Uw specialist in dakwerken. Erkend dakwerker uit Oost-Vlaanderen!

Is er bij u in Oost-Vlaanderen een dakreparatie of -renovatie nodig? Hoogwaardige service tegen scherpe prijzen!

dakwerken Oost-Vlaanderen

Dakwerken Oost-Vlaanderen

Het onderhouden, repareren en vervangen van daken kan gevangen worden onder de term dakwerken. Bent u op zoek naar een dakwerker in Oost-Vlaanderen die u kan helpen bij een dakrenovatie, het isoleren van het dak of het plaatsen van een dakkapel? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Onze dakwerken experts zijn ervaren en voeren de klus snel en vakkundig uit tegen aantrekkelijke prijzen. Geef via het contactformulier nauwkeurig uw wensen door, en wij zorgen ervoor dat u spoedig een aantal vrijblijvende offertes krijgt toegestuurd van dakwerken professionals uit Oost-Vlaanderen.

Dak: beschermt en siert uw woning

Zonder dat u het waarschijnlijk doorheeft, is het dak één van de belangrijkste onderdelen van uw woning in Oost-Vlaanderen. Het beschermt u tegen weer en wind en maakt uw woning qua uiterlijk compleet. Het is daarom belangrijk om daken goed te onderhouden. Goed onderhoud voorkomt schade zoals lekkages en zorgt ervoor dat de isolatiewaarde intact blijft. Bovendien zorgt een dakreiniging ervoor dat uw dakafwerking er weer als nieuw uitziet, wat het aanzicht van uw huis verbetert en de waarde verhoogd.

Gratis offertes vergelijken
Werkzaamheden (*)

Eigenaar? (*)

Werkzaamheden van een dakwerker

Bij al uw dakwerken is het mogelijk om een dakwerker uit Oost-Vlaanderen in te schakelen. Een dakdekker zorgt onder andere voor de reparaties en renovaties, voorziet daken van onderhoud en voert een dakreiniging uit. Bovendien is het mogelijk om een dakdekker in te huren voor een complete dakinspectie. Met een professionele dakinspectie brengt de dakdekker de kwaliteit van uw dakconstructie in kaart. Hierbij spoort de dakdekker eventuele lekkages op, kijkt hij naar de kwaliteit van uw dakstructuur en –bedekking, en naar uw schoorsteen. Over het algemeen voert een dakdekker uit Oost-Vlaanderen de volgende dakwerken uit:

plat of hellend dak?

Plat of hellend dak?

In de praktijk onderscheiden wij twee dakmodellen: plat en hellend. In Oost-Vlaanderen ziet u beide daktypes, maar het is overduidelijk dat een hellend model het vaakst voorkomt. Dat komt mede door de betere kwaliteit van de mogelijke dakbedekkingen. De dakpan is bij een plat dak geen optie, maar is een vorm van dakbedekking die jarenlang meegaat met minimaal onderhoud. Platte daken bieden vele mogelijkheden wat betreft de afwerking, maar de levensduur hiervan is meestal een stuk korter. Dit is te verklaren door de blootstelling aan vuil en regenwater, dat gemakkelijker van hellende daken afglijdt dan van platte daken.

dakonderhoud Oost-Vlaanderen

Dakonderhoud

Elke dakwerker en dakdekker die zich bij ons netwerk heeft aangesloten, heeft een ruime ervaring binnen de dakwerken. Dit betekent dat zij u kunnen helpen bij het dakonderhoud, een dakisolatie, dakrenovatie of het vervangen van de dakbedekking. Wij vragen bovendien of elke dakwerker zich regelmatig wil laten bijscholen, zodat u altijd volgens de nieuwste methoden wordt geholpen. Hebt u vragen over onze werkwijze of wilt u direct in contact komen met een dakdekker uit Oost-Vlaanderen? Vul dan ons webformulier in. Wij brengen u spoedig in verbinding met een dakwerken expert.

dakrenovatie Oost-Vlaanderen

Dakrenovatie

Onder het begrip dakrenovatie vallen vele klussen die allen zorgen voor een verhoogd wooncomfort en een betere staat van het dak. Een dakrenovatie kan bijvoorbeeld bestaan uit de reparatie van de dakgoten of het vernieuwen van de dakbedekking. Daarnaast zal een dakwerker bij een dakrenovatie het volledige dak controleren op beschadigingen en het noodzakelijke dakonderhoud voor u uitvoeren. Het plaatsen van een dakkapel, het aanbrengen van dakisolatie of het vernieuwen van een dakraam valt tevens onder de term dakrenovatie. Hebt u maar een beperkt budget? Overleg dan altijd met een dakwerker welke dakrenovatie klussen u het beste eerst kunt laten uitvoeren.

schoorsteen renoveren

Schoorsteen renovatie

De schoorsteen is in Oost-Vlaanderen vaak de oorzaak van lekkages. Bij achterstallig onderhoud wordt de gevel poreus, zal het voegwerk afbrokkelen en slijt het lood. Wanneer het tijd is voor het renoveren van de schoorsteen zal de dakdekker in eerste instantie al het voegwerk wegslijpen. Eventueel vervangt de dakdekker enkele bakstenen. Vervolgens controleert de dakwerker het lood en zal hij dit, indien nodig, vervangen. Na een reiniging van het metselwerk gaat de dakdekker opnieuw voegen. Op dit moment is de schoorsteenrenovatie afgerond, en geniet u weer van een optimaal wooncomfort. Lekkages zijn verleden tijd. Tip: zorg ook dat uw gevel in optimale staat blijft. Onze gevelwerken experts helpen u graag!

Ervaren dakwerker in Oost-Vlaanderen nodig?

Van een kleine dakreparatie tot aan een complete renovatie. Vergelijk offertes & bespaar!

Dakwerker inschakelen
nieuwe dakconstructie

Nieuwe dakconstructie

In nieuwe woningen in Oost-Vlaanderen is de dakconstructie vaak weggewerkt, maar in oudere woningen is de constructie nog duidelijk te zien. De constructie bestaat uit houten, metalen of betonnen balken die al het gewicht van de daken dragen. Door ouderdom komt het wel eens voor dat de dakconstructie verzakt. In dit geval is het vaak voldoende om de constructie te verstevigen door middel van extra balken. Indien de houten balken van de dakconstructie na verloop van tijd gaan rotten is het belangrijk om de volledige dakconstructie te vernieuwen. Een dakdekker uit Oost-Vlaanderen zal eerst een deel van uw dakafwerking en dakbeschot moeten verwijderen, voordat de dakwerker de nieuwe dakconstructie kan vervangen.

dakisolatie plaatsen

Dakisolatie

Het aanbrengen van dakisolatie valt ook binnen de klussen die bij een dakrenovatie horen. Het isoleren van het dak is een goede keuze wanneer u graag uw woning in Oost-Vlaanderen energie-efficiënter wilt maken. Bij een plat dak is het mogelijk om zelf de dakisolatie te plaatsen, kies dan voor het gebruik van hardschuim isolatieplaten. Voor een optimaal resultaat adviseren wij eigenlijk altijd gebruik te maken van de diensten van een gevelwerken specialist. Deze zal de klus snel en vakkundig afhandelen tegen aantrekkelijke prijzen. Is een deel van de dakbedekking verschoven? Een dakdekker uit ons netwerk heeft een ruime ervaring met het vernieuwen en vervangen van de dakbedekking.

dakreparatie Oost-Vlaanderen

Dakreparatie

Bij daken uit Oost-Vlaanderen van 30 jaar en ouder zien wij vaak dezelfde problemen terugkeren. Het lood van schoorstenen- dakkapellen en kozijnen raken los of gescheurd, dakpannen vriezen kapot in de winter of uw voegen lopen vochtschade aan. Dit alles heeft als gevolg dat uw houten of betonnen dakconstructie niet goed beschermd is tegen de verschillende weersomstandigheden. Voor het repareren van deze gebreken schakelt u eenvoudig een dakdekker uit Oost-Vlaanderen in. In sommige gevallen is een dakreparatie alleen niet meer voldoende en zal uw complete dakconstructie vervangen moeten worden. Goed onderhoud is van groot belang, omdat dit de meeste problemen voorkomt. Onderhoud is dan ook een stuk voordeliger dan een dakreparatie.

dakgoten Oost-Vlaanderen

Dakgoten

Een groot onderdeel van het dakonderhoud bestaat uit het onderhoud aan de dakgoten, regenpijpen en boeidelen. Zo moeten de goten minimaal eens per jaar worden gereinigd, en zult u deze tevens regelmatig moeten controleren op beschadigingen en slijtage. Wanneer er scheurtjes ontstaan in de dakgoten dan is het noodzakelijk om snel een reparatie uit te voeren om zo lekkage en andere problemen te voorkomen. Na verloop van tijd zullen de dakgoten dermate beschadigd zijn dat het noodzakelijk is om deze te vervangen. Een dakwerker uit Oost-Vlaanderen is u hierbij met alle plezier van dienst. Vraag via het webformulier naar de prijzen en voorwaarden.

Dakgoot vervangen

Een dakgoot gaat gemiddeld 30 jaar mee, afhankelijk van het materiaal waarvan deze is gemaakt. Zo zal PVC ongeveer 40 jaar goed blijven wanneer u dit van het juiste onderhoud voorziet, maar zijn zinken dakgoten na zo’n 25 jaar verouderd. Het vervangen van de dakgoten is een klus die een aantal dagen in beslag kan nemen. Door dit over te laten aan een dakwerken professional zorgt u ervoor dat het werk snel wordt uigevoerd, en dat de kans op eventuele beschadigingen zeer klein is.

Dakgoot reparatie?

Door de invloed van weer en wind kan een dakgoot slijten. Meestal ontstaan er kleine scheurtjes in de zijkanten of onderkant van de goot, welke na verloop van tijd steeds groter worden. Wanneer u een scheurtje in de dakgoot ontdekt, is het dan ook zaak om snel een reparatie uit te laten voeren. Bij een reparatie van de dakgoten wordt een laag plakfolie (Everseal of Mariseal) aan de binnenzijde van de goot geplakt, welke de scheur afdekt. Zo wordt lekkage en andere vochtproblemen voorkomen.

Dakkapel plaatsen

Het plaatsen van een dakkapel moet altijd door een dakwerken professional uit Oost-Vlaanderen worden afgehandeld. Wanneer u een dakkapel bestelt, dan hebt u de keuze uit een standaard en prefab model. Bij een prefab dakopbouw wordt de gehele opbouw in de fabriek geplaatst, en is er maar één dag nodig voor plaatsing en montage. U kunt ook de keuze maken voor een standaard model, waarbij de dakkapel op locatie in elkaar wordt gezet. Laat u door een dakwerker informeren over de voor- en nadelen.

dakkapel plaatsen

Vrijblijvende offertes aanvragen

Prijzen van de dakwerken

Goed onderhoud is van groot belang om hogere kosten aan uw dakwerken te voorkomen. Vaak is het mogelijk om hiervoor een abonnement voor af te sluiten, dit kost u gemiddeld €80,- tot €140,- per jaar. Heeft u geen behoefte aan een onderhoudscontract en wilt u enkel een schoorsteenrenovatie laten uitvoeren? Dan betaalt u ongeveer €500,-. Voor een dakrenovatie liggen de kosten gemiddeld tussen de €30,- en €110,- per vierkante meter. Wilt u uw dakpannen laten vervangen? Dit kost ongeveer €22,- tot €200,- per vierkante meter, en is sterk afhankelijk van de gekozen dakbekleding. Het gemiddelde uurtarief van een dakdekker ligt tussen de €27,- en €40,-, exclusief BTW.

Welke dakwerken?Dakwerken prijzen*Omschrijving
Dakonderhoud / reparatie€80,- tot €140,-Abonnementskosten per jaar.
Dakrenovatie€30,- tot €110,-Per m² dakoppervlak, inclusief btw en montage.
Volledige schoorsteenrenovatie€500,-Vanafprijs voor renoveren gehele stoorsteen.
Nieuwe dakbedekking€22,- tot €200,-Prijs per m². Exacte prijs is afhankelijk van het type materiaal.
Dakisolatie€15,- tot €70,-Per m² dakoppervlak, inclusief btw en montage.
Plaatsen dakkapel€3.000,- tot €4.000,-Gemiddelde dakkapel 1.50 x 2.50 meter (incl. btw en montage).
Vernieuwen dakconstructie€1.700,-Dit is een gemiddelde prijs per m³.

* Let op dit zijn gemiddelde prijzen. De exacte prijzen hangen af van diverse factoren. Vraag daarom diverse offertes aan en ontdek de exacte totaalprijs!

Welke factoren beïnvloeden de prijs?

De totale invloed van de prijs is uiteraard afhankelijk van het type dakwerken en gebruikte materiaal. Zo is een betondakpan een voordelige keuze voor uw nieuwe dakbekleding, terwijl dakleien de prijs flink opschroeven. Hiernaast bestaan er echter nog een aantal factoren die van invloed zijn op de totaalprijs. Zo is de ervaring van de dakwerker van invloed op het uurtarief en is ook de keuze voor specialistische dakwerken kostbaarder dan algemene dakwerken. Het leggen van rieten daken kost bijvoorbeeld meer dan het leggen van betondakpannen. Tot slot is het in een dorp over het algemeen voordeliger om dakwerken uit te laten voeren dan in een stad.

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?

Vraag gerust vrijblijvende offertes aan voor dakwerken in Oost-Vlaanderen.

Gratis offertes aanvragen

Nieuwe dakbedekking plaatsen

Een dakrenovatie begint in Oost-Vlaanderen vaak bij het vervangen van de dakbedekking. Wanneer de dakpannen na verloop van tijd zijn verschoven of als het EPDM of roofing licht beschadigd is, dan is het in de meeste gevallen voldoende om een dakreparatie uit te laten voeren. Wanneer de dakbedekking sterk verouderd of ernstig beschadigd is, is het wel noodzakelijk om de dakbedekking te renoveren of vervangen. Indien u gaat renoveren, heeft u de keuze uit verschillende afwerkingen. Bij platte daken maakt menig dakwerker gebruik van EPDM. Dit is namelijk erg goed bestand tegen de verschillende weersinvloeden en heeft daarnaast een relatief lange levensduur. Daarnaast is bitumen een veelgebruikt materiaal, dit noemt men ook wel roofing. Roofing of bitumen is één van de meest gebruikte afwerkingen omdat het relatief voordelig is. Heeft u een hellend dak? Dan is er iets meer keuze wat betreft uw dakbedekking. Zo ziet u in Oost-Vlaanderen dat het gebruik van dakpannen erg populair is. U heeft hierbij de keuze uit betonnen en keramische dakpannen, die elk hun eigen voor- en nadelen hebben. Wilt u liever een unieke uitstraling realiseren, dan is het natuurlijk mogelijk om riet of leistenen te gebruiken voor de dakafwerking. Het leggen van uw nieuwe dakpannen, EPDM, bitumen of roofing is over het algemeen geen ingewikkelde taak. Vaak is het mogelijk om dit zelf uit te voeren. Omdat de dakwerken echter vaak op grote hoogte plaats vinden raden wij u aan om contact op te nemen met een professioneel dakdekker wanneer u niet over de juiste gereedschappen en antivalbeveiliging beschikt. Daarnaast is vakwerk vereist om lekkages te voorkomen.

dakbedekking Oost-Vlaanderen

EPDM dakbedekking

EPDM is een afwerking die bij platte daken veel worden toegepast. Het heeft een gemiddelde levensduur van ongeveer 40 jaar en kost ongeveer €29,- tot €75,- per vierkante meter. Het materiaal is een synthetisch rubber en doordat het zo flexibel is pakt het grote temperatuurverschillen goed op. Bijkomend voordeel is dat EPDM op maat geleverd wordt, zodat u zelf niet meer hoeft te snijden.

Dakpannen

Bij een hellend daktype is een dakpan als afwerking een logische keuze. De beton- of keramische dakpannen hebben en lange levensduur van 30 tot 50 jaar en is relatief voordelig. Betondakpannen kosten gemiddeld €22,- tot €42,- per vierkante meter. Bovendien is een dakpan erg sterk en hard, waardoor het minder gevoelig is voor neerslag of temperatuursverschillen. Bij schade is het vervangen van enkele dakpannen bovendien geen probleem.

Bitumen

Bitumen of roofing is een materiaal dat al eeuwenlang gebruikt wordt. Roofing is waterdicht, ijzersterk en bestand tegen chemische stoffen. Bovendien heeft het een enorme kleefkracht op diverse materialen en als het bewerkt is met APP is het tevens een soepel en buigzaam materiaal. Bitumen kost ongeveer €45,- per vierkante meter, en is daarmee een voordelige keuze. De gemiddelde levensduur bedraagt 25 jaar.

Rieten dak

Met een rieten dakafwerking creëert u een unieke uitstraling, waarmee u de waarde van uw woning verhoogt. Bovendien heeft de rieten afwerking diverse voordelen. Door de dikte van de rieten daken gecombineerd met de structuur ontstaat er een hele goede isolatiewaarde. Het is geen voordelige optie. Voor rieten daken betaalt u gemiddeld €100,- per vierkante meter, en het gaat ongeveer 40 jaar lang mee.

dakbedekking plaatsen door dakdekker

Vrijblijvende offertes aanvragen

Overzetdak

In sommige gevallen is het mogelijk om een overzetdak te laten leggen. Dit is een stuk voordeliger dan een compleet nieuwe dakafwerking. Een overzetdak is een lichtmetalen dakpaneel die een dakdekker uit Oost-Vlaanderen met behulp van een lattenconstructie op de bestaande dakbedekking aanbrengt. Een overzetdak is een mogelijkheid wanneer de dakconstructie nog goed is terwijl de dakafwerking wel aan vervanging toe is.

Leien

De leisteen is een alternatief voor de dakpan. Het is een natuursteen en geeft daarom een erg natuurlijke uitstraling aan uw huis in Oost-Vlaanderen. Omdat het een natuursteen is, is de keuze voor dakleien vaak prijzig. Het leggen van kunstleien is voordeliger, al geeft dit niet dezelfde natuurlijke uitstraling en gaat dit een stuk minder lang mee.

Groendak

Wanneer u milieubewust bent is het leggen van een groendak het overwegen waard. Een groendak is namelijk een dak bedekt met planten. Een groendak komt met vele voordelen. Zo zorgt het voor een uitstekende thermische en akoestische isolatie. Het verhoogt de levensduur van uw dakbedekking en het is bewezen dat een groendak goed is voor de gezondheid.

Zinken dak

Zink is een moderne dakafwerking en u zult merken dat zinken daken in Vlaanderen nog niet heel vaak voorkomen. Toch biedt dit materiaal grote voordelen. Zo is de levensduur van een zinken dak ongeveer 100 jaar en heeft het een uitstekende isolerende werking. Bovendien geeft zink een moderne en unieke uitstraling aan uw woning.

Prijzen van nieuwe dakbedekking

De keuze voor uw nieuwe dakbedekking is uiteraard een grote invloed op de totaalprijs. Heeft u een beperkt budget? Dan is betonnen dakpan een goede keuze: deze kost gemiddeld €22,- tot €42,- per vierkante meter en gaat tot wel 30 jaar mee. Bij een plat dak is bitumen een voordelige keuze, dit kost gemiddeld €40,- tot €60,- per vierkante meter en de levensduur bedraagt ongeveer 25 jaar. Bent u op zoek naar een afwerking die langer meegaat? Dan is het mogelijk om kleidakpannen of zink aan te laten leggen. Hier zitten hogere kosten aan verbonden, maar door de langere levensduur bent u op termijn waarschijnlijk voordeliger uit. Zink kost gemiddeld €65,- tot €110,- per vierkante meter en kleidakpannen kosten ongeveer €35,- tot €65,- per vierkante meter. Beide materialen hebben een levensduur van meer dan 100 jaar.

Type dakbedekkingPrijs per m², inclusief plaatsingGemiddelde levensduur
Betonnen dakpannen€22,- tot €42,-30 jaar
EPDM€29,- tot €75,-50 jaar
Kunstleien€30,- tot €65,-25 jaar
Bitumenleien€30,- tot €40,-25 jaar
Kleidakpannen€35,- tot €65,-100+ jaar
Bitumen€40,- tot €60,-25 jaar
Groendak€40,- tot €75,-60 jaar
Overzetdak€50,- tot €60,-30 jaar
Natuurleien€55,- tot €200,-30 jaar
Zink€65,- tot €110,-125 jaar
Riet€90,- tot €95,-35 jaar

* Let op dit zijn gemiddelde prijzen. De exacte kosten hangen van diverse factoren af. Vraag vrijblijvend offertes aan!

premie dakwerken

Premie dakrenovatie en -isolatie 2018/2019

Zowel lokaal als nationaal is het op verschillende manieren mogelijk om een premie aan te vragen voor het renoveren van daken. Via de renovatiepremie heeft u recht op een premie wanneer u de dakconstructie, dakafwerking of dakgoten laat vervangen of renoveren. Deze premie geeft u de mogelijkheid om 20% of 30% van de facturen terug te vragen. Voor dezelfde dakwerken kunt u via de Vlaamse verbeteringspremie een premie tot €1.250,- krijgen en via de netbeheerder is het mogelijk een premie aan te vragen voor het isoleren van uw dak. De voorwaarde hiervoor is dat uw geïsoleerde dak een minimale isolatiewaarde heeft van 4,5m2 K/W.

dakwerker Oost-Vlaanderen

Dakwerker gezocht? Vergelijk offertes!

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden op het gebied van dakrenovatie, dakreparatie, dakonderhoud en de andere dakwerken? Wilt u weten wat de prijzen zijn voor het inschakelen van een ervaren dakwerker of dakdekker uit Oost-Vlaanderen? Of hebt u behoefte aan meer informatie over het vernieuwen van de dakkapel en het aanbrengen van dakisolatie? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via het contactformulier. Wij beantwoorden uw hulpvragen spoedig en sturen u desgewenst een aantal vrijblijvende offertes toe van dakwerken specialisten uit Oost-Vlaanderen. Aan u om te kiezen voor de dakwerker of dakdekker die het beste bij u past!