt. Deze is goedkoop aan te brengen. Met de holle voeg creëert u een compleet andere uitstraling. Het herstellen van het voegwerk gebeurt met een lichte holling naar binnen, dit zorgt voor een schaduweffect. Hierdoor valt uw buitenmuur extra op.

Voegen reinigen

Onderdeel van gevelwerken en voegwerken is het reinigen van het voegwerk. In veel gevallen is het slim om het eerst zelf te proberen met een hogedrukreiniger. Vooral als het om lichte vervuiling gaat. Schaf een reinigingsmiddel aan en u kunt beginnen. Ziet u tijdens het reinigen met de hogedrukreiniger weinig resultaat? Dan gaat het om hardnekkige vervuiling. In dat geval kunt u best een gevelwerkenspecialist uit uw regio inschakelen.

Via gevelreiniging, zoals chemisch reinigen of zandstralen, wordt uw muur professioneel gereinigd. Wilt u over een jaar niet weer gevelreiniging toepassen? Overweeg dan het aanbrengen van impregneermiddel. De stenen worden dan weer jarenlang beschermd tegen vervuiling en vocht.

Voordelen nieuwe voegen Aalst

Voegen hebben een grote invloed op de uitstraling van buitenmuren. Het herstellen of vervangen van voegen zorgt er dus voor dat uw huis er goed uitziet. Het behoort tot het gevelonderhoud van een woning, en draagt daarom bij aan de waardevermeerdering van uw huis. Daarnaast verbetert het voegwerk de kwaliteit van de gevelmuur. Het houdt vocht tegen en beschermt uw huis tegen schimmelvorming. Hieronder staan de belangrijkste voordelen van nieuwe voegen:

 • Een verbeterde uitstraling van de voorgevel.
 • Een betere bescherming tegen vocht en schimmelproblemen.
 • Het voorkomt schade aan het metselwerk.

Prijstabel: wat kosten voegen per m²?

Soort voegOmschrijvingKosten per m²
PlatvolborstelwerkVoeg met geborsteld effect.€10,-
KlopwerkHet cement van de voeg steekt uit.€12,-
Platte voegCement in de voeg is platgestreken.€13,-
SchaduwvoegVoeg met een schaduweffect.€15,-
Strakke voegVoeg met een moderne uitstraling.€16,-
DaggesneevoegEffect met rechte strepen in de voeg.€32,-
KnipwerkVoeg steekt buiten het metselwerk uit.€100,-

* Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

Besparen op de voegwerken? Vergelijk offertes!

Vind de vakman met het beste aanbod en bespaar tot 40% op de prijzen!

Vrijblijvende offertes

Gevelreiniging Aalst

Gevelreiniging is één van de meest voorkomende gevelwerken. De vakman uit regio Aalst zorgt er middels gevelreiniging voor dat vochtproblemen, schimmels, mos en bacteriën geen kans van slagen hebben. Bij gevelreiniging is het essentieel dat u een ervaren gevelspecialist uit ons netwerk kiest. Bij een verkeerde uitvoering kan er veel schade ontstaan. Gevelreiniging kunnen we onderverdelen in zacht en hard reinigen. Onder het zacht reinigen verstaan we bijvoorbeeld stoomreiniging. De gevelwerkers verwijderen dan lichte vervuiling en/of begroeiing. Het grote voordeel van deze methode is dat het erg voordelig is. Er wordt namelijk alleen verwarmd water gebruikt. Een voorbeeld van harde gevelreiniging is het chemisch reinigen en het zandstralen. Een expert weet welke reinigingsmethode voor uw woning geschikt is.

Gevel zandstralen

Zandstralen is tevens onderdeel van gevelwerken. Is het nodig om de gevel in Aalst grondig te reinigen? Dan is deze techniek een goede optie. Let wel: het is niet geschikt voor alle steensoorten. Tijdens het reinigen wordt straalmiddel (zandkorrels) gemengd met water en onder hoge druk op de ondergrond gespoten. De vakman plakt alle ramen en deuren zorgvuldig af. Vervolgens start hij met de behandeling. Naderhand ruimt de specialist het losgekomen vuil netjes op. Heeft u een gevel van zandsteen, natuursteen of een andere zachte steensoort? Overweeg dan het nevelstralen als vorm van gevelwerken. Er wordt dan onder een lagere druk gereinigd. De buitenmuur wordt dan nooit beschadigd. Na de reiniging is het verstandig om een beschermlaag aan te brengen: het impregneren.

gevelreiniging Aalst

Chemisch reinigen

Chemisch reinigen is geschikt voor zwaardere vervuiling, zoals verfresten of roetaanslag. Bij chemisch reinigen brengt de vakman een chemisch middel aan op het muuroppervlak. Dit trekt ongeveer een half uur in, zodat ook de vervuiling in het middel trekt. Wanneer de vakman dit daarna wegspoelt, spoelt alle vervuiling mee en ziet de voorgevel er weer stralend uit. Bij chemisch reinigen is het belangrijk om het vervuilde water op te vangen en te recyclen. Dit is één van de redenen waarom u niet zomaar zelf deze gevelreiniging kan uitvoeren.

Stoomreinigen van de gevel

Stoomreinigen is een mildere techniek om de buitengevel te reinigen. Het is dan ook vooral geschikt voor lichte vervuiling, zoals mossen die aan het muuroppervlak hechten. Bij stoomreinigen brengt de vakman hete stoom aan op het oppervlak. Wanneer de stoom in aanraking komt met het muuroppervlak dan condenseert de stoom. Hiermee lost ook de vervuiling op. Vanwege de temperatuur van de stoom is het belangrijk dat de gevel in goede staat verkeerd voordat u het laat stoomreinigen.

Hoe gaat de gevelspecialist te werk?

Prijzen voor gevelreiniging

De prijzen van een gevelreiniging zijn afhankelijk van het soort reiniging dat u uit laat voeren. Helaas is de techniek die u gebruikt volledig afhankelijk van de staat van uw gevel en het soort vervuiling en kunt u dus niet zelf bepalen welke gevelreiniging techniek u uit laat voeren.

Zandstralen en chemisch reinigen hebben beide prijzen van rond de €15,- per m². Stoomreinigen is relatief goedkoop. Dit kost ongeveer €5,- per m². De prijzen kunnen per gevelwerken expert verschillen, daarom is het altijd aan te raden om de prijsopgaven van meerdere specialisten met elkaar te vergelijken. Alleen dan bent u verzekerd van het beste aanbod.

Prijstabel: wat kost gevel reinigen?

Soort reinigingPrijs per m²Type vervuiling
Zandstralen€12,- tot €15,-Zware vervuiling
Chemisch reinigenVanaf €15,-Zware vervuiling
StoomreinigenVanaf €5,-Milde vervuiling

* Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

Geef uw woning een nieuwe uitstraling met een professionele gevelreiniging!

Vind de beste gevelreiniging expert uit Aalst en bespaar tot 40% op de totale prijs!

Meerdere offertes ontvangen

Gevelbekleding Aalst

Gevelbekleding is ideaal om uw oude gevel in Aalst te verbergen of nieuw leven in te blazen. De laatste jaren is deze vorm van gevelwerken dan ook erg populair. Daardoor is het aanbod van bekleding erg groot. Vaak combineert men de werkzaamheden met gevelisolatie, zodat men ook nog eens fors bespaart op stookkosten. Welke opties moet u overwegen? Van houten gevelbekleding tot een crepi gevel: er is veel mogelijk. Populaire vormen zijn: kaleien, kunststof, houten gevelbekleding en steenstrips. We gaan hieronder dieper in op twee uiteenlopende vormen: crepi en houten gevelbekleding. Elk met eigen unieke voordelen. Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden van bepaalde soorten bekleding? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

Gevelbepleistering

Gevelbepleistering is een interessante optie van gevelrenovatie. Het is betaalbaar, vochtwerend en goed te combineren met gevelisolatie. In principe bestaan er twee soorten gevelbepleistering: kunstharspleister en minerale sierpleister. Bij kunstharspleister bestaat het bindmiddel uit kunsthars (of siliconen). Voordeel is dat het elastisch is en ongevoelig voor scheuren en vuil. Nadeel is dat het kunstharspleister minder geschikt is om oneffenheden in de muren te verbergen. Minerale sierpleister is een ecologische gevelbepleistering. Het heeft een waterkerende werking en is dampopen. Nadeel is dat het gevoeliger is voor vervuiling en minder flexibel dan kunstharspleister.

Gevel kaleien

Wilt u de gevel een ander uiterlijk geven? De gevel kaleien is dan een goede optie. Gevel kaleien is een goedkope manier van gevelbepleistering. Gevel kaleien houdt in dat de vakman een dunne pleisterlaag aanbrengt op het muuroppervlak. U heeft bij gevel kaleien de keuze uit meerdere kleuren en technieken. Zo bepaalt u zelf welke uitstraling de voorgevel krijgt.

Het gevel kaleien heeft een aantal voordelen. Zo zorgt gevel kaleien allereerst voor een verbeterde uitstraling maar beschermt het de voorgevel ook tegen de weersinvloeden. Hierdoor verlengt het de levensduur en verbetert het de kwaliteit.

houten gevelbekleding Aalst

Gevelbekleding van hout of padoek

Houten gevelbekleding aanbrengen, als aspect van gevelwerken, kent de laatste jaren een opmars. Tot de populaire houtsoorten behoren op dit moment: essen, padoek en afrormosia. De houten bekleding zoals padoek geeft een luxe en elegante uitstraling. Tevens is de combinatie van padoek met gevelisolatie goed mogelijk. De specialist uit Aalst plaatst de planken van padoek verticaal of horizontaal op een houten frame dat bevestigd is aan de muur. Hierbij zijn diverse constructies mogelijk. Wilt u de planken aan elkaar verbinden of juist ruimte tussen de planken laten? Eventueel plaatst de expert nog isolatie tussen de steunlatten van de onderliggende constructie. Daarnaast kunt u ervoor kiezen om de houten bekleding in Aalst af te werken met beits of verf.

crepi gevelbekleding Aalst

Gevel met crepi

Crepi is erg populair bij nieuwbouwwoningen en renovaties. Uw woning in Aalst ziet er door de crepi pleisterlaag weer als nieuw uit. Aangezien u toch een gevelwerker inhuurt is het verstandig om de combinatie met gevelisolatie te overwegen. Hoe voeren de specialisten deze vorm van gevelwerken uit? De eerste laag bestaat (desgewenst) uit isolatie. Vervolgens plaatst de vakman een wapeningsnet in combinatie met een waterkerende cementlaag. Gemiddeld brengt met twee tot drie lagen cement aan. Als eindlaag plaatst men crepi. Combineert u de crepi met gevelisolatie? Dan zijn er minder lagen nodig omdat de isolatieplaten dan als vlakke ondergrond dienen. Onderhoud is naderhand nauwelijks nodig. De crepi jaarlijks afspoelen met de tuinslang is voldoende.

Steenstrips

Gevelbekleding geeft uw huis een compleet nieuw uiterlijk. Maar misschien wilt u helemaal niet een andere uitstraling creëren. In dat geval is gevelbekleding met steenstrips een goede keuze. Steenstrips zijn dunne strips gemaakt van gevelstenen. Eenmaal aangebracht hebben ze dezelfde uitstraling als een gemetselde buitenmuur, maar ze zijn goedkoper in aanschaf en een stuk sneller aan te brengen. Vaak heeft u geen vergunning nodig omdat het uiterlijk niet verandert, waardoor de prijzen laag blijven. Steenstrips zijn verkrijgbaar in verschillende modellen.

PVC-gevelbekleding

Wie op zoek is naar een gemakkelijke gevelbekleding doet er goed aan te kijken naar PVC-gevelbekleding. Pvc is goedkoop in aanschaf en verkrijgbaar in veel verschillende kleuren. Zo bepaalt u zelf hoe de voorgevel eruit komt te zien.

Daarnaast heeft pvc-gevelbekleding als voordeel dat het niet aangetast wordt door het weer: het vereist dus nauwelijks onderhoud! Een jaarlijkse reinigingsbeurt is voldoende om het pvc er stralend en als nieuw uit te laten zien. De prijs van pvc ligt rond de €75,- tot €125,- per m².

Prijstabel: wat kost gevelbekleding?

Soort bekledingPrijs per m² * (zonder isolatie)
Kaleien€25,- tot €40,-
Hout of padoek€75,- tot €150,- **
Crepi€40,- tot €80,-
Steenstrips€100,- tot €150,-
PVC€75,- tot €125,- **

* Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan..
** Let op: afhankelijk van gekozen hout- of pvc soort.

Kwalitatieve gevelbekleding tegen een lage prijs? Vergelijk offertes!

Vergelijk de prijzen van meerdere specialisten en bespaar zo tot 40%.

Offertes aanvragen

Gevel impregneren Aalst

Na de gevelreiniging is het mogelijk om de buitenmuur te impregneren. De specialist spuit tijdens het impregneren vloeistof op de stenen. Deze vloeistof trekt diep in de poriën, waardoor de gevel waterafstotend wordt gemaakt. Daarnaast hecht vuil zich na het impregneren minder snel aan de ondergrond. Na dit onderdeel van gevelwerken heeft u geen last meer van doorslaand vocht en vervuiling. U verlengt met het impregneren tevens de levensduur van uw muur. Voorwaarde om te kunnen impregneren is wel dat de stenen en het voegwerk van uw woning in Aalst in goede staat verkeren.

Voordelen impregneren gevel

Maak uw gevelrenovatie compleet met het impregneren van de buitenmuur. Dit houdt in dat de vakman een onzichtbare laag impregneermiddel aanbrengt op het muuroppervlak. Hierdoor verzadigen de gevelstenen, waardoor ze niet langer vocht of vuil opnemen. Vervuiling hecht na het impregneren niet meer aan het oppervlak. Bovendien voorkomt het vochtproblemen doordat impregneren doorslaand vocht tegengaat.

 • Impregneren is een methode voor bestrijding van doorslaand vocht.
 • Het houdt uw gevel lange tijd proper.
 • Impregneren behoudt de levensduur van de woning.
 • Het draagt bij aan een waardevermeerdering van uw huis.

Anti graffiti coating

Graffiti: het is de nachtmerrie van iedere woningbezitter. Wilt u uw woning of bedrijfspand beschermen? En het zandstralen voorkomen? Overweeg dan het laten aanbrengen van anti-graffiti coating.

Deze coating zorgt ervoor dat de verf niet hecht op de ondergrond. Daardoor is het reinigen veel eenvoudiger en dus voordeliger.

Er bestaan in feite twee varianten: semipermanente coating en permanente coating. Als u graffiti van de eerste variant verwijdert laat de coating ook los. De permanente coating blijft dan wel gewoon zitten.


gevelisolatie Aalst

Gevelisolatie

Onderdeel van de uitgebreide gevelrenovatie is vaak het aanbrengen van (nieuwe) gevelisolatie. Het is vooral interessant als spouwmuurisolatie onmogelijk is of de gevel in slechte staat is. De muren vormen immers één van de grootste oorzaken van warmteverlies in uw woning in Aalst. Het bespaart u gemiddeld 30% op uw stookkosten. In de meeste gevallen gebruikt de gevelwerker kunststof XPS platen. Deze isolatieplaten hebben een grote isolatiewaarde en vochtbestendigheid. Met lijmspecie, of via een frame, plaatst men de platen op de muur. Als afwerking kunt u de platen laten bepleisteren of kiest u voor (houten) gevelbekleding.

premie gevelwerken

Premie gevelwerken

Hoe groter uw huis des te hoger de kosten voor de gevelwerken. Gelukkig kunt u in de meeste gevallen een premie aanvragen.

Er zijn verschillende premies beschikbaar. In het Vlaamse gewest kunt u bijvoorbeeld de Vlaamse verbeteringspremie of renovatiepremie aanvragen.

Daarnaast zijn er ook verschillende lokale en gemeentelijke premies beschikbaar. Deze vindt u gemakkelijk op premiezoeker.be.

Vlaamse verbeteringspremie

De Vlaamse verbeteringspremie kunt u nog aanvragen tot 1 januari 2019. Deze premie wordt uitgekeerd aan bewoners voor het uitvoeren van verschillende werken rondom het huis: ook gevelwerken komen in aanmerking voor de verbeteringspremie. Het bedrag van de premie ligt per klus vast Voor gevelwerken krijgt u een premie van €1.500,-. Voorwaarde is wel dat u minimaal €3.000,- investeert. Wilt u graag meer weten over de voorwaarden een aanvraagprocedure van de Vlaamse verbeteringspremie? Lees dan verder op vlaanderen.be. Per 2019 wordt de verbeteringspremie samengevoegd met de Vlaamse renovatiepremie.

Vlaamse renovatiepremie

Met de Vlaamse renovatiepremie krijgt u, afhankelijk van uw inkomen, 20% of 30% terug op de investering. De premie is verdeeld in vier categorieën en in tien jaar tijd kunt u slechts twee keer een renovatiepremie aanvragen. Per aanvraag kunt u uit maximaal 2 categorieën een factuur indienen.

Er zijn een aantal gevelwerken waarvoor u een premie kunt aanvragen: het vervangen of herstellen van gevelstenen, gevelbepleistering en gevelbekleding, de voegwerken en eventueel ook een gevelreiniging. Meer hierover leest u op vlaanderen.be.

gevelwerker Aalst

Waarom een gevelwerker uit inschakelen

Als u gevelwerken wilt uitvoeren is het verstandig om daarvoor een expert in te huren. Zo bent u namelijk verzekerd van het beste resultaat en weet u zeker dat u profiteert van een optimale isolatie.

Bovendien bieden veel vakmannen garantie op het geleverde werk. Mocht er onverhoopt toch iets misgaan, dan komt de vakman bij u langs om dit te herstellen. Schakelt u een gevelwerker in, dan profiteert u bovendien van de kennis en ervaring van de vakman. Hij geeft u een persoonlijk advies met betrekking tot de verschillende technieken en materialen zodat u zeker een goede keuze maakt.

prijzen gevelwerken Aalst

Kosteloos offertes aanvragen

De prijzen die aanbieders van gevelwerken, zoals gevelrenovatie of gevelreiniging hanteren lopen vaak erg uiteen. Het is dus verstandig om offertes met elkaar te vergelijken. Zo weet u namelijk zeker dat u nooit teveel betaalt voor uw klus in Aalst. Iedereen verkondigt tegenwoordig immers de beste kwaliteit te leveren, tegen de laagste prijs. Dat kunt u nu zelf beoordelen. Nadat u het offerteformulier op deze site heeft ingevuld, ontvangt u gratis en vrijblijvend meerdere offertes (maximaal vijf) van specialisten uit uw eigen regio. U vergelijkt de prijsopgaven voor bijvoorbeeld zandstralen of impregneren op basis van prijs, voorwaarden en snelheid van uitvoeren.