Uw specialist in dakwerken. Erkend dakwerker uit West-Vlaanderen!

Is er bij u in West-Vlaanderen een dakreparatie of -renovatie nodig? Hoogwaardige service tegen scherpe prijzen!

dakwerken West-Vlaanderen

Dakwerken West-Vlaanderen

Wilt u binnenkort dakwerken laten uitvoeren bij uw woning in West-Vlaanderen? Onder dakwerken verstaan wij vele werkzaamheden, waaronder een dakrenovatie, dakreparatie of onderhoud. U vindt hier meer informatie over de verschillende werken. Bent u op zoek naar een vakman die bij u thuis aan de slag kan gaan? Zoek dan niet verder! Via ons vindt u de dakwerker waar u naar op zoek was. Ons netwerk bestaat uit meerdere ervaren en erkende vakmannen. Vul het contactformulier in, dan sturen wij u gratis en vrijblijvend een aantal offertes toe. Nadat u deze met elkaar hebt vergeleken kiest u zelf de dakwerker die bij u past. Dit kan degene zijn die het meest ervaring heeft in renoveren, of degene met de laagste prijs. Aan u de keus!

Dak: beschermt en siert uw woning

U kunt het dak zien als het visitekaartje van uw woning in West-Vlaanderen. De uitstraling van uw woning wordt namelijk samen met de gevel door het dak bepaald. Daken hebben echter niet alleen een esthetische functie. Een erg belangrijk functie van het dak is namelijk bescherming. De bekapping biedt bescherming tegen verschillende weersomstandigheden zoals hemelwater en warme of koude lucht. Het is dus alleen mogelijk een energiezuinige woning te creëren door een luchtdichte en goed geïsoleerde dakconstructie te hebben. Regelmatig dakonderhoud door een dakdekker is daarom erg belangrijk.

Gratis offertes vergelijken
Werkzaamheden (*)

Eigenaar? (*)

Werkzaamheden van een dakwerker

Een dakwerker kan u bij vele verschillende dakwerken bijstaan. Allereerst kan een dakwerker net als een dakdekker bedekking aanbrengen of vervangen. De bedekking heeft ieder jaar te maken met verschillende weersomstandigheden, het is dan ook niet gek dat deze eens aan vervanging toe is. Ook een dakrenovatie of dakherstellingen behoren tot de werkzaamheden van een dakwerker uit West-Vlaanderen. Dankzij een reparatie gaat uw dak weer enkele jaren mee. Wilt u van de zolder een slaapkamer maken? Een dakwerker kan een dakraam of -kapel voor u installeren waardoor meer natuurlijk licht binnenvalt. Ook kleinere werkzaamheden zoals een reparatie van de schoorsteen of het plaatsen van een dakgoot behoort tot de taken van een dakwerker. Wilt u weten wat de staat van uw bekapping is? De dakwerker kan een dakinspectie uitvoeren. Als blijkt dat u veel last hebt van mos dan is het verstandig om deze te laten reinigen. Door regelmatig onderhoud voorkomt u erge problemen. De werkzaamheden van een dakwerker zijn dus als volgt:

dakwerker voor plat en hellend dak

Plat of hellend dak?

Twijfelt u of u uw nieuwe woning in West-Vlaanderen tijdens de dakwerken een plat of hellend dak wilt geven? Zowel een hellend als een plat dak heeft een aantal voordelen. Een hellend dak past namelijk bij vrijwel elke bouwstijl en er ontstaat extra ruimte. Daarnaast reguleert een hellend dak de regenafvoer en de dakconstructie is al vele jaren praktisch en nuttig. Bij een plat dak hebt u daarentegen geen last van schuine muren en het is mogelijk om meer buitenruimte te creëren met bijvoorbeeld een terras. Daarnaast past een plat dakconstructie goed bij een moderne bouwstijl, het is bovendien eenvoudig te plaatsen.

dakonderhoud in West-Vlaanderen

Dakonderhoud

Dakonderhoud is een ontzettend belangrijk onderdeel van dakwerken om dure reparaties te voorkomen. Een dak kan zwaar te verduren krijgen door luchtvervuiling. Het is namelijk goed mogelijk dat er mosgroei op daken ontstaat, wat erg schadelijk kan zijn. Door de zuren van mossen kan namelijk schade in de dakpannen ontstaan wat vervolgens resulteert in lekkages. Het is daarom belangrijk om ieder jaar de dakconstructie op mos, afval en eventuele losse dakpannen te controleren. Het is mogelijk om een contract voor dakonderhoud af te sluiten. Er komt dan ieder jaar een dakwerker langs om het dakonderhoud uit te voeren. Het dakonderhoud ontstaat uit een inspectie, schoonmaken en eventueel een kleine dakreparatie.

dakrenovatie in West-Vlaanderen

Dakrenovatie

Daken worden elke dag blootgesteld aan verschillende weersomstandigheden. Het is dan ook mogelijk dat deze beschadigd raken of dat er eens iets mis gaat. Door gebarsten of losliggende dakpannen kan lekkage ontstaan. Door een slecht aangebrachte isolatie kunnen koudebruggen ontstaan. Kan uw dakconstructie wel een opknapbeurt gebruiken? Dan is het de vraag of een gedeeltelijke of totale dakrenovatie mogelijk is. Hiervoor is eerst een inspectie nodig. Is er door storm een dakpan gesneuveld? Dan volstaat een kleine dakrenovatie door middel van een reparatie. Als de levensduur van de dakbedekking is bereikt dan moet u deze vernieuwen. Is de draagstructuur aangetast door vocht en insecten? Dan is een totale dakrenovatie nodig.

renovatie van de schoorsteen

Schoorsteen renovatie

Trekt uw schoorsteen slecht? Is er een probleem met de condensatie? Of is de schoorsteen beschadigd na een schoorsteenbrand, ouderdom of een storm? Het is belangrijk om spoedig een renovatie uit te voeren. Als u besluit niet te renoveren dan loopt u namelijk kans op een lekkage of zelfs koolmonoxide in uw woning als er een terugslag van rook is. U kunt het complete rookkanaal laten herstellen door een dakwerker uit West-Vlaanderen, of u kunt de schoorsteen langs buiten laten renoveren. Als u de buitenkant laat renoveren dan zal de dakwerker voegen herstellen, een roetschuif installeren, de deksteen vernieuwen en wellicht impregneren of bezetten.

Ervaren dakwerker in West-Vlaanderen nodig?

Van een kleine dakreparatie tot aan een complete renovatie. Vergelijk offertes & bespaar!

Dakwerker inschakelen
dakconstructie vernieuwen door dakdekker

Nieuwe dakconstructie

Na verloop van tijd is het denkbaar dat de dakconstructie niet meer van goede kwaliteit is. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer de gordingen doorzakken door een te zware belasting of een constructiefout. Daarnaast is het mogelijk dat het hout is aangetast door vocht of insecten. Voor uw eigen veiligheid is het in dit geval verstandig om de dakconstructie te vernieuwen. Het vernieuwen van de dakconstructie is een groot proces. Als u alles gaat vervangen, isolatie gaat aanbrengen en bijvoorbeeld van de gelegenheid gebruik maakt om een dakraam te installeren, dan is een architect nodig. De dakconstructie beïnvloedt immers de stabiliteit van uw woning in West-Vlaanderen.

dakisolatie

Dakisolatie

Er gaat gemiddeld zo’n 25% van uw gestookte warmte verloren als u geen dakisolatie hebt. Het aanbrengen van dakisolatie is dus goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee omdat u minder hoeft te stoken. Een dakwerker uit West-Vlaanderen kan op verschillende manieren dakisolatie aanbrengen. Bij hellende daken is het mogelijk om de zoldervloer te isoleren. Daarnaast is het aanbrengen van dakisolatie langs binnen of buiten mogelijk. Isoleren langs buiten is het meest effectief en ideaal als u al andere dakbedekking wou aanbrengen. Bij platte daken wordt de dakisolatie ook langs buiten of binnen aangebracht. Een andere optie is dat de isolatie op de dakbedekking wordt geplaatst.

dakreparatie in West-Vlaanderen

Dakreparatie

Laat u een dakreparatie uitvoeren door een dakdekker uit West-Vlaanderen? Dan zal deze allereest het probleem bekijken en de bron hiervan opzoeken. Hierna maakt hij de dakbedekking schoon waarna de dakreparatie wordt uitgevoerd. De dakdekker zal vervolgens de waterdichtheid testen. Het repareren lekkages is een klus die de dakdekker vaak uitvoert. Vooral bij platte daken komt het voor dat lekken ontstaan door stilstaand water of losse afdichtingen. Bij hellende daken komt het vaak voor dat bijvoorbeeld dakpannen beschadigd zijn of los liggen na afloop van een storm. Een dergelijke dakreparatie is door een dakdekker uit West-Vlaanderen gelukkig gauw uitgevoerd.

vervangen van dakgoten West-Vlaanderen

Dakgoten

Dakgoten zijn essentieel voor de afvoer van regenwater. Zonder dakgoten kan er schimmel op de buitenmuren van uw huis in West-Vlaanderen ontstaan omdat ze onnodig nat worden. Er bestaan verschillende soorten dakgoten. De bakgoot komt het meeste voor, deze heeft een platte boden en een rechthoekige vorm. De mastgoot, of de hanggoot, herkent u aan de halfronde vorm. Het water stroomt in deze goot sneller vanwege de ronde vorm. Hierdoor raakt de mastgoot minder snel vervuild. Als we het over kilgoten hebben dan bedoelen we dakgoten tussen twee schuin aflopende dakvlakken. Een zakgoot wordt tot slot gebruikt als twee hellende dakvlakken tegen elkaar aan staan.

Dakgoot vervangen

Het vervangen van dakgoten hoort ook bij dakwerken. U kunt dit doen tijdens een dakrenovatie. In principe is het pas nodig om dakgoten te vervangen wanneer deze waterproblemen veroorzaken en als een reparatie niet mogelijk is. Dakgoten kunnen op den duur gaan slijten, daarnaast is het mogelijk dat de aansluiting naar de regenpijp gaat lekken. Het vervangen van een dakgoot is vakwerk. Het is dan ook verstandig om hiervoor een roofing specialist uit West-Vlaanderen in te schakelen. Het is namelijk belangrijk dat er goed rekening wordt gehouden met de helling van de bekapping. Als u het vervangen overlaat aan een roofing specialist dan voorkomt u nieuwe lekkages en ongemakken.

Dakgoot reparatie of lekkage?

Een lekkage in de dakgoot komt regelmatig voor en is ontzettend vervelend. Bij een lekkage is niet altijd een reparatie nodig. Het is immers goed mogelijk dat de lekkage is ontstaan door een verstopping van de regenpijp. Als de regenpijp of de goot vol zit met bladeren dan is er geen plek meer voor het hemelwater waardoor een lekkage ontstaat. U lost dit eenvoudig op door het vuil te verwijderen en vervolgens een bladbolrooster of dakgootbeschermers te installeren. Zijn de dakgoten versleten, zitten er beschadigingen in of werkt de afvoer niet meer? Dan is het verstandig om een reparatie te laten uitvoeren door de roofing specialist.

Dakkapel plaatsen

Denkt u erover na om een dakkapel te laten installeren door een roofing expert uit West-Vlaanderen? Een goed idee want een dakkapel brengt vele voordelen met zich mee. Dankzij een dakkapel ontstaat er meer ruimte op zolder. Daarnaast valt er een hoop natuurlijk daglicht binnen. Het is bovendien mogelijk om te ventileren. Hierdoor verandert uw donkere, stoffige rommelzolder al gauw in een mooie leefruimte. Daarnaast stijgt de waarde van uw huis in West-Vlaanderen. Er zijn verschillende dakkapellen verkrijgbaar. Een prefab dakkapel wordt in de fabriek gemaakt en binnen één dag geplaatst. Een traditionele dakkapel wordt helemaal volgens uw eigen wensen op maat gemaakt.

dakkapel West-Vlaanderen

Vrijblijvende offertes aanvragen

Prijzen van de dakwerken

Laat u binnenkort dakwerken uitvoeren? Het is vanzelfsprekend dat u de kostprijs wilt weten voordat u de dakwerken laat doen. Het gemiddelde uurloon van een dakwerker of dakdekker uit West-Vlaanderen ligt rond de €35,-. Wilt u een complete dakrenovatie laten uitvoeren? Voor een dakrenovatie moet u rekening houden met een kostprijs van €30,- tot €110,- per m². Laat u een nieuwe dakbedekking leggen door een dakdekker? Dan zult u gemiddeld €22,- tot €200,- aan kosten kwijt zijn. Het is ook mogelijk om de schoorsteen te laten renoveren door een dakwerker uit West-Vlaanderen. Dit zal u vanaf €500,- kosten. Benieuwd naar de kosten van andere dakwerken? Neem dan een kijkje in onderstaande prijstabel.

Welke dakwerken?Dakwerken prijzen*Omschrijving
Dakonderhoud / reparatie€80,- tot €140,-Abonnementskosten per jaar.
Dakrenovatie€30,- tot €110,-Per m² dakoppervlak, inclusief btw en montage.
Volledige schoorsteenrenovatie€500,-Vanafprijs voor renoveren gehele stoorsteen.
Nieuwe dakbedekking€22,- tot €200,-Prijs per m². Exacte prijs is afhankelijk van het type materiaal.
Dakisolatie€15,- tot €70,-Per m² dakoppervlak, inclusief btw en montage.
Plaatsen dakkapel€3.000,- tot €4.000,-Gemiddelde dakkapel 1.50 x 2.50 meter (incl. btw en montage).
Vernieuwen dakconstructie€1.700,-Dit is een gemiddelde prijs per m³.

* Let op dit zijn gemiddelde prijzen. De exacte prijzen hangen af van diverse factoren. Vraag daarom diverse offertes aan en ontdek de exacte totaalprijs!

Welke factoren beïnvloeden de prijs?

De prijzen van dakwerken kunnen aanzienlijk variëren omdat u vele verschillende opties hebt. Allereest beïnvloedt de soort dakwerken de prijs. Het vernieuwen van de gehele dakconstructie is bijvoorbeeld duurder dan alleen nieuwe dakbedekking aanbrengen. Ook de dakvorm, hellend of plat, beïnvloedt de prijs. Daarnaast is het verstandig om rekening te houden met de materialen. Er is namelijk een prijsverschil in de verschillende soorten dakbedekking. Dakpannen zijn bijvoorbeeld goedkoper dan riet. Hetzelfde geldt voor de eventuele isolatiematerialen en -methodes. Wol is bijvoorbeeld betaalbaarder dan PUR. Tot slot beïnvloeden de dakgoten de prijzen, vanwege de verscheidenheid aan materialen en vormen.

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?

Vraag gerust vrijblijvende offertes aan voor dakwerken in West-Vlaanderen.

Gratis offertes aanvragen

Nieuwe dakbedekking plaatsen

Als u een dakrenovatie gaat uitvoeren dan kunt u nieuwe bedekking laten leggen door een dakdekker uit West-Vlaanderen. Het is goed denkbaar dat de dakbedekking versleten raakt na verloop van tijd. Wacht u te lang met het inschakelen van een dakdekker voor het vervangen van de bedekking? Dan loopt u kans op een lekkage en vervolgens grotere schade aan de dakconstructie. Als u een ervaren klusser bent dan is het leggen van de bedekking eventueel zelf te doen. Het is echter geen eenvoudige klus. Bij twijfel kunt u het beste een dakdekker inschakelen. Elke dakwerker uit ons netwerk is ervaren in dakwerken en zorgt ervoor dat het leggen juist wordt gedaan. U hoeft zich geen zorgen te maken over nieuwe problemen. Daarnaast kan een dakdekker dankzij zijn ervaring de dakwerken erg snel uitvoeren.

En wat dacht u van isolatie?

Als een dakdekker opnieuw bedekking gaat leggen dan is dit wellicht een goed idee om ook dakisolatie aan te brengen. Woont u in een oud huis en heeft deze geen onderdak? Dan is dit ook een goed moment om deze aan te brengen. Wilt u binnen een dag voorzien zijn van een nieuwe bedekking? In dat geval is het wellicht een goed idee om een overzetdak te laten installeren door een dakdekker. Er zijn verschillende materialen die een dakdekker kan gebruiken. U vindt hier meer informatie over de soorten, zoals bitumen, EPDM en leien.

nieuwe dakbedekking plaatsen West-Vlaanderen

EPDM dakbedekking

EPDM is een synthetisch rubber wat ook wel bekend staat als dakleer of dakrubber. EPDM wordt steeds populairder als bedekking van platte daken vanwege de vele voordelen. Het is namelijk naadloos en heel elastisch waardoor de kans op barsten of scheuren erg klein is. Het is eenvoudig toe te passen bij een dakrenovatie en de levensduur is gemiddeld 50 jaar.

Dakpannen

Dakpannen ziet u waarschijnlijk heeft vaakst op woningen in West-Vlaanderen. Als u bij de dakwerken voor pannen gaat dan hebt u de keuze uit twee verscheidene soorten: keramische en betonnen dakpannen. Keramische pannen zijn kleurvaster en vochtbestendiger dan de betonnen versie. Ze zijn bovendien eenvoudig in onderhoud en gaan 50 tot 70 jaar mee. Betonnen pannen zijn echter betaalbaarder en milieuvriendelijker.

Bitumen

Ook bitumen is geschikt voor platte daken. Het wordt uit aardolie gewonnen. Bitumen wordt in lange stroken geleverd welke door de dakdekker aan het oppervlak worden gebrand met een gasbrander. Door de opwarming wordt de bitumen vloeibaar waardoor het makkelijk aan de ondergrond hecht. De verschillende stroken overlappen een aantal centimeter en worden goed vastgebrand omdat de naden de kwetsbare punten vormen.

Rieten dak

Rieten daken zien er erg charmant uit, maar dit is niet het enige voordeel. Rieten bedekkingen zijn erg milieuvriendelijk en ze hebben een hoge isolatiewaarde. Een dakdekker kan rieten daken op twee verschillende manieren leggen. Bij de traditionele optie zit er een open ruimte tussen de onderconstructie en het riet. Bij de gesloten constructie zit het riet op een dichte ondergrond.

EPDM dakbedekking

Vrijblijvende offertes aanvragen

Overzetdak

Een overzetdak is een houten constructie met hierop dakpanplaten. Het overzetdak wordt, zoals de naam al zegt, in zijn geheel over het oude dak geplaatst. Hierdoor zijn afbraakwerken niet nodig, het plaatsen kan daarnaast vaak in 1 dag worden gedaan. Een voordeel van het overzetdak is dat er een extra isolatielaag ontstaat. Daarnaast is een overzetdak licht waardoor een versteviging van het houtwerk niet nodig is.

Leien

Leien werden voorheen gemaakt van leisteen, maar tegenwoordig hebt u ook de keuze uit kunstleien. Dit is voor u de beste optie als u van een moderne en strakke stijl houdt. Leien zijn duurzaam en bestand tegen alle weersomstandigheden. Daarnaast zijn leien erg licht. Het leggen van leien is voor de dakdekker wel arbeidsintensiever dan het leggen van pannen.

Groendak

Een groendak is voorzien van vegetatie. Een groendak heeft verscheidene voordelen. Zo ontstaat er namelijk een isolerende werking. In de zomer blijft het binnen koel en buiten warm, daarnaast houdt het ongewenst geluid buiten. Een groendak draagt bij aan de vermindering van de uitstoot van CO2. Regenwater wordt bovendien geabsorbeerd en vertraagd afgegeven waardoor het riool niet wordt belast bij hevige regenval.

Zinken dak

Zink wordt vooral toegepast op dakconstructies met niet conventionele vormen. Het materiaal is namelijk erg flexibel en daarom bijvoorbeeld erg geschikt voor ronde of bolvormen. Zink is recyclebaar en het gaat ontzettend lang mee. De levensduur van zink is namelijk gemiddeld 125 jaar. Een ander voordeel van zink is dat het ontzettend onderhoudsvriendelijk is.

Prijzen van nieuwe dakbedekking

Als u dakwerken laat uitvoeren zult u een keuze moeten maken tussen de verscheidenheid aan soorten dakbedekking. Deze brengen allen verschillende kosten met zich mee, welke u in onderstaande prijstabel kunt zien.

Type dakbedekkingPrijs per m², inclusief plaatsingGemiddelde levensduur
Betonnen dakpannen€22,- tot €42,-30 jaar
EPDM€29,- tot €75,-50 jaar
Kunstleien€30,- tot €65,-25 jaar
Bitumenleien€30,- tot €40,-25 jaar
Kleidakpannen€35,- tot €65,-100+ jaar
Bitumen€40,- tot €60,-25 jaar
Groendak€40,- tot €75,-60 jaar
Overzetdak€50,- tot €60,-30 jaar
Natuurleien€55,- tot €200,-30 jaar
Zink€65,- tot €110,-125 jaar
Riet€90,- tot €95,-35 jaar

* Let op dit zijn gemiddelde prijzen. De exacte kosten hangen van diverse factoren af. Vraag vrijblijvend offertes aan!

premie dakwerken

Premie dakrenovatie en -isolatie 2018/2019

Gaat u renoveren? Het laten uitvoeren van dakwerken brengt in sommige gevallen hoge kosten met zich mee. Het is dan fijn als u een premie kunt ontvangen. Als u isolatie laat aanbrengen dan komt u in aanmerking voor een subsidie via de netbeheerder. Via de Vlaamse overheid komt u in aanmerking voor de verbeteringspremie en de renovatiepremie. De verbeteringspremie is van toepassing op een dakrenovatie die bestaat uit het verbeteren van de draagstructuur, bedekking, goten en randaansluiting. De renovatiepremie is bestemd voor een dakrenovatie waarbij de waterdichte bedekking wordt vernieuwd of de dakstructuren worden vervangen of behandeld. De hoogte van de premies hangt onder andere af van uw inkomen.

dakwerker West-Vlaanderen

Dakwerker gezocht? Vergelijk offertes!

Wilt u dakwerken laten uitvoeren bij uw huis in West-Vlaanderen? Van een dakrenovatie tot aan een dakreparatie of het aanbrengen van EPDM. U bent bij ons aan het juiste adres! Ons netwerk bestaat namelijk uit meerdere roofing specialisten. Als u uw gegevens achterlaat via de contactpagina dan zorgen wij ervoor dat u meerdere (max. 5) offertes ontvangt van roofing specialisten uit regio West-Vlaanderen. Deze vergelijkt u met elkaar vanuit uw luie stoel. Vervolgens kiest u zelf welke dakwerker bij u langskomt om de klus uit te voeren. Het aanvragen van offertes is gratis en helemaal vrijblijvend, u zit nergens aan vast!