Specialist in gevelwerken nodig?

Vergelijk offertes van gevelspecialisten & bespaar!

Gratis – Vrijblijvend

Gevelwerken Beringen

Gevelwerken in Beringen worden best uitgevoerd door een ervaren gevelwerker. Onder gevelwerken verstaan we onder meer het isoleren en bekleden van de muur, evenals het renoveren en herstellen van een verouderde gevel. Wilt u hiervoor ook een vakman inhuren?

Start gratis offerteaanvraag!

Hierna ontvangt u meerdere offertes van vakmannen in uw regio. Vergelijk de verschillende prijzen van specialisten in de regio en bespaar zo tot wel 40% op de kosten!

Lees verder voor meer informatie over de verschillende gevelwerken die vakmannen uitvoeren. U krijgt informatie over de prijzen en leest meer over de mogelijkheden. Tot slot vindt u hier ook handige informatie over de premies waar u mogelijk voor in aanmerking komt!

gevelwerker Beringen

Wat doet een gevelwerker?

  Een gevelwerker voert veel verschillende werken uit aan uw buitengevel: van het schoonmaken tot het herstellen van de voegen en van het plaatsen van gevelbekleding tot het vervangen van kapotte gevelstenen. Al deze werkzaamheden hebben als doel om de uitstraling, de isolatie en de kwaliteit van uw gevel te verbeteren. Kortom, een gevelwerker voert uit:

 • Gevelrenovatie: dit omvat veel werkzaamheden. Denk bijvoorbeeld aan kapotte gevelstenen vervangen, scheuren in muren herstellen of nieuwe raamdorpels plaatsen. Al deze werkzaamheden zorgen ervoor dat de gevel er weer als nieuw uitziet, en beschermt is tegen de weersinvloeden.
 • Gevelreiniging: zorgt er voor dat een vervuilde gevel snel verelden tijd is. De reinigingsmethode wordt toegespitst op het type vervuiling, en de staat van de gevel. Om ervoor te zorgen dat de vervuiling niet snel weer terugkeert, combineert men het vaak met impregneren. Dit kleurloze impregneermiddel vormt een beschermlaag op de gevel.
 • Voegwerken: van plaatselijk een aantal voegen herstellen, tot het vervangen van de voegen van de gehele gevel. De voegen hebben een grote impact op de waterdichtheid (vochtwering) van de gevel, maar ook op de uitstraling van de hele buitenmuur.
 • Gevelbekleding en isolatie: de gevelwerker plaatst bekleding over de bestaande gevel heen. Dit zorgt voor een compleet nieuwe uitstraling. Er zijn veel materialen mogelijk, van hout tot metaal. De specialist combineert het vaak met het aanbrengen van isolatie.
 • Advisering: gezien gevelwerken erg breed van aard zijn, en elke situatie maatwerk vereist, adviseren de specialisten u over de mogelijkheden, opties en prijzen. Doordat de gevelwerkers beschikken over specialistische kennis, en speciaal gereedschap is de klus bij hen in goede handen!

Voordelen inschakelen gevelspecialist

 • Met de hulp van een gevelspecialist weet u zeker dat uw gevelwerken zo snel mogelijk zijn afgerond.
 • U profiteert van de beste isolatie.
 • Met een gevelexpert weet u zeker dat er geen onnodige beschadigingen ontstaan aan de buitenmuur.
 • U krijgt een professioneel en persoonlijk advies met betrekking tot de werken.
 • Veel gevelspecialisten geven een mooie garantie op het geleverde werk.

Gevelrenovatie Beringen

Eén van de belangrijkste gevelwerken van een specialist, is het uitvoeren van een gevelrenovatie. Een gevelrenovatie komt in Beringen regelmatig voor. Dit bestaat uit verschillende werkzaamheden. Een paar belangrijke werkzaamheden zijn:

 • Voegen vernieuwen.
 • Kapotte gevelstenen vervangen.
 • Nieuwe raamdorpels plaatsen.
 • Scheuren in muren herstellen.

Een gevelrenovatie heeft veel voordelen. Allereerst verbetert het de uitstraling van uw buitenmuur: uw huis ziet er weer nieuw en verzorgd uit! Daarnaast verlengt renoveren de levensduur en zorgt het eventueel voor een betere isolatie.

Hieronder leest u meer over het uitvoeren van een gevelrenovatie. Wilt u hiervoor een gevelwerker inhuren? Vergelijk dan gratis offertes en bespaar tot wel 40%!

gevelrenovatie Beringen

Waarom de gevel renoveren?

Een gevel renoveren zorgt voor een betere bescherming tegen de weersinvloeden van buitenaf. Hierdoor verlengt u de levensduur en voorkomt u hoge herstelkosten door bijvoorbeeld vochtdoorslag.

Een bijkomend voordeel is dat het uiterlijk van de gevel flink verbetert. Uw huis ziet er weer als nieuw uit, en hierdoor stijgt de woningwaarde. Dit maakt het in de toekomst ook een stuk gemakkelijker om een koper of huurder te vinden.

De belangrijkste redenen om een gevel te renoveren:

 • Het verbetert de kwaliteit van de muur.
 • Renoveren verlengt de levensduur.
 • Met een gevelrenovatie verbetert u de uitstraling van uw huis.
 • De woningwaarde stijgt na het renoveren.

Wat kost een gevelrenovatie?

De prijs van een gevelrenovatie hangt heel erg samen met de uitgevoerde werkzaamheden. Wilt u kapotte gevelstenen vervangen? Dit kost u ongeveer €12,50 per steen, afhankelijk van het type steen. Voor het vervangen van raamdorpels moet u rekening houden met een uurprijs van €35,- en als u het voegwerk wilt vervangen dan liggen de prijzen rond de €40,- per m².

De exacte materiaalkosten en het geveloppervlak hebben allebei een grote invloed op de totaalprijs. Wilt u precies weten wat het kost om uw gevel te laten renoveren, vraag dan gratis offertes aan. U ontvangt dan prijsindicaties op maat.

Gevelrenovatie: prijzen 2024

Renovatiewerken Prijs * Omschrijving
Kapotte gevelstenen vervangen €12,50 per steen
Raamdorpels vervangen €35,- per uur
Voegwerk vervangen €40,- per m²

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw. Vraag gratis offertes aan voor exacte prijsberekeningen.

Gevelrenovatie: mogelijkheden

Bij een gevelrenovatie in Beringen zijn verschillende mogelijkheden. U kunt de uitstraling van uw gevel helemaal veranderen of juist in ere herstellen. U kiest zelf welke gevelwerken u uit laat voeren en bepaalt zo ook hoe uw muur er na de renovatie uit komt te zien. Voorbeelden van werkzaamheden zijn het repareren van een scheur in de muur, het plaatsen van gevelbekleding of het renoveren van de schoorsteen.

Hieronder leest u meer over de vele mogelijkheden. Wilt u weten wat dit gaat kosten? Vraag dan gratis offertes aan!

Herstellen scheuren in muren

Zit er een scheur in uw buitengevel? Dan is het belangrijk om ook de oorzaak te achterhalen. U kunt alleen de scheur herstellen, maar als deze ontstaan is door een fout in de fundering dan keert de schade snel weer terug.

De vakman herstelt eventuele scheuren door de kapotte gevelstenen te vervangen. Eventueel brengt hij ankers aan tussen de stenen om zo de draagkracht niet in gevaar te brengen.

Vervangen kapotte gevelstenen

Als er een scheur in één of enkele gevelstenen zit, dan kan u dit laten herstellen door de stenen te vervangen. Alleen dan behoudt de muur de juiste draagkracht en verzwakt de constructie niet. U hoeft de muur niet helemaal opnieuw te metselen.

Hoe doet de gevelwerker dit?

De vakman verwijdert eerst de bestaande voegen. Nu komen de gelstenen los te liggen en zijn ze heel eenvoudig te verwijderen. Hij plaatst een nieuwe steen, in dezelfde kleur, en voegt het metselwerk daarna opnieuw. De kosten liggen rond de €12,50 per steen.

gevel renoverenBeringen

Vernieuwen raamdorpels

Raamdorpels zitten onder de ramen. Ze lopen schuin naar buiten af en voeren zo het regenwater af. Hiermee wordt voorkomen dat regenwater onder het raam door in de gevel terecht komt. Bij een beschadiging of verouderde dorpel is het risico op waterschade in de gevel groot. Belangrijk dus om de dorpel zo snel mogelijk te vervangen of vernieuwen! Hierbij hebt u de keuze uit verschillende materialen als natuursteen, beton, aluminium of pvc. Hiervoor betaalt u gemiddeld €35,- per uur.

Schoorsteen renoveren

Een schoorsteen moet goed onderhouden worden: ook als u deze niet gebruikt. Bij groot achterstallig onderhoud raden we aan de schoorsteen compleet te renoveren. Dit bestaat uit de volgende werken:

 • Kapotte stenen vervangen
 • Scheuren herstellen
 • Nieuwe voegen plaatsen
 • Rookgaskanaal vervangen
 • Loodslabben vervangen

Het renoveren voorkomt grote problemen. Het zorgt ervoor dat u de schoorsteen veilig kunt gebruiken, zonder rookterugslag. Daarnaast voorkomt het ook dat er stukken steen van het dak naar beneden vallen of dat er andere vochtproblemen ontstaan!

Gevelbekleding vervangen

Is uw gevelbekleding verweerd of flink verouderd? Dit merkt u aan een eventueel kleurverschil of houtrot, afhankelijk van het materiaal. Om de uitstraling van uw huis te vernieuwen is het een goed idee de bekleding te vervangen. Eventueel is dit ook het goede moment om uw gevel nóg beter te isoleren! De vakmannen verwijderen de oude bekleding, plaatsen isolatie tegen de buitenmuur en brengen dan de nieuwe bekleding naar keuze aan.

Gevel impregneren

Wilt u de vernieuwde uitstraling na de renovatie behouden, dan is het slim om de gevel te impregneren. De gevelwerker brengt een kleurloos impregneermiddel aan op de muur: dit vormt een beschermlaag. Vuil blijft niet langer aan het oppervlak hechten, waardoor reinigen in de toekomst eenvoudig is. Bijkomend voordeel is dat uw buitengevel niet meer beïnvloed wordt door neerslag. De impregneer gaat gemiddeld tien jaar lang mee.

Gevelrenovatie Beringen: premie?

Als u een gevelrenovatie uitvoert in Beringen, heeft u mogelijk recht op een mooie premie. Hiermee krijgt u een deel van uw investering weer terug. Eén premie die u kunt aanvragen is de Vlaamse renovatiepremie. Dit is een premie van 20% of 30% van het geïnvesteerde bedrag, maar een belangrijke voorwaarde is dat uw huis minimaal 30 jaar oud is. Meer hierover leest u op wonenvlaanderen.be.

Daarnaast komt u mogelijk in aanmerking voor een premie van uw netbeheerder. Benieuwd welke premies u nog meer kunt aanvragen? Op vlaanderen.be vindt u een overzicht van alle premies voor renovaties.