Gevel laten zandstralen?

Vergelijk offertes van gevelspecialisten & bespaar!

Gratis – Vrijblijvend

Gevel zandstralen

Gevelreiniging biedt verscheidene voordelen voor uw woning. Het zorgt er voor dat uw gevel er weer als nieuw uit ziet en vochtproblemen worden vermeden omdat u viezigheid als mos en algen verwijdert. Zandstralen is één van de veelgebruikte methodes voor het reinigen van een gevel. Een straalmiddel zoals zand wordt gemend met water en vervolgens onder hoge druk op een gevel gespoten waardoor het vuil verdwijnt.

Stralen is een vrij harde techniek waardoor het niet geschikt is voor alle soorten steen. U leest hier meer over de voordelen en nadelen van zandstralen, de prijs en waar u rekening mee moet houden wanneer u zelf uw gevel wilt reinigen met zand.

Gratis offertes ontvangen?

Bent u op zoek naar een gevelreiniger die uw buitenmuur kan reinigen met behulp van zandstralen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. U vraagt bij ons geheel vrijblijvend offertes aan van bedrijven bij u in de buurt.

Start gratis offerteaanvraag!

U ontvangt deze vervolgens van meerdere bedrijven op het gebied van gevelreiniging. Hierna kiest u voor het bedrijf wat het beste aansluit bij uw voorwaarden voor de klus.

gevel zandstralen

De voordelen van zandstralen

Zandstralen kan vrijwel al het vuil verwijderen dat aanwezig is op uw gevel. Heeft u last van hardnekkig vuil zoals graffiti en wilt u deze van uw voorgevel verwijderen? Dan is stralen de juiste keuze voor u. Het grootste voordeel van stralen is namelijk dat het zelfs de meest erge verontreinigingen verwijdert.

Een ander voordeel is dat stralen een milieuvriendelijke manier is voor het vuil verwijderen van uw gevel. Bovendien zal uw gevel er na het stralen weer als nieuw uitzien, wat de waarde van de woning zal verhogen.

Zijn er ook nadelen?

Het grote voordeel van zandstralen is gelijk ook een nadeel. Zandstralen verwijdert zelfs hardnekkig vuil, maar stralen mag absoluut niet gebruikt worden bij een buitenmuur van natuursteen, zandsteen of een andere gevoelige steensoort. Door de hoge druk van het stralen en het straalmiddel zou de buitenmuur hierdoor kunnen beschadigen.

Voor gevels met een gevoelige steensoort is nevelstralen een betere optie. Deze reinigingstechniek lijkt op zandstralen, maar de druk tijdens het schoonmaken is een stuk lager.

Zandstraalmachine huren of kopen?

Heeft u besloten dat u uw voorgevel wilt reinigen door middel van stralen met zand? Er zijn vele bedrijven waar u een zandstraalmachine kunt huren. Zij bieden ook vaak ander materiaal aan, zoals het benodigde zand. Bovendien zal het bedrijf u advies kunnen geven over het gebruik van de zandstraalmachine en over hoe u het beste te werk kunt gaan.

Het is ook mogelijk om een zandstraalmachine te kopen. Voordat u een machine koopt kunt u uzelf het beste afvragen hoe vaak u de zandstraalmachine zult gebruiken en wat de verhouding is van de prijs tot de kosten voor het huren.

Maak gebruik van het juiste zand

Bij het reinigen van uw gevel is het belangrijk om het juiste zand te gebruiken. U wilt natuurlijk voorkomen dat uw gevel beschadigd raakt tijdens het schoonmaken. Hierbij geldt: hoe brozer en zachter de steensoort van uw buitenmuur, hoe fijner de korrel zand moet zijn.

Bij het vuil verwijderen van gevels wordt vaak gebruik gemaakt van Olivinezand. Deze soort kan gebruikt worden in combinatie met water en is erg milieuvriendelijk. Als u twijfelt over welke soort het beste is voor uw gevel, dan kunt u hierover het beste contact opnemen met een professional.

Gevel laten zandstralen door een specialist?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40%!

Gratis offertes vergelijken

Doe-het-zelf

Wilt u een doe-het-zelf project maken van uw gevelreiniging? Doe dit alleen wanneer u een ervaren klusser bent. Omdat stralen onder hoge druk gebeurt loopt u namelijk kans dat u de gevel beschadigd. Houd bij een doe-het-zelf project altijd rekening met de veiligheid van u en anderen. Een zandstraalmachine kan voor erge verwondingen zorgen.

Zorg daarom voor de juiste bescherming. Plak uw ramen en deuren af zodat deze niet beschadigd raken en plaats eventueel borden op de weg om voetgangers om te leiden. Heeft u enige twijfel bij uw doe-het-zelf project? Dan is het verstandig om hiervoor een professional in te huren.

Wat kost zandstralen?

Zandstralen is één van de meest voordelige methodes van gevelreiniging. De prijs voor het stralen van uw gevel wordt door factoren als de oppervlakte, de ondergrond en de graad van verontreiniging bepaald. Gaat u voor een doe-het-zelf project? Houd dan rekening met de huur of kosten voor het kopen van de zandstraalmachine en de prijs voor het straalmiddel van uw keuze.

Laat u het toch liever doen door een professional? De gemiddelde prijs voor het schoonmaken van een niet geglazuurde baksteen ligt tussen de €12,- en €15,- per m2. Voor een exacte prijs vraagt u geheel vrijblijvend offertes bij ons aan.

gevel zandstralen kosten

Besparen op gevelrenovatie? Vergelijk gratis offertes!

Wij zijn een netwerk van gevelspecialisten. Bij ons vraagt u geheel kosteloos offertes aan.

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

U krijgt deze vervolgens van meerdere bedrijven bij u in de buurt toegestuurd. Deze offertes vergelijkt u op basis van prijs en voorwaarden. Vervolgens kiest u de specialist die het beste voldoet aan de wensen van uw klus. Het aanvragen is geheel vrijblijvend dus u zit nergens aan vast.

Gratis offertes vergelijken