gevelwerken West-Vlaanderen

Gevelwerken West-Vlaanderen

U ziet het vast ook wel eens: een vervuilde of beschadigde gevel. Dat is zonde, want de gevel vormt het visitekaartje van het pand. En dan hebben we het nog niet eens over de vochtproblemen, schimmelvorming en energieverlies gehad. Met gevelwerken heeft u diverse mogelijkheden om uw gevel in West-Vlaanderen te onderhouden, te reinigen of nieuw leven in te blazen.

Onder het begrip gevelwerken vallen de volgende werkzaamheden: gevelrenovatie, gevelreiniging, impregneren, gevelbekleding en uiteraard voegwerken. Vaak associeert men gevelwerken met hoge prijzen. U kunt echter honderden euro’s besparen. Nadat u gratis en vrijblijvend een offerteaanvraag heeft gedaan ontvangt u diverse offertes van gevelwerken specialisten uit uw regio. U vergelijkt deze offertes en kiest de gevelwerker die best bij u past!

Waarom onze werkwijze?

Wilt u ook tot wel 40% besparen op uw energiekosten? Met één muisklik doet u een offerteaanvraag bij maximaal 5 gevelwerken experts uit de regio West-Vlaanderen. Vergelijk de prijzen en kies voor de vakman met het beste aanbod!

  • U krijgt duidelijk inzicht in de kosten van meerdere specialisten.
  • Kies zelf de vakman met het beste aanbod.
  • Bespaar tot 40% op de kosten voor de gevelwerken!
  • Deze offerteservice is gratis en helemaal vrijblijvend.

Gratis offertes vergelijkenWerkzaamheden (*)

gevelwerker West-Vlaanderen

Werkzaamheden gevelwerker West-Vlaanderen

Gevelwerken is een ruim begrip waar verschillende werkzaamheden onder vallen. We spreken van gevelwerken als u de uitstraling van de gevel verbetert met behulp van een gevelreiniging, een gevelrenovatie of een gevelrestauratie! De meest voorkomende gevelwerken in West-Vlaanderen zijn:

Inhoud van deze pagina:

werken aan gevel

Voordelen gevelwerken West-Vlaanderen

Wanneer uw gevel in slechte staat verkeerd ziet dat er slordig uit. Misschien heeft u hier zelf geen last van, maar het heeft wel invloed op de woningwaarde en het pand. Verkopen wordt dan een stuk moeilijker.

Daarnaast heeft een slechte gevel ook invloed op de structuur van de woning en de isolatie.

Met het uitvoeren van gevelwerken beschermt u uw woning tegen weersinvloeden van buitenaf en verlengt u de levensduur. Door de werkzaamheden tijdig uit te voeren voorkomt u hogere kosten in de toekomst.

Als uw gevel vervuild of beschadigd is, raakt deze uiteindelijk alleen nog maar erger vervuild of beschadigd.

Gevelrenovatie West-Vlaanderen

Gevelrenovatie gaat nog een stapje verder dan regulier onderhoud. De vakman uit ons netwerk zorgt er dan voor dat uw oude gevel in West-Vlaanderen er weer als nieuw uitziet. Daarbij wordt de gevel weer volledig vochtbestendig. Eventueel combineert men de gevelrenovatie met gevelisolatie. De meest milde vorm van gevelrenovatie is de grondige reiniging. Wanneer de oude muur in prima staat is, alleen erg smerig, is dit een goede oplossing. Hierbij heeft u de keuze uit diverse reinigingstechnieken. Gaat het om erg hardnekkig vuil? Overweeg dan het zandstralen van de stenen. Om de buitenmuur in de toekomst te beschermen tegen vuil en vocht is het impregneren erg handig. Ook voegwerken, zoals het herstellen en renoveren van voegen valt onder de noemer gevelrenovatie.

gevelrenovatie West-Vlaanderen

Verschil gevelrenovatie en gevelrestauratie

Bij een gevelrenovatie knappen de gevelwerkers de ruimte op met behulp van nieuwe materialen. Bij een gevelrestauratie maken de vakmannen uit West-Vlaanderen zoveel mogelijk gebruik van de originele materialen. Een gevelrestauratie wordt vaak uitgevoerd bij monumentale panden Dan is het belangrijk dat de buitenmuur in ere hersteld wordt. De voorgevel moet er dus authentiek uit zien en daarvoor kunnen de vakmannen tijdens een gevelrenovatie geen nieuwe materialen gebruiken. Is uw woning ouder dan 50 jaar en wilt u het authentieke karakter behouden? Laat dan een gevelrestauratie uitvoeren in plaats van een renovatie.

kapotte stenen vervangen

Kapotte gevelstenen vervangen

Last van kapotte gevelstenen? Door de voegen langs deze specifieke stenen weg te slijpen of hakken is de vakman in staat om alleen de gebroken gevelstenen te vervangen. Zo voorkomt u onnodig hak- en breekwerk.

Het is belangrijk om bij het vervangen hetzelfde type gevelstenen te gebruiken, zodat er geen kleurverschillen zijn. Het is belangrijk om kapotte gevelstenen te vervangen, omdat deze vocht doorlaten. Hierdoor daalt de isolatiewaarde en krijgt u mogelijk last van vochtproblemen in huis.

Raamdorpels vervangen

De raamdorpels hebben een belangrijke functie. Ze hebben een dragende functie en beschermen het kozijn tegen vochtproblemen. Bij verouderde of beschadigde raamdorpels is het daarom belangrijk om deze zo snel mogelijk te vervangen. U heeft hierbij de keuze uit prefab raamdorpels of traditioneel gebouwde raamdorpels. Prefab dorpels zijn iets voordeliger maar met traditionele raamdorpels heeft u meer invloed op de uitstraling ervan. Zijn slechts enkele dorpelstenen beschadigd? Dan is het ook mogelijk om alleen deze te vervangen. Zo bespaart u op de kosten.

Gevelrenovatie kosten

De kosten voor een gevelrenovatie lopen aardig uiteen. Heeft u last van kapotte gevelstenen? Per steen ligt de gemiddelde prijs rond de €12,50. Voor het vervangen van de raamdorpels liggen de kosten rond de €35,- per uur en het voegwerk kost gemiddeld €40,- per m². U heeft zelf een grote invloed op de prijzen van de voegwerken, door te kiezen voor een specifieke voeg. Zo is de snijvoeg een vrij dure voeg terwijl de platte voeg een stuk voordeliger is. Wilt u meer duidelijkheid met betrekking tot de kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan en kies de vakman met het beste aanbod.

Prijstabel: wat kost een gevelrenovatie?

WerkzaamhedenPrijs * Eenheid
Kapotte gevelstenen vervangen€12,50per steen
Raamdorpels vervangen€35,-per uur
Voegwerk vervangen€40,-per m²

* Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

Gevel in slechte staat? Laat een professionele gevelrenovatie uitvoeren!

Verbeter de kwaliteit en verleng de levensduur van de gevel tegen de laagste prijzen.

Gratis offertes aanvragen

Voegwerken West-Vlaanderen

De voegwerken vormen een groot onderdeel van de gevelrenovatie. Onder de voegwerken vallen alle werkzaamheden die ervoor zorgen dat de voegen in optimale staat verkeren. De voegen bepalen voor een groot gedeelte het aangezicht van uw huis in West-Vlaanderen. Daarbij beschermt het de muur tegen indringing van vocht. Voegen hebben een isolerende werking. Genoeg redenen dus om voegwerken uit te laten voeren. De vakman kan de oude voegen uithakken of uitslijpen. Tijdens het uithakken komen vaak andere gebreken aan het licht, zoals gebarsten stenen. De specialist herstelt dit na het uithakken meteen. Na het uithakken kunt u en ander type voeg kiezen, denk aan een platvolle, verdiepte, gesneden, gladde, geborstelde of knipvoeg. Kies eventueel tevens een nieuwe voegkleur.

voegen uitslijpen West-Vlaanderen

Voegen uitslijpen

Onderdeel van de gevelrenovatie is vaak het uitslijpen van voegwerk. In vergelijking met het uithakken is het uitslijpen duurder. Het duurt namelijk langer. Voordeel is wel dat het uitslijpen een erg strak resultaat geeft. Daarnaast is het geschikt voor harde of smalle cementstroken. Het uitslijpen van voegwerk vergt een hoop precisie. Het is daarom verstandig dat u het uitbesteedt aan een ervaren vakman uit West-Vlaanderen. Na deze voegwerken ziet uw buitenmuur er weer prachtig uit en is uw woning weer volledig beschermd tegen vocht.

voegwerken West-Vlaanderen

Voegen herstellen

Het herstellen van de voegen is noodzakelijk als deze afbrokkelen. Als het voegwerk is uitgeslepen brengt de vakman uit West-Vlaanderen voor het herstellen nieuwe mortel aan. Het is belangrijk om de voegen te herstellen met de juiste voegmortel, dus ga niet zomaar zelf aan de slag met het herstellen van de voegen. U heeft de keuze uit verschillende soorten voegen. De platte voeg komt in West-Vlaanderen het meeste voor. U kunt ook kiezen voor andere voegwerken die de uitstraling van de buitenmuur verbeteren. Met een snijvoeg oogt scheef metselwerk bijvoorbeeld ineens kaarsrecht!

Voegen reinigen

Het reinigen van voegwerk valt tevens onder gevelwerken en voegwerken. Wanneer het voegwerk nog in goede staat is, alleen erg smerig, loont het om de boel te reinigen. Gaat het om lichte vervuiling? Dan kunt u zelf aan de slag met de hogedrukreiniger, met een speciaal reinigingsproduct voor gevels en voegwerk. Ziet u weinig resultaat? Dan gaat het om hardnekkige vervuiling en is het noodzakelijk dat u een specialist uit West-Vlaanderen inschakelt voor gevelreiniging. Overweeg bijvoorbeeld chemisch reinigen of het zandstralen van uw muur als vorm van gevelreiniging. Wilt u vervuiling in de toekomst voorkomen? Laat dan meteen de stenen impregneren. U kan dan jarenlang zorgeloos genieten van uw schone muur.

Voordelen nieuwe voegen West-Vlaanderen

Zonder dat u het misschien weet, hebben de voegen een enorme invloed op de uitstraling van uw voorgevel. Het vervangen van het voegwerk heeft dus als voordeel dat uw gevel er weer als nieuw uitziet.

Met speciale voegwerken is het zelfs een optie om de uitstraling te verbeteren. Bijvoorbeeld als het metselwerk scheef staat: met de snijvoeg oogt het metselwerk ineens kaarsrecht. Daarnaast voorkomen nieuwe voegen vochtproblemen als schimmelvorming en lekkages. De voegen beschermen uw huis in West-Vlaanderen namelijk ook voor weersinvloeden van buitenaf.

Prijstabel: wat kosten voegen per m²?

Soort voegOmschrijvingKosten per m²
PlatvolborstelwerkVoeg met geborsteld effect.€10,-
KlopwerkHet cement van de voeg steekt uit.€12,-
Platte voegCement in de voeg is platgestreken.€13,-
SchaduwvoegVoeg met een schaduweffect.€15,-
Strakke voegVoeg met een moderne uitstraling.€16,-
DaggesneevoegEffect met rechte strepen in de voeg.€32,-
KnipwerkVoeg steekt buiten het metselwerk uit.€100,-

* Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

Toe aan nieuwe voegwerken? Vind een ervaren vakman uit West-Vlaanderen!

Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes en kies zo voor de specialist met de laagste prijzen.

Vrijblijvende offertes

Gevelreiniging West-Vlaanderen

Veel klanten vragen via deze website gratis offertes aan voor professionele gevelreiniging. Logisch, want naderhand ziet uw pand er weer als nieuw uit. Daarnaast voorkomt u vochtproblemen, doordat algen, schimmels, mos en bacteriën geen kans van slagen hebben. Tip: kies altijd een ervaren vakman om de gevelreiniging uit te voeren. Gevelreiniging is namelijk een échte specialisatie en wanneer het slecht wordt uitgevoerd ontstaat er schade aan de gevel. Gevelreinigingkan men onderverdelen in het zacht en hard reinigen. Zacht reinigen is bijvoorbeeld stoomreiniging. Water wordt verwarmd tot boven de 100 graden en met een hogedrukspuit tegen de gevel gespoten. Nevelstralen is het proces waarbij de specialist uit West-Vlaanderen water met zand vermengd en dit mengsel, via indirecte stralen, tegen de muur spuit. Hard reinigen is het chemische reinigen en zandstralen.

Gevel zandstralen

Gaat het om zware vervuiling? Overweeg dan het reinigen via zandstralen. Dit is in feite een hardere methode dan nevelstralen, aangezien men hier een hogere druk gebruikt. Wel wordt, net als bij nevelstralen, er zand of grit met water vermengd. Met deze techniek verwijdert de specialist uit ons netwerk hardnekkig vuil of graffiti. De perslucht in combinatie met de zandkorrels geeft een schuureffect. Woont u dus in een oud pand in West-Vlaanderen? Overweeg dan of zandstralen een geschikte methode is om het vuil te verwijderen. Het is, helemaal in vergelijking met chemisch reinigen, wel een milieuvriendelijke manier om het hardnekkige vuil te verwijderen. Meer weten of benieuwd naar de prijzen? Vraag dan gratis en vrijblijvend gevelwerken offertes aan van specialisten uit uw regio.

gevelreiniging West-Vlaanderen

Chemisch reinigen

Chemisch reinigen is niet geschikt voor ieder type gevel. Het is een relatief hardnekkige methode en wordt daarom alleen ingezet bij vervuiling als verfresten of aanslag door roet. De vakman brengt het chemische middel aan op de muur en laat dit een half uur intrekken. Zo krijgt het vuil de kans om in het chemisch middel te trekken. Wanneer de gevelreiniging expert het middel daarna wegspoelt, spoelt de vervuiling mee. Het vervuilde water vangt hij vervolgens op en wordt gerecycled.

Stoomreinigen van de gevel

Stoomreinigen is een mildere reinigingstechniek en is vooral geschikt voor lichte vervuiling. Bij stoomreinigen wordt hete stoom van een temperatuur van 120 tot 160 graden op de buitengevel gespoten. Bij het contact met de buitenmuur condenseert de stoom, waardoor ook het vuil oplost. Stoomreinigen is vooral geschikt voor gevels die in een goede staat verkeren en vervuild zijn door bijvoorbeeld mossen. Ook bij een stoomreiniging is het belangrijk dat de vakman het vervuilde water opvangt om te recyclen.

Hoe gaat de gevelspecialist te werk?

Prijzen voor gevelreiniging

De prijs voor de gevelreiniging is voornamelijk afhankelijk van het soort reiniging dat u uit laat voeren. Stoomreinigen is bijvoorbeeld een voordelige methode, maar als u last heeft van zware vervuiling dan is dit geen optie.

Stoomreinigen wordt in West-Vlaanderen al gedaan vanaf €5,- per m² terwijl zandstralen en chemisch reinigen gemiddeld rond de €15,- per m² kosten. Weet u niet zeker wel soort gevelreiniging geschikt is voor uw gevel en het soort vervuiling op uw buitenmuur? Vraag dan gratis en vrijblijvende offertes aan. De vakman uit West-Vlaanderen geeft u daarna een persoonlijk advies.

Prijstabel: wat kost gevel reinigen?

Soort reinigingPrijs per m²Type vervuiling
Zandstralen€12,- tot €15,-Zware vervuiling
Chemisch reinigenVanaf €15,-Zware vervuiling
StoomreinigenVanaf €5,-Milde vervuiling

* Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

Verbeter de uitstraling van uw gevel met een professionele gevelreiniging.

Verwijder vervuiling en geniet van een stralende buitenmuur: vergelijk gratis offertes!

Meerdere offertes ontvangen

Gevelbekleding West-Vlaanderen

Eén van de grotere onderdelen van gevelwerken kan het aanbrengen van gevelbekleding zijn. Een forse klus, maar uw woning in West-Vlaanderen is naderhand onherkenbaar. Er bestaan verschillende redenen om nieuwe bekleding te kiezen. Denk aan het verbergen en beschermen van uw oude gevel. Of u wilt uw oude woning bijvoorbeeld een compleet nieuwe uitstraling geven. Daarnaast is de combinatie met gevelisolatie aan de buitenzijde van de muren voor velen een interessante optie. Al snel komt u voor de keuze: welke materialen ga ik gebruiken? Van houten en kunststof gevelbekleding tot het bepleisteren met crepi: er is genoeg keuze. Populaire vormen zijn op dit moment: crepi, kaleien, houten, aluminium, kunststof bekleding en steenstrips.

Gevelbepleistering

Is er een grondige gevelrenovatie nodig? Overweeg dan vernieuwde gevelbekleding. Een populaire vorm van bekleding is op dit moment gevelbepleistering. Gevelbepleistering biedt een hoop mogelijkheden. Van een moderne uitstraling tot een rustieke stijl: alles is mogelijk. U heeft een ruime keuze in kleuren, structuur en gevelisolatie. Wilt u alleen de voorgevel regendicht maken en in een nieuw kleedje steken? Dan is gevelbepleistering zonder gevelisolatie voldoende. Wilt u meteen isolatie aan de buitenzijde van uw muren aanbrengen? Dan is gevelbepleistering, inclusief gevelisolatie, interessant. Zowel bij renovaties als nieuwbouwprojecten is gevelbepleistering mogelijk.

Gevel kaleien

Kiest u voor gevelbepleistering, dan is gevel kaleien een geschikte optie. Bij het gevel kaleien brengt de vakman een dunne kalkpleister aan over het metselwerk. Gevel kaleien is een geschikte afwerking voor zowel binnen- als buitenmuren. Het vormt een goede beschermlaag tegen de weersinvloeden en geeft de voorgevel daarnaast een prachtige, authentieke uitstraling.

Gevel kaleien is bovendien de meest voordelige techniek van gevelbepleistering. Er zijn voor gevel kaleien verschillende technieken geschikt, die elk z’n eigen unieke uitstraling heeft.

houten gevelbekleding

Gevelbekleding van hout of padoek

Houten gevelbekleding kent de laatste tijd een opmars. Populaire houtsoorten zijn op dit moment padoek, essen en afrormosia. De houten bekleding van padoek of essen is ideaal voor zowel een uitbouw of om bepaalde delen van het pand te accenturen. Daarnaast is het uiteraard mogelijk om de gehele gevel van padoek hout te voorzien. De specialist plaatst de houten planken horizontaal of verticaal op een rooster dat bevestigd is aan de muur. Hierbij heeft u de keuze uit diverse constructies, zo is het mogelijk dat de houten delen middels groeven en tanden in elkaar klikken. Of u kunt ervoor kiezen om tussen de houten delen open ruimtes te creëren. Wilt u de houten gevelbekleding afwerken met beits, verf, of onafgewerkt laten? Aan u de keus.

crepi gevelbekleding West-Vlaanderen

Gevel met crepi

Het aanbrengen van crepi is één van de gevelwerken die de vakmannen uit ons netwerk veelvuldig uitvoeren. Crepi gevelbepleistering is licht van gewicht, in enkele dagen geplaatst en laat uw pand in West-Vlaanderen er weer als nieuw uitzien. Hoe het werkt? De gevelwerker uit West-Vlaanderen brengt (desgewenst) eerst een laag gevelisolatie aan. Daarop komt een laag cement om het geheel te verstevigen. Als laatste smeert de expert voorstrijk op de muren en werkt hij het af met crepi gevelbepleistering. Zowel bij nieuwbouwwoningen als renovaties wordt crepi gebruikt als gevelafwerking. Gevelafwerking met crepi is één van de eenvoudigste manieren om uw huis in West-Vlaanderen compleet te isoleren. Let er wel op dat witte crepi gevoelig is voor vervuiling.

Steenstrips

Wilt u graag gevelbekleding laten plaatsen zonder de uitstraling van uw huis te veel te veranderen? Kies dan voor steenstrips! Steenstrips zijn dunne strips gemaakt van gevelstenen. Ze hebben dus de uitstraling van standaard metselwerk, maar zijn gemakkelijker, sneller en goedkoper aan te brengen. De prijs van steenstrips is relatief hoog. Veel mensen kiezen voor deze gevelbekleding als zij tijdens de gevelrenovatie isolatie hebben aangebracht. Heeft u nog geen isolatie? Combineer het plaatsen van steenstrips dan met het isoleren van de buitengevel!

PVC-gevelbekleding

PVC-gevelbekleding is in West-Vlaanderen erg populair. Het voordeel van pvc-gevelbekleding is dat er een ruime keuze is aan verschillende kleuren. Met pvc bepaalt u zelf hoe uw huis eruit komt te zien. Daarbij biedt pvc-gevelbekleding een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Pvc is namelijk voordelig in aanschaf en het heeft een enorm lange levensduur. Het wordt niet aangetast door de invloeden van het weer, waardoor het nauwelijks gevelonderhoud nodig heeft. Daarnaast is het materiaal erg licht en volledig herbruikbaar, waardoor het ook een milieubewuste keuze is.

Prijstabel: wat kost gevelbekleding?

Soort bekledingPrijs per m² * (zonder isolatie)
Kaleien€25,- tot €40,-
Hout of padoek€75,- tot €150,- **
Crepi€40,- tot €80,-
Steenstrips€100,- tot €150,-
PVC€75,- tot €125,- **

* Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan..
** Let op: afhankelijk van gekozen hout- of pvc soort.

Gevel toe aan een nieuwe uitstraling? Laat gevelbekleding plaatsen!

Van steenstrips tot pvc-gevelbekleding: de vakmannen uit West-Vlaanderen plaatsen het snel en vakkundig.

Offertes aanvragen

Gevel impregneren West-Vlaanderen

Eén van de gevelwerken die eigenlijk bij gevelreiniging hoort is het impregneren van de buitenmuren. Het impregneren heeft een dubbele functie: enerzijds zorgt u ervoor dat vuil (en algen) minder snel hecht en anderzijds maakt u de buitenmuur waterafstotend. De gevelwerker brengt tijdens het impregneren (hydrofoberen) waterafstotende vloeistof aan op de stenen. Deze vloeistof trekt in de poriën van de stenen en laat een waterafstotende laag achter. Voordat de gevelwerker begint met impregneren, reinigt de vakman de buitenmuur. Daarnaast moet de gevel en voegen in West-Vlaanderen in goede staat verkeren.

Voordelen impregneren gevel

Veel mensen sluiten hun gevelrenovatie af met het impregneren van het muuroppervlak. Het muuroppervlak heeft een aantal belangrijke voordelen: het zorgt ervoor dat vervuiling in de toekomst niet aan het oppervlak hecht. Zelfs graffiti blijft op een geïmpregneerde muur niet zitten! Daarnaast beschermt het de woning tegen doorslaand vocht. De gevelstenen worden met het impregneermiddel verzadigd waardoor het geen regenwater meer opneemt, zodat u vochtproblemen voorkomt.

  • De gevel is beschermd tegen doorslaand regenwater.
  • De voorgevel blijft een stuk langer proper.
  • Impregneren verlengt de levensduur van gevels.
  • Het zorgt voor een waardevermeerdering van het pand.

Anti graffiti coating

Bent u het zat dat ze uw muren in West-Vlaanderen bekladden met graffiti? Of wilt u het simpelweg voorkomen? Naast het verwijderen van graffiti kunnen de gevelwerkers u tevens van dienst zijn bij het aanbrengen van anti-graffiti coating.

De coating zorgt ervoor dat de graffiti verf niet hecht aan de stenen. Het vermindert de schoonmaakkosten aanzienlijk. U heeft de keuze uit semi-permanente coating en permanente coating.

De semi-permanente variant verdwijnt bij het verwijderen van de graffiti. De permanente variant laat nooit los tijdens het schoonmaken.


gevelisolatie West-Vlaanderen

Gevelisolatie

Gevelisolatie is tevens een vorm van gevelwerken en gevelrenovatie, vaak gecombineerd met gevelbekleding. Naast het dak zijn uw muren verantwoordelijk voor een groot deel van het warmteverlies. Gevelisolatie is een slim alternatief voor spouwmuurisolatie, helemaal als u uw woning een nieuwe uitstraling wilt geven. Uw huis in West-Vlaanderen wordt na de gevelisolatie een stuk energiezuiniger. Tevens stijgt het huis in waarde door het verbeterde uitzicht. De gevelwerker uit ons netwerk gebruikt (vaak) isolatieplaten. Deze platen bevestigt men (eventueel met frame) op de gevel. Vervolgens worden deze platen afgewerkt met een houten structuur, of een andere vorm van bekleding.

premie gevelwerken

Premie gevelwerken

Wie gevelwerken laat uitvoeren profiteert mogelijk van één van de beschikbare premies. Er zijn zowel landelijke als gemeentelijke premieregelingen voor gevelwerken.

Op premiezoeker.be vindt u gemakkelijk welke premie u kunt aanvragen voor uw gevelwerken in West-Vlaanderen. Daarnaast kunt u in 2018 de Vlaamse verbeteringspremie of renovatiepremie aanvragen.

Vlaamse verbeteringspremie

De Vlaamse verbeteringspremie is een premie voor verschillende werken in en rondom uw huis. Ook gevelwerken komen in aanmerking voor deze premie. Het bedrag bedraagt €1.500,-. Andere werkzaamheden die onder de premie vallen zijn dak- en schrijnwerken. In tien jaar tijd mag u maximaal 3 keer een verbeteringspremie aanvragen. Op vlaanderen.be leest u meer over de voorwaarden en aanvraagprocedure voor de Vlaamse verbeteringspremie. Let op: per 2019 verdwijnt de verbeteringspremie en gaat deze volledig op in de renovatiepremie. Wees er dus snel bij!

Vlaamse renovatiepremie

De Vlaamse renovatiepremie is beschikbaar voor werken die in één van de vier categorieën vallen. Gevelwerken vallen onder de eerste categorie: de structurele elementen van de woning. Hieronder vallen gevelwerken als het afbreken en opbouwen van nieuwe binnen- en buitenmuren, aanbrengen van nieuwe gevelstenen, bepleistering of gevelbekleding en de verschillende voegwerken en eventueel een gevelreiniging. U moet minimaal €2.500,- investeren en dan krijgt u dankzij de premie 20% of 30% van de kosten weer terug. Meer hierover leest u op vlaanderen.be.

gevelwerker West-Vlaanderen

Waarom een gevelwerker uit inschakelen

Misschien lijken gevelwerken relatief eenvoudig, maar dat is het niet. De buitengevel is een belangrijk onderdeel van de structuur van uw huis en het is dus belangrijk om hier voorzichtig mee om te gaan. Laat daarom een gevelreiniging, -renovatie of zelfs gevelrestauratie uitvoeren door een ervaren vakman.

Alleen dan bent u verzekerd van een optimaal resultaat met prachtige uitstraling en uitstekende isolatie. U hoeft zelf geen materialen aan te schaffen en u bespaart uzelf tijd. Als u gebruik maakt van onze offerteservice weet u bovendien zeker dat u niets teveel betaalt voor uw gevelwerken.

prijzen gevelwerken West-Vlaanderen

Kosteloos offertes aanvragen

Het aanvragen van offertes is volledige kosteloos. Benieuwd wat gevelrenovatie of gevelreiniging middels zandstralen u gaat kosten? Na de offerteaanvraag ontvangt u snel meerdere prijsopgaven (maximaal vijf) van specialisten uit uw regio. U kunt deze offertes dan rustig met elkaar vergelijken op basis van prijs een aanbod. Kiest u de specialist met de meeste ervaring? Of de vakman met het scherpste tarief die morgen al kan beginnen? Aan u de keus. Besluit u toch om de gevelrenovatie of andere gevelwerken niet uit te voeren? Geen probleem! Ons netwerk bestaat uit ervaren gevelwerken en dakwerken specialisten. Zo weet u zeker dat uw gevelwerken in West-Vlaanderen in goede handen zijn.